About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, July 31, 2008

Rizqi @ 4 months



Antara perkembangan Rizqi la ni : 1. Semakin tembam
2.Mulut dah pandai tegur orang..riuh jer
3.Dah ngangkat2 punggung
4.Suker sangat ketawa mengekek-ngekek..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, July 30, 2008

Jannah nak demam..

Muka Jannah monyok, tak de mood..
Jannah ni dah lamer tak demam..last sekali 29 Februari, sebelum Rizqi lahir..malam semalam abah yang sedar badan Jannah ni agak panas sikit dari hari biasa...dia pun tak de mood nak makan serta main2 menan dia tu..kalau tak kejenya punggah masuk keluar jerlah menan dia tu...muker dia agak merah cikit..tapi dia tak nangis..cumer diam ttak de mood...so pagi semalam mama ngan abah decide nak anto jannah p klinik, tapi nenek Minah (yg jaga jannah) cakap jannah ok..petang tu jer mama rasa balik suhu jannah dah panas balik..so mama ngan abah terus hanto jannah p klinik Mawar, walaupun dia cuma demam ajer, mama mintak semua jenis ubat...buat stok kalau ader aper2 kan...mama risau gak dengan keadaan penyakit sekarang ni..ndak2 tempat mama ni telah dikesan penyakit c******* ...nauzubillah mintak dijauhkan...
Klinik Mawar lak dekat ngan KFC..nak jadikan citer si Jannah ni nampak lak sorang umat ni lalu lalang bawak plastik KFC..apa lagi nak eaci ma!!!nak eaci ma!!! so, abah pun bawak dia p beli KFC..doktor cakap, bagus Jannah ni, demam pun ader selera nak makan KFC..keh..keh..keh..
Mama doakan anak mama Jannah akan cepat sembuh yer sayang....
kat klinik..ngan abah..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, July 29, 2008

Jannah jealous..

Semalam, balik dari opis dah ptg..ader meeting lak dari kul 3 - 5.30 ptg..tu yg amik jannah ngan rizqi agak lambat..seperti biasalah aku memang order makan untuk makan mlm..pas tu baru p amik bebudak tu..Jannah ngan rizqi ni boleh dikatakan agak serasi berdua..setakat ni tak pernah lak aku tengok jannah buli adik dia..dia memang sayang bangat kat adik dia..bangun tidur mesti tanya baby...keh..keh..semalam abah pegang rizqi sementara mama nak amik wudhuk..rizqi memang suka kalau abah angkat dia ala-ala terbang superman..si Jannah lak semalam mcm tak puas hati abah layan rizqi.tu yg dia duduk tengah2 tu..tapi dia taklah sampai balas dendam kat rizqi..kelakaunyer anak dara aku sorang ni....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, July 28, 2008

Aktivity hari Ahad..

Waduih..waduih..cepat berbenar dah ari ahad... maknernya hari ni aku kene balik tangkak ..so masa yg sedikit ni harus diisi dengan perkara-perkara yg menyenangkan hati..antaranya, aku ngan kakar ipar aku plan nak makan besar..so pagi2 kita org dah p pasar tani, beli lauk pauk nak masak..kul 9 kami dah masak untuk lunch..kul 11 dah lunch..sedapnyer....
siakap masak sweet sour, sayur campur, kangkung belacan, ikan duri masak asam pedas, paru goreng,air lemon..Jannah tengah lapar..Asyik sebut nak acik!!nak acik!!nak nasi lahhh

Kul 1 lak, kakar ipar aku ajak p ikano..seperti biasa hubby aku tawarkan untuk jaga budak tu..aku aper lagi..shopping lagi..besar2 KL ni aku leh terjumper ngan Azi ngan Yusry ngan daughter dia Alya.. Kat Ikano kitaorg p makan2 kat Kluang Station, masuk kedai buku Popular dan yg paling utama masuk Branded Outlet...
Baju baru..beli kat ikano..

Sampai kat umah kul 5 ptg..so malam dah plan nak balik kul 8..dup2 kete JFR tu buat hal, bateri lemah..so panggil jiran sebelah untuk jumper bateri kete dia..sib baik ader jiran yg baik..last2 kul 9.30 baru bertolak dari kelana jaya..sampai kat tangkak dalm kul 12 mlm gitu..penat giler..esok nak kejerrr....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Sabtu -Aktivity jalan2 ngan p wedding

Hari sabtu ari tu, aku plan ngan kakak ipar aku nak p jalan tar..nak shopping lah katakan,,aku lak ader ker leh luper nak bawak baju kurung nak p wedding opismate kami JC ..tapi yg bestnyer aku punya SIL tu sponsor aku RM200..Alhamdulillah rezeki lah katakan...Jannah ngan Rizqi tinggal ngan hubby kat umah, hubby offer utk jaga diaorg..so aku p naik lrt..penat gak aku menapak sepanjang jln tar tu samapi ke sogo..punyerlah ramai umat manusia..makin rege minyak naik ,makin ramai lak shopping...maklumlah sale sana-sini..sogo pun..MERDEKA SALE!!..boleh giler aku ni...sempatlah aku beli baju kurung siap utk p wedding JC, jeans Rizqi ngan gown Jannah kat sogo tu...

