About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, April 27, 2016

JR---> menu makan

 




























❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, March 02, 2016

JR --> Kisah penghijrahan Muar-Penampang Sabah..Part 3 (Kundasang & Pulau Manukan)

selepas berpenat lelah mengemas rumah maka hari ke 3 kitaorg decide nak pi jalan2
dah tentu kundasang menjadi pilihan..
lagipun nak bawak cik aienn ..tanda penghargaan yg banyak membantu...
heheh..
actually ini kali ke 3 aku ke Kundasang..sebelum ni pergi ke Sabah untuk jalan2 jer..tapi kali ni memang untuk menetap dan bekerja di Sabah..

Alhamdulillah seawal pagi2 kitaorg keluar rumah..
naik cik Viva the diva jer..
yang penting keadaan kereta dalam kondisi baik dan yang paling penting kene berani lah..
berani untuk berubah...hahhahah

Perjalanan agak balik..walaupun hujan renyai keadaan jalan masih terkawal...
dah jom kita layan gambar...





























 kitaorg bermalam semalam di Kundasang ..
esoknya after checkout pagi2 terus ke Pulau Manukan...
 







Alhamdullilah.. Allah permudahkan segalanya.....
semoga Allah merahmati kehidupan kami di sini...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

JR --> Kisah penghijrahan Muar-Penampang Sabah..Part 2

Alhamdulillah...
citer part 2 dulu yer..part 1 nanti..hahhah

Dah 3 Bulan di Sabah ni... So far so good..
ok saja bahhhh...
baru hari ni ader mood nak updated blog..pluss budak tengah cuti semester..
minggu depan dah start busy dgn pendaftaran..
actually minggu ni dah start busy..busy dengan promosi kolej...
Hijrah untuk kali ini merupakan hijrah yang agak besar bagi aku dan anak-anak..
berjauhan dari family ...berjauhan dari kebiasaan..
tapi aku percaya...hijrah ini akan memberikan seribu kebaikan..pengalaman..
in sya ALLAH..
lagipun bukan selama2nya kan...
ada perancangan kerjaya dalam kehidupan....

Transfer ke Sabah bagi aku satu cabaran..
apatah lagi dengan anak2..
perancangan dibuat sebaik2nya..
Alhamdulillah dari start berpindah hingga kini semuanya berjaya diatasi dengan baik sekali,,
bertemungan orang yg. baik2..kawan office yg baik2..

25/11/2015 - berpindah dari Muar ke Penampang Sabah..
masa ni bawak cik Aienn.. sebagai peneman.. sebagai kawan..
tapi sebelum pindah hari tu memang dah ada beberapa kawan dari kolej membantu..
Cik aienn temankan hingga 3/12..sebab 1/12 lapor diri di tempat baru...
besar jasa Chik Aienn ni..

Antara perkara utama yang perlu diuruskan sebelum transfers ialah rumah, sekolah anak2,pengangkutan,barang2 rumah dll ...

ok pemilihan lokasi rumah tu atas nasihat kawan2.. Alhamdulillah ada juga apartment yang dekat ngan office..harga pun boleh lagi didengar..tempatnya agak strategik..dekat pasaraya Servay, Giant,Kaison,Pizza Hut, Kfc dan kedai2 makan..
sekolah pilihan untuk Jannah Rizqi pun dekat..
ke airport 5 km, ke town Kota Kinabalu dalam 10-15 km...
apartment ni pun mintak tolong agent tolong carikkan..pastu mintak tolong officemate tolong tengokkan..
Alhamdulillah keadaan rumahnya ok..keadaan parking pun ok..

Untuk barang2 perabot rumah dan kereta dah memang hantar
3 minggu sebelum 25/11..supaya masa sampai2 kat penampang tu
memang pengangkutan dan brg2 rumah dah tiba dulu..
senangkan bila ada kereta..
untuk pengangkutan perabot dan kereta gunakan company subalipack..
tiptop servis..dari mula bungkus barang kat rumah Muar hingga sampai kat rumah penampang..semua subalipack tu buat...kita cuma arahkan jer..
barang pun sampai awal dan dlm keadaan yg baik..

Start kemas pun seawal 1 minggu sebelum lori kontena sampai..
keadaan rumah ya ampunnn.... kapal karam pun cantik lagi keadaannya..
separuh brg hantar bawak ke Sabah..separuh letak rumah homestay..
separuh lagi bawak rumah mak...
kereta pulak bawak cik viva the diva jer...preve tinggal...
 
 





 
 
 

sampai2 ke penampang tu, barang dan kereta dah sampai 5 hari..
subalipack hantar kereta ...perabot dan barang2 rumah hantar esoknya..
so malam tu kitaorg stay hotel Adell..
rehatkan badan..sebab esok dah nak start2 kemaskan..
Seb baik ada chik aienn yg gojess dan gagah perkasa...hehhe













bila pindah rumah baru ni banyak kos yg guna..
start dari muar lagi..bila barang dah dibawa masuk kontena..maka kos pun bermula..
kos makan , kos mendobi dll...
kos kat Sabah pun banyak...lagipun Sabah barang2 pun mahal..ndak2 makan kat kedai..Nasi goreng biasapun dah dekat rm7...
memang dapat claim pindah..tapi sebenarnya kos pindah yg betul2 terlibat 2 kali ganda dari claim yg dapat tu...

ok untuk sekolah anak2 pula..
mula2 nak sekolah kan ke SK Seri gaya KK..sama ngan sekolah lama Jannah sk convent Muar..sekolah berprestasi tinggi..
tapi selepas amik kira masa dan jam..maka hasrat tu di batalkan..
percaya pada kebolehan anak..walau dimana diletakkan, jika rajin berusaha maka kejayaan tetap milik kita..
akhirnya SK Buit Hill menjadi pilihan dan SK BUit Hill pun sudi menerima ( setelah berulang alik ke PPD Penampang 2 kali)..
Maklumlah SK di penampang ni penuh..murid ramai...

ok nanti sambung balik cerita fasal kehidupan di Penampang Sabah yer..
nak pi lunch..lapar pulak...
kos makan, kos mendobi semuanya terlibat...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...