About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari raya Aidil Adha 2009



Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua manusia yang beragama Islam..


** Kami beraya di Muar..malam raya paksyah ader reunion ngan kengkawan lama
( ni lah bahana facebook)...he..he..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Rizqi --- > Gelagat

Rizqi memang suker ngan motor, keter, lori , bas dan bender yg seangkatan dgnnya..
mulut dia siap kuarkan bunyi2 lagi..tut..tut..pin..pin..(bunyi hon)...

kalo belikan dia toys ala2 lori keter ni,sekejap jer tahannya
tengok ni toys lori..dah dicabutnye ..dah togel..
pastu berangan konon2 naik lori...fuhhh...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah & Rizqi ----> Sesi rebut merebut..


Jannah ni memang kedekut ngan adik dia..ndak2 kalo dia dapat barang baru..yang adik dia pulak, Rizqi suker menyakat kakaknyer..maka sesi rebut merebut pun bermula....




❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, November 25, 2009

Jannah ---> dah pandai mewarna...






jannah dah pandai mewarna..aku pun terkejut tengok cara dia mewarna..walopun comotcomet tetapi bolehlah diterima..aku sangat kagum ok..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, November 24, 2009

Sayang -----> Jannah & Rizqi




Suker tengok gambar2 diatas ni.

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

20 bulan --- > Perkembangan Rizqi


Lama tak bercerita tentang lelaki kesayangan aku ni, Rizqi..dalam umur 1 tahun 8 bulan ni (20 bulan), banyak betul perkembangan dia ..aku rasa dia agak cepat berbanding ngan Jannah.
Antaranya :
1. Dia dah boleh bercakap..dengan banyak..Dia dah boleh sebut lori, bas, makan, sakit, sakit perut, cicak, frog, basikal, bantal, tulis dll
2. Biler dia ber*k, dia leh bagitahu..
3. Suker sangat makan biskut chipsmore..
4. Dia dah boleh naik basikal..walaupun kayuhannya tak menepati 360 darjah..
5,.Suka mewarna dan menulis..
6. Suker ikut kami sembahyang...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, November 20, 2009

MyDear Warehouse sale..

 

Awal November hari tu, balik dari umah cousin yg kawin kat kg nakhoda selayang, 
kami pi jualan gudang mydear..
plan asal nak cari basikal Rizqi..
dapat pun..warna oren..
jannah lak mintak nak patung barbie..sib baik murah ...belikan..
kalo mahal giler tak merasalah...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, November 19, 2009

First time naik bas..


2 minggu lepas,paksyah p kursus kat KL..kebetulan sepupu aku kahwin, so kami decide nak pi..mula2 paksyah nak datang amik kami, tapi aku kata tak yah,,aku plan nak naik bas ngan Jannah..dah lama tak naik...Jannah tersangatlah teruja...
"mama!!! bas ni jalanlah"...ha.hha...
Jannah sangatlah baik dalam bas, 30 minit dah tidur..
nyenyak lak tu..sampailah kat RnR UPM..hubby jemput kami...




❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Entry yg terlupa :; Open house 2009



hahahaha..ni satu kes..terlupa nak upload gambar open house umah aku hari tu..maklumlah penyakit malas melanda2..tambahnya ngan kebizian yg tak sudah...malam tadi tengah godek2 laptop, leh lak jumpa..apa dah..citer dah basi..dah nak masuk raya haji ni...so aku nak upload gak citer open house aku ni..
..so maklumatnya seperti ketetapan berikut :
tarikh / hari : 17 oktober (Sabtu)
Masa : 12.00 - 3.00 petang
menu : Nasi Ambang, mee goreng, mee hoon goreng,
sup kambing ngan roti, koktail buah, kuih, agar2, buah2 , air lemon dlll
tetamu : kawan2 opis & saudara mara , jiran2 terdekat...
< ! -- more -->



al kisah, masa open house rumah aku ni, ader 3 lagi kengkawan opis yang buat open house ..tu yg masa agak singkat..alhamdulillah walaupun aku buat open house, 3 buah rumah tu aku sempat datang..sapa yg tak nak vitamin F kan..

gambar menu lupa lak nak snap..




❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, November 18, 2009

Anak Dara Saya Yang Comel???


Comelkah dia??..
bagi saya dialah permata hati saya yang comel....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, November 10, 2009

MERAH & MOOD

Lama tak updated blog..yang tentu penyakit malas melanda..nak bukak blog pun tak der mood..
petang semalam aku teringatkan blog aku yang tak terusik..hati aku tersentuh, berkata2 " apa anak2 aku nak baca nanti biler mereka dah boleh membaca" ..aku cakap dalam hati..tak boleh macam ni..
sekurang2nya sebulan ader citer untuk mereka..dan perubahanya petang semalam aku bawak laptop balik ( dah 3 bulan tak bawak balik)..aku on celcom broadband daily..aku bukak blog aku..
untuk langkah pertama dan yang paling penting aku kener tukar rupa wajah blog aku...
dan aku memilih MERAH untuk MOOD (semoga bertambah ceria dan semangat, menolak MALAS)..
Dan MERAH juga untuk tahun baru yang akan mendatang..apa yang aku dah capai??...

ok, pencapaian tahun ini aku akan bentangkan hujung tahun..(ciss mcm budget lak yerk)..
JANNAH & RIZQI , dua permata hati aku ini ..buat masa ini mereka duduk bersama nenek mereka dikampung..2 hari sekali aku balik menjenguk mereka..rumah aku sunyi dari hilai tawa dan karenah mereka..bukan aku tak nak bawak mereka balik, tapi si kakak lebih suker duduk umah nenek dari baby sitter mereka..macamana tu??
Penat ??? memang penat..bayangkan perjalanan 1 jam ke kampung ..itu baru pegi..dan yang paling banyak ialah kos RM..seminggu aku bagi emak aku RM100..belum termasuk duit lauk pauk mereka..duit jajan lagi..duit tapau makanan lagi..duit minyak lagi..arghh...kener ubah gaya hidup aku ni...
tahun depan jannah nak pi school...hopefully half dari sehari hidup dia tak boring..sekarang ni kalo duduk umah baby sitter, hanya duduk jer bersama junior2 nya..sedangkan kawan2 yang tua setahun dari dia dah pi tadika...hati meronta2 nak beg sekolah, nak calour, nak naik bas sekolah...
Banyak cerita mereka untuk dituliskan ...tak adil untuk aku melenyapkan nya dari pengetahuan mereka..itu hak mereka ...sekurang2nya usik2 lah blog ini untuk peringatan walo secebis ayat..
oh yer, kakak dah jadi akak yang penyayang dan cantik (dimata aku ler)..dan Rizqi pulak dah makin kaletah ngan perangai dia...aku akan updated kisah mereka..balik ni nak charge kamera kecik aku tu..lama tak merakamkan aksi mereka..asyik merakam aksi orang lain..
oh yer untuk en paksyah (hubby aku ler)..biler kita nak ambik gambar outdoor mereka???.......
biler tiba masa, aku akan updated!!!...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...