So ptg tu aku sampai umah kul 6..mcm mana boleh luper nak p wedding JC ni..sampai jer rumah, aku terus siap2kan anak2..kul 7 kuar rumah..tapi nak dijadikan citer,kami sampai lambat..acara lalu2 bawah pedang tu dah abis kami baru sampai..aduih melepas aku nak tengok acara ni...dah lamer aku nak tengok ni..actually opismate kami ni, JC kawin ngan peg tentera laut, tapi belajar kat Perancis..kelewatan kami ini adalah disebabkan jalan kat DBP tu ditutuplak..tu yang abah tersesat tu..dekat 1/2 jam cari hotel federal tu...dahlah jalan jem..kirakan kami yg paling last sekali dtg..malunyer muker..keh..keh..opismate lain ader yg datang naik bas kolej dan drive sendiri...

Cantikkan mereka ini..termasuk org ditepinyer..keh..keh..keh..

JC lak..fulamakkkk..punyerlah berseri dan anggun gitu..hubby dialak segakk ngan macho...memang padanlah dia org ni..

Sama cantik, sama padan...

Sepanjang majlis tu, Rizqi tidur memanjang..makin kuat bunyi band nyanyi2 tu, makin syok lak dia tidur,,

Jannah lak melekat jer kat aku ngan hubby..pemalu lah katakan...Melekat jer..pemalu..ikut perangai sapa la ni???

Meriah giler kawin JC ni..ndak2 biler minum ucap selamat..YAM SERRRRRR..bergegarlak rasa hotel tu...

acara YAM SERRR.. my family ngan perantin..anak-anak mama yg behave sangat..kek disponsor oleh chef kolej kami yg cun,,Miss Sulaiha..Yg pakai baju batik oren tu, bos kolej kami..En. Razak..Antara opismate yg datang ..

Kul 11 sampai rumah, makan lagi..hubbybeli mee goreng mamak..tak kenyang katanyer..maklumlah sampai lambat..dah 3 set makan terlepas...kehh..kehh...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Sunday, July 27, 2008

P KL lagi...

Jannah dalam kete on the way p KLRizqi tidur jer...
Jannah pun samer dah tidur..


Hari Jumaat aku cuti.. p lagi KL..jalan jer lah aku minggu ni..buat ngabis duit no satu..dahlah duit tinggal ckit jer ni..keh..keh..So, kul 12 aku dah bertolak ke KL..hubby aku tu nak amik gambar PM kat Putrajaya..hobbylah pulak amik gambo2 VIP ni...So, Jannah ngan Rizqi seperti biasa tidur jerlah...stay kat umah Mak Oda kat kelana jaya..


Rizqi dan bangun tidur sampai2 umah mak oda.. Jannah tgh suker.. Jannah dan Rizqi.. Boolatnyer budak bam-bam mama ni..


Malam tu lak kami p makan kat Sari Ratu kat dataran glomac kelana jaya..indonesian food..makan nasi padang..ini pengaruh dari p bandung lah ni..banyak gak kiterorg mkn..lebih kurang RM80...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

KL- Pemilihan buku

Buku thomas jannah
So, sebagai peg sumber dan multimedia, tahun 2008 ni library dapat budget RM100k untuk beli buku P&P..aku ngan kak ya arrange tarikh pada hari khamis 25 julai tu untuk p KL bagi buat pemuilihan buku-buku..kul 7.30 pagi kami dah bertolak ke KL naik van kolej..pening kepala aku nak pilih buku2 ni exs buku B.I ni..semuanyer level2 degree master ni..padahal student kolej eku peringkat sijil jer...
Selain aktiviti pilih2 buku ni sempat gak aku p jalan tar beli 2 helai baju batik..almaklumlah keje gomen..khamis kene pakai baju batik..stok baju batik aku dah ler ckit...itu pun koloej sponsor..itu pun nasib baik kedai kain tu terketak kat sebelah kedai buku Mukmin..
Aku ader gak beli buku2 untuk Jannah ngan Rizqi..maklumlah dah lamer tak beli buku2 untuk jannah ni...buku ader gambar thomas pun ader..Jannah sekarang ni dah pandai tengok thomas n friends..ingatkan boy jer yg suker...


