About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Friday, April 17, 2009

Supermodel Jannah..

Itu dia pemenang anugerah supermodel kategori kanak2 jatuh pada Jannah ..keh..keh..keh.anak dara aku ni mcm aku gak masa kecik2 dulu..kuat berangan..

Actually gambor ni diambil masa dia ikut kami untuk shooting gambar outdoor perantin .. mcm2 aksi dia buat..tak payah suruh.. hubby aku sambil ambik gambor peratin, sempat gak ambik gambor puteri kami ni...

Ni pulak gambor indoor..kat backdrop..





siap pegang bunga lagi... berangan..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, April 15, 2009

Istimewa utk Rizqi 1st Birthday..




Tarikh : 10 April 2009 / Jumaat
Tempat : KFC Tangkak
Masa : 8.00 mlm

Akhirnyer, birthday Rizqi yang pertama secara officialnyer berjalan seperti yang diharapkan ..mama, abah memang tak buat aper2 preparations.. sesimple yg boleh..tengah musim bz.. tu yang buat kat KFC..serahkan jer pada yg pakar, KFC semuanyer..malas nak fikir...invitation card KFC pun tak sempat nak edar... jemput pakai mulut & sms jer..

Ok , pada kengkawan blog semua, aku nak mintak maaf sebab memang tak sempat nak jemput korang.. tak teringan tangan ni nak tulis sepatah dua utk party birthday rizqi ni dalam blog ni..walaupun aku tahu besar kemungkinan korang tak dapat datang ( disebabkan faktor jarak & masa party)..tapi org kata kener lah berbahasakan..sorry erk..aku sempat jemput mimi jer..kot2 dia balik segamat..

So, entry kali kali khas untuk birthday rizqi..banyak tul gambor yg aku upload..jgn boring yer pembaca2 sekelian..

.................................................................................................................................................................................

Persediaan Sebelum Party ::

Ok antara preparation yg sempat aku ngan hubby buat ialah bunting, stiker nama.. (itu pun last minute, malam khamis baru sempat buat)..so, sambil bercerita, kita layan gambar..

Tema??..tiada tema utuk para tetamu..tapi kami anak beranak sepakat nak pakai baju putih ngan seluar jeans..maklumlah birthday boy kan....tapi aku tetapkan tampilkan ciri-ciri kenderaan seperti kereta, lori, basikal, kapal terbang pada bunting, tag nama, tag birtday boy dan juga kek..

kad jemputan


bunting..idea hubby..sticker nama utk semua kids yg datang..


Kek??...tentulah aku tempah pada lecturer Bakery kami iaitu Pn. Normah & Cik Nurul..kek itu adalah idea aku..memandangkan Rizqi memang minat tul ngan bender2 yg berkaitan ngan kenderaan maka aku pun request design kek tu..dan jugak tema warnanyer putih biru dan paling penting dalam bentuk nombor..dan ditambah ngan aksesori toys keta dan kapal terbang..punyalah jenuh aku mencarinyer..nak cari warna putih dan biru..

nampak tak??toys keta ngan kapal terbang??

kek ni memang cedappp..coklat!!


Aku jugak ader order cup cakes dari dorang,,,memang sedap...


*************************************************************************************
So, seperti yang dirancang party bermula pukul 8 malam..tapi aku ngan hubby & kids pegi awal dalam kul 7.30 mlm..melihat persiapan2 yang staf kfc buat..So, dalam kul 8 tu memang dah ramai org datang...dikesempatan ini aku ingin ucapkan thanks pada tetamu2 aku yang sudi datang..hampir 98% yang dijemput dapat datang...memang sporting habis dorang ni..Antaranya bos aku, en razak & family, Tipah & qaseh, Azie,Yusri,Erni & Alya, Kak Ya,Aisyah & Shafiqah, zaidi&isteri&haikal,linda & irfan, kak ina,cik mat,izzati,izzudin & afiqah, kak ana& anak2, isteri ustaz hashim & anak2, kak minah,muntaz & cikgu esa, kak mun& hubby, ammar&ariff ,kak yang& family, hafiz syukur, suzi, husna & hasya, zaidah,suhaida,kak lot, Halim, Maliki, abu, En. Sam, Normah, Nurul, Faiz, hafiz hamdan...Align Left

Tetamu2 ni sampai2 jer kitaorg jemput makan..

Tipah & Qaseh..tetamu yg paling awal datang..



yg belakang tu Su, yg depan Normah, Nurul & Zaidah..thanks..kek korang memang sedap..sebab korang buat dengan penuh kasih sayang...


So, dalam kul 8.30 tetamu dah hampir semua datang....and dalam kul 8.45 sesuatu yg menggembirakan sebahagian tetamu ialah kemunculan Chicky...

Ok, nak citer sikit fasal birthday Boy, rizqi..tersangatlah baik and tak meragam lansung..tapi penakut ngan org..nak berkepit ngan mama jer..sempat gak mama lari2 dari pandangan Rizqi..thanks zaidah sebab jaga Rizqi jap...








Jannah??..keh..keh..mula2 sebelum kemunculan Chicky sangat lah aktif bergerak sana-sini..muncul jer Chicky..terus menangis ketakutan..asyik berpeluk ngan abah....



Dalam kul 8.50 kitaorg pun mulakan ngan acara doa selamat dan cake cutting..masa cake cutting tu chicky pun ader, so dah tentulah Jannah tak mahu dekat ngan aku..tu yang payah nak amik gambor satu keluarga..hingga kini biler tanya nak p KFC , mesti tak nakkk!!!...






So lepas acara cake cutting tu, tibalah acara pihak KFC bagi hadiah untuk besday boy..Tak lupa gak pemberian gift utk budak2 tu..memang penampilan Chicky tu menggembirakan banyak pihak..keh..keh...

aku pun tak faham..konsep gambor ni..konsep tutup muka kot??..keh..keh

Bos aku yg sportingg...

auntie azie tengah amik berkat..

thanks to azie & yusry..jadi photog malam tu..


last acara sebelum balik..amik gambor semua nyer..walaupun ader yg dah balik...

hadiah yg tak nak dibukak lagi..hujung bulan ni, kalo pindah umah baru nak bukak...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...