About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, September 25, 2008

Kad Raya 2008 & kene tag ..

Kad raya aku mcm nak sambut raye cina lak..tak kira..nak buat gak..keh..keh..
Ok dikesempatan yg ader ni Aku, Hubby, Jannah dan Rizqi ingin mengucapkan :
*** Selamat Hari Raya :: Maaf Zahir & Batin ..
***Jemput datang umah..tapi call dulu tau..
***jgn luper amik gambor maser raya pastu tepek kat blog @ fp tau..bawak kamera tu kemana2..
*** pandu keter jgn laju2 sangat..utamakan keselamatan..
***makan kuih jgn banyak2..terutama geng2 JDM..keh..keh..
***jgn pau duit raya anak tau..tak baik...

::Semoga Syawal kali ini memberi makna yg amat mendalam kepada kiter semua..::

::Aku cuti lamer ..dari 29 sept (birthday aku ni tau) hingga 13 oktober ( birthday hubby aku lak)..

Kene Tag ngan Hirda..
Okeh aku jawab yer..

1) Berapa pasang baju anda tahun ini dan colour apa?
Kirakan aku ader 5 helai baju..2 kurung pahang..3 kurung biaser..kurung pahang tu yg aku tempah ngan tailor sendiri, tapi tak berapa nak best ler...tudung raya aku belum beli lagi.. ingatkan nak p Jakel Segamat..dekat2 nak raya..mesti ader lelong2 punyer..tapi brooch aku dah beli okeh..Brooch Zullian lagi..hah ko amik aku beli 3 bijik..tapi boleh bayar ansuran .3 kali bayar ..keh..keh..keh...ofiismate aku yg jual..
2) Makanan raya tradisional kesukaan...
seperti biaser aku memang family makan daging kerbau,,atuk aku siap ader 100 ekor kerbau lagi..aku lak ader lebih 10 ekor kerbau okehh...so, pagi2 kami makan ketupat ngan rendang kerbau, kuah kacang..tapi paling aku suker atuk aku masak paru kerbau ..fuhhh..aku siap boleh nyorok satu periuk kecik .. kedekut tull..takut org lain kebas..

3) Biskut raya kegemaran..
tentulah mama carrie...

4) Bapa banyak duit raya anda dapat n spend kat budak
tak dapat nyer..dapat bagi pihak Jannah ngan Rizqi aderler..aku kan pemegang amanah dorang..keh..keh..Duit raya dah tukar RM500..sib baik kenal ngan manager RHB..sonang jer nak tukar n dapat sampul angpow banyak lagi..so raser2 RM10 hinggit tuk anak buah ngan RM5 untuk anak saudara2 atau kengkawan yg rapat..tapi tu semua tengok keadaan lah yer...

5) Aktiviti malam raya
Gosok baju.. makan ketupat yg dah siap..telefon mak (aku memang tiap2 kali raya mesti pagi raya kat umah hubby aku,kat muar, sebab nak raya lamer ckit kat segamat..lepas smbhyg raya cau cin cau...)


So, aku dah siap homework aku yerk Hirda..sapa aku nak tag ni yerk??

aku nak tag ::: 1. Wannie mama irfan 2. Ikka mama Tcha ngan Sara..

Jawab yerk, nanti tak dapat duit rayer k..
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Citer Jannah....

Selalunyer sebelum aku p kejer hubby aku akan mandikan Jannah dulu..Mandi pagi ni memang dah terbiasa dari Jannah umur 1 tahun, maser Jannah start pandai jalan lg..seronok tengok dia kemas pagi2.. dia ni pulak pantang nampak abah dia masuk toilet, tergedik2 nak ikut..alaa mandi pun pakai air suam2 kuku..tu yg best tu..tapi last week jannah bangun awal, waktu org nak sahur kul 4.00 pg dan sambung tidur balik kul 5.30 pg sampai kul 7.30 pg.. tu yang tak sempat nak mandikan dia..kecian pun ader..tapi dalam keadaan kelam kabut tu sempatlak dia buli adik dia ngan letakkan 2 biji bowling kanan dan kiri..
Muka ngantukkk...Masih sempat buli Rizqi..cian anak mama..