Jannah ni suker sangat susun buku mcm ni


Malam kita org sampai kat tangkak lebih kurang kul 9.30 mlm..aduihhh penat giler..sib baik hubby kata esoknya hari jumaat dah aplly cuti..sebab nak p KL..offismate kitaorg JC kahwin kat Hotel Federal..Aduihh jalan lagi nampak gayanyer....kempis duit aku lagi...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Saturday, July 19, 2008

Bandung Oh Bandung!!!(4 Julai 08 – 7 Julai 08)

Yesss !! akhirnya impian terlaksana..untuk sampai dikota Bandung.. Actually, sebenarnya trip ke Bandung ni merupakan hadiah dari abah.. Banyak sebab, sebab tu dapat p jauh cikit... 1.Annivesarry yg ke-3 :: 4 Jun 2008 2.Hadiah Kelahiran Rizqi 3.Birthday Jannah yg-2 :: 08.08.08 Mula2 tu mcm tak confident lak dpt pegi..sebab utamanya ialah ketua pasukan punya parsport (abah jannah&rizqi) sudah hilang, so kalau ikut law emigresenlahhh, 1 bulan baru siap..atas usaha2 tertentu dan bantuan (thanks mimi @ mamafarhan) maka Alhamdulillah parsport abah dapat siap dalam masa 1 minggu... Mama ke Bandung ni ikut trip Mimi & geng2..tapi sampai disana mama dan abah membuat program masing2.. Mama book tiket AirAsia lebih kurang 10 hari sebelum pegi..mama p ngan abah dan Jannah jer..Si boolatt mama tu terpaksa mama tinggalkan ngan nenek sebab dia kecik lagi dan badan tak kuat lagi untuk didokong...takpeyer sayang, kalau ader rezeki,nanti mama bawak Rizqi lak yer.... Flight kul 9.50 am, so kul 5 pagi mama dah bertolak dari Tangkak..sampai kat LCCT dalam kul 7.00, terus jumpa Mimi & geng..Sampai diBandung dalam kul 11.50 (waktu Malaysia) dan 10.50 (waktu Bandung)..waktu Bandung lewat 1 jam dari kiter..tapi waktu sembahyang adalah hampir sama...awal2 lagi mama dah tukarkan waktu di jam tangan dan handset ikut waktu bandung..keh333..takut terlajak lak... Bandung punyer cuaca pada 1st day sampai tu, agak panas cikit ( tapi tak macam panas kat Malaysia ni)..malam agak sejuk, sampai bilik kami tak yah onkan aircond ( ala2 cameron highland).. Sampai di Airport Bandung, kami telah ditunggu oleh supir kami (ni Hirda yg rekomenkan..thankss)..Supir kami pakai Terious Dajhatsu ( betul ke eja ni??).. baru kuar kedai 2 minggu...Nama supir kami Alung..lulusan Diploma Sains Computer..waduhhh genteng bangat..kalau kat Malaysia ni dah jadi artis kot..kehh..kehh..upah kenderaan termasuk minyak, parking semuanya 1 juta rupiahh ( duit kiter lebih kurang RM360)..itu tk termasuk tippsss...waktu makan kalau kiter nak ajak, terpulang..mama ngan abah setiap kali makan, mesti ajak sama..kesian lak. Takkan lak kita makan sedap2, dia menunggu kiter... Kami tak terus check in hotel, tapi kami terus gi outlet yang tersohor kat Bandung iaitu Rumah Mode..apa lagi shopping lahhh.....lepas tu baru fikir makan..kami dibawa makan kat Restoren Pak Cik Met..masakan Sunda..sedap gilerrrr...lepas tu baru kami check in Hotel... Kami menginap kat Hotel Mutiara ( ikut pakej paling murah masa tempah AirAsia tu)...hotel Mutiara ni kira ok lah, ader swimming pool, ader Astro (HBO lagi)...10 minit dari Airport.. Petang tu lebih kurang kul 5 pm kali keluar balik..terus p Happening, Heritage, Blossom Victoria, Carscade,Stamp dan macam lagi ler kat Jalan..... Malm tu lak sebelum balik Hotel, kami dibawa makan kat ....Makanan nasi padang... nasi padang ni banyak lauk...harga dikira ikut lauk yang kita amik..pas tu balik hotel ..terus tidurr..zzzzzz
Hari ke-2
Pagi2 lagi kami telah ke Hotel mimi (Kerdaton Hotel) sebab nak saing2 p Gunung Tangkuban Perahu (Gunung Berapi)..Ya Allah, jalannyer teruk bangat..berlubang2..len kali kalau p Bandung lagi, mama tak nak p Tangkuban perahu ni...sebabnyer tempatnyer penuh dengan penjual2 yang sering mengekori kite..rimas sesangat...tapi Tangkuban Perahu ni memang tengok permandangannya..terpegun lah (betul kata Mimi...).. Turun dari Tengkuban Perahu tu, kiter orang terus makan kat Ayam Goreng Berabes...ni pun makanan sunda, yang enak bangattt...mama dah jatuh cinta ngan makanan sunda ni.... On the way nak p outlet, abah lak teringin nak makan sate kelinci ( arnab)..mama tak makan, tak sampai hati..singgah jap kat satu kedai tepi jalan..Jannah punyalah suka sebab dapat main ngan arnab sementara tunggu diaorg bakar sate tu.. Pas tu terus pegi Romah Mode Pluss, Donatello, ..... Petang tu p shopping lagi kat Paris Van Jaya Mall.besar betul mall ni...pas tu makan malam makanan seafood kat mana ntah...dah luper
Hari ke -3Pagi ni lak plan kami p pasar baru..pasar ni pun punyerlah besar dan crowded...bertingkat2 tapi jualnyer barang2 yg hampir sama..telekung, tudung, baju batik, tshirt, barangan bayi, toys dan mcm2 lagi ler..mama pun tak nak lama kat sini..Jannah dah meragam, nak toys masak2... Pastu kami terus p Terminal Tas, Jln Chimpelas.. Lunch lak kat Restoren Dago Penyawangan...kata supir kami tempat ni glamour..tu yang terpaksa tunggu hampir 1 jam..sib baik ader beberapa outlet kat sekitarnya..sempatlah menjengok2.. su pir kami yng chopkan tempatnya..patutlah ramai orang..makanannya sedap dan pandangannya cantik gitu... Malam tu kami p beli brownies kat Amanda..punyerlah sedap..sebelum kami beli, kami rasa dulu aisrim brownies..ader 4 perasa... pas tu kami sempat p Cibaduyut, tapi hampir kebanyakan kedai dah tutup...dapat gak beli kasut Jannah..tak mahal,dlm RM6 ..tak de brand...Sebelum balik hotel, kami pekener lagi nasi padang..mama pun cuba rasa juice Alpukat (juice avacado)..tak terminum, sebab pekat sangat..melekat kat anak tekak.. Malam tu sebelum tidur, kami packing2 brg..

