About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Sunday, May 18, 2014

JR ---> Selamat hari Guru uolls @ Mei 2014

 
Selamat hari guru..untuk semua yg bergelar guru..cikgu..
tahun ni, seperti tahun2 lepas..Jannah & Rizqi pun sibuk ler berceriter hari guru..
 dan yang paling penting kesibukan dorang nak beli hadiah utk guru masing2..
tahun ni semua dapat hadiah..
alahai murah jer pun..janji ingatan kan.....
 
 biler kira2 senarai cikgu masing2..
boleh tahan jugak kan..Rizqi punya cikgu tadika ader 4 orang..
Jannah pulak, ramai..11 orang termasuk cikgu sekolah convent dan sekolah agama
untuk cikgu ngaji pun ader..dan juga cikgu tusyen,,,..
so total semua ada 17 hadiah...
 yang paling happy biler bungkus hadiah ni..biler bab tulis2 ucapan ni..
masing2 nak tulis sendiri..
tak kisahlah..lantaklah..


apa kaitannya hari guru ngan MH370..isk2 rizqi ni...
simple from syurga (Jannah)...
dah siap tampal ucapan masing2...

 tqsm pada guru2 yang mengajar saya dan anak2..
semoga kalian bahagia dunia dan akhirat..
 
sekian..untuk memori hari guru 2014
 

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

JR -->Main air laut@ Akar Beach Resort

 
kadang2 plan last minute tu lah menjadik kan..
plan ni kira2 minggu lepas..
pi ngan member kolej , cik cerry..
tak jauh...kat PD jer..
kali ni, cuma nak santai..kalo boleh dekat ngan laut..
nak main air laut..lama tak celupkan kaki kat air laut...
akhirnya Akar Beach Resort jadi pilihan..
oklah not bad ..biliknya....
memang niat utamanya nak main air laut....


antara kemudahan yang ader disini ialah tentulah pool kan
jannah & rizqi dah melonjak2 nak mandi.padahal kat apartment aku tu ader jer..
pandangan dari bilik

muka kesian..mintak nak mandi pool
after check in..tunggu asar..
pastu bawak jannah rizqi pi mandi pool dulu..
kalau tak..huhuhuhu
permandangan waktu senja ...belakang hotel ni jer pun...
pastu esoknya, pagi2 dah kejut2 jannah rizqi..
nak berjalan ditepi laut..menikmati suasana laut di pagi hari..
memang best...suker sangat view laut...
nampak x pantai..view dari depan bilik..
budak x mandi dipaksa bangun...,
breakfast..boleh tahanlah...
mama...

selfie ngan kiddos

anak dara ...

budak dah pandai tulis nama...

my nyawa...



main air laut....




fuhhhh..ombak mengganas..

ombak rindu kot...

hero...
pas kitaorg puas main air laut..baru balik bilik..kemas bagai..
nak check out kan..
tapi sebelum balik , kitaorg sempat singgah lunch kat asam pedas..
macam glamour jer..tapi x leh kalah asam pedas muar...
heheheh



muka masam..lapar..
adik pun lapar..tunggu nasik ayam..berjanggut uolls...



itulah short vacation kitaorg ..
hope akan buat lagi...
ke mana seterusnya??..pd jer lah yg paling afdal utk 1 hari 1 malam..
 
keluar dari PD..kitaorg tak balik rumah terus..
plan singgah melaka..