About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Tuesday, November 10, 2009

MERAH & MOOD

Lama tak updated blog..yang tentu penyakit malas melanda..nak bukak blog pun tak der mood..
petang semalam aku teringatkan blog aku yang tak terusik..hati aku tersentuh, berkata2 " apa anak2 aku nak baca nanti biler mereka dah boleh membaca" ..aku cakap dalam hati..tak boleh macam ni..
sekurang2nya sebulan ader citer untuk mereka..dan perubahanya petang semalam aku bawak laptop balik ( dah 3 bulan tak bawak balik)..aku on celcom broadband daily..aku bukak blog aku..
untuk langkah pertama dan yang paling penting aku kener tukar rupa wajah blog aku...
dan aku memilih MERAH untuk MOOD (semoga bertambah ceria dan semangat, menolak MALAS)..
Dan MERAH juga untuk tahun baru yang akan mendatang..apa yang aku dah capai??...

ok, pencapaian tahun ini aku akan bentangkan hujung tahun..(ciss mcm budget lak yerk)..
JANNAH & RIZQI , dua permata hati aku ini ..buat masa ini mereka duduk bersama nenek mereka dikampung..2 hari sekali aku balik menjenguk mereka..rumah aku sunyi dari hilai tawa dan karenah mereka..bukan aku tak nak bawak mereka balik, tapi si kakak lebih suker duduk umah nenek dari baby sitter mereka..macamana tu??
Penat ??? memang penat..bayangkan perjalanan 1 jam ke kampung ..itu baru pegi..dan yang paling banyak ialah kos RM..seminggu aku bagi emak aku RM100..belum termasuk duit lauk pauk mereka..duit jajan lagi..duit tapau makanan lagi..duit minyak lagi..arghh...kener ubah gaya hidup aku ni...
tahun depan jannah nak pi school...hopefully half dari sehari hidup dia tak boring..sekarang ni kalo duduk umah baby sitter, hanya duduk jer bersama junior2 nya..sedangkan kawan2 yang tua setahun dari dia dah pi tadika...hati meronta2 nak beg sekolah, nak calour, nak naik bas sekolah...
Banyak cerita mereka untuk dituliskan ...tak adil untuk aku melenyapkan nya dari pengetahuan mereka..itu hak mereka ...sekurang2nya usik2 lah blog ini untuk peringatan walo secebis ayat..
oh yer, kakak dah jadi akak yang penyayang dan cantik (dimata aku ler)..dan Rizqi pulak dah makin kaletah ngan perangai dia...aku akan updated kisah mereka..balik ni nak charge kamera kecik aku tu..lama tak merakamkan aksi mereka..asyik merakam aksi orang lain..
oh yer untuk en paksyah (hubby aku ler)..biler kita nak ambik gambar outdoor mereka???.......
biler tiba masa, aku akan updated!!!...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

4 pesanan:

Mimi said...

akhirnya ada gak update setelah sekian lama menyepi..
betul tu, nnt kalo budak2 da besar, at least ada la coretan dr mama tentang dorang kan :)
Jannah da nak pi school ye next year? bestnyerr..

As@Aza said...

iena muncul dengan wajah baru :p...merah & hitam gituuu...cantik & menarik :)

cepat2 update gambar terbaru 2 beradik tu...rindu nak tengok...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

ahkak..lawanya blog..

xpelah kak..bila mood dtg akak hapdet la... sy pun gitu..selalu dok buat auto publish je.. skrg ni agak bz..

Sham Ummi Echa said...

wah ni semangat baru nih...lom msk tahun baru tp da ada azam.. bagus2.. rajin ko tukar layout yer...cntik gak..kemas je

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...