Ok ni lak hobi Jannah..suker sangat mandi ala2 puteri2 raja..kalo ngan mama tak merasalah.kirim salam...kalo ngan abah..habislah duit air...abah memang rajin layan Jannah mandi ni ndak2 kat umah nenek, toilet belakang agak besar...kalo toilet bilik tak merasalahh...

besen pun besen lah..janji boleh main sabun..

basuh aper tu cik kak oi!!!???

tengok tu main sabun..abislah stok sabun mandi aku mcm ni..

la ni, aku dah belikan sabun yg agak murah jer untuk Jannah mandi..kalo tak bankruplah aku guna J&J..ckit2 picit..ckit2 picit..untuk Rizqi masih guna J&J..keh..keh..jahat tak aku???..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Back dated entry ::Angah yg tunang, jannah yg sibuk..

Maser lepas jer berdandan.. tengok tu Jannah tak mahu bangun..
Sempat jer menyelit..
Macamaner aku leh terlupa sesangat tentang nak buat entry angah tunang ni..actually angah ni bertunang pada 31 ogos yg lepas.. sehari sblm kita berpuasa..tunangannya org dekat jer Felda Keratong..so tema nyer warna purple..Org yg paling buzy pd hari tu ialah abah jannah merangkap fotografer dan tentu sekali si jannah.. maser ni rizqi meragam cikit sebab majlis diadakan lepas zohor..panas...


Ikut warna tema..purple..Kak Nadia..Jannah suker buli..

Seperti biasa lerk kalo hantaran org dekat2 ni mesti ada kek..Jannah ni maser dia nampak kek tu, terus tak sabor2 nak makan..aku asyik menyabarkan jer..lepas jer rombongan lelaki balik, angah pun bagi kebenaran untuk potong kek dari pihak lelaki..tengok tu anak dara aku makan dengan gelojohnyer...

cedappnyer sampaikan makan gune tangan kanan kiri..

Ok ni ader beberapa gambar sekitar majlis pertunangan angah yg telah diedit oleh hubby aku..






family aku...

Kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat menempuh alam pertunangan untuk angah dan tahir..semoga tabah dan cepat2 mendirikan rumahtangga ..isyaallah 6 Dec 2008 ni..wahh berpesta lagi ler kitaorg ni...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, September 24, 2008

Sneak Peak ::: Baju melayu utama Rizqi besar gedabak...Arghhhh..

Aku pakai kan jer waktu Rizqi tidur..excited ni...
masih lene lagi walaupun dikejut..picit2 pipi dia..

muka bengang kacau tengah syok tidur..
barulah nak senyum ciput..


Tema raya aku ngan family tahun ni ialah oren..aku buat 2 helai baju melayu untuk Rizqi, satu oren satu kelabu..tapi nak dijadikan cerita baju oren ni bolehlak tailor tu buat terbesar..hangin tul aku..tapi nak buat camner kann..Aku ingat nak outer tapi banyak kejer ler, nak bukak bagai..maklumlah baju baby..last2 aku beli kain lain yg 100% sama dan tempah lagi..sib baik tak mahal, sepasang 10 hinggit jer.. tengoklah betapa gigihnyer diriku..

tengok tu besar gedabak..mcm baju kurung lak..

Masalahnyer baju kelabu tu ok lak..aku siap bawak rizqi tu untuk ukur..tahun ni memang aku tak puas hati ngan tailor aku ni.. baju kurung aku pun ntah haper2..tak selesa pakai..mcm mak orang..aikk memang pun mak orang ..keh..keh...
Rizqi nak mohon maaf tau..
Malu nak cakap..duit raya jgn luper tau...Dah boring..keh..keh..
Alkisah songkok Rizqi ni ingatkan nak tempah, tapi hubby p kedai sepupunyer ader ler saiz untuk Rizqi..cuma songkok tu tinggi sikit...
Sampin lak tak ader kot.. malas nak cari..tapi tengoklah nanti...
comel jer songkok Rizqi..jannah pun tak muat

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, September 23, 2008

Rizqi comel...

Rizqi sejuk..baru lepas mandi..


senyum ni milik sapa Rizqi???







❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...