Hari-4
Awal2 pagi slepas breakfast, kami terus pi ke airport pada pukul 9 am.. flight kul 11.50 am..Alung bagi mama cd lagu2 Indonesia yang siap diburn..waduhhh...mama suker sangat..maklumlah asyik dengar lagu indon jer disana..mama bagi jer 10000 rupiah (RM3.60) buat upah..
Dalam flight Jannah tidu..pegi balik mesti tidur..best kot tido dlm flight ni...sampai kat LCCT dalam kul 2.50 pm..lepas amik bagasi semua terus balik Segamat, nak amik Rizqi..

Secara keseluruhannya, pada pandangan mamalah Bandung ni ok..memang best p outlet2nya..boleh dikatakan agak murah2..tapi ikut nasiblah yer..kalau time masa tu stok baju baru sampai, memang tak menang tanganlah tengok pelbagai pilihan dan branded..kalau musim sekolah..banyak stok dah habis...Jalan kat Bandung memang jam, hon2 tu, mencelah2 tu memang dah biasa..tapi diaorg sangat bertolerensi..tak de nak gaduh..kalau kat Malaysia kalau hon2 ni dah pandang semacam..tapi kat sana lak macam mesra gitu... Lebih eloh book supir dari naik kenderaan awam (angkutan Kota).. Nasihat mama kepada sesiapa yg nak p 1. Elakkan p hari minggu, jalan macet bangat..orang2 Jakarta petang Jumaat dah ramai sampai untuk berlibur..dia org ni kaya2.. 2. Kami p ni musim cuti sekolah..so ramailah budak2 menjadi peminta sedekah 3. kalau kat pasar baru tu, harus ditawar separuh harga ( supir kami ajar ni)... 4. jgn beli brownies kat penjaja2 tepi jaln tu,,takut dah expired..lebih bagus p pusatnyer.. 5. Jgn tukar duit kiter kat bandung,,jatuh giler2 punya..harus tukar di Malaysia..



























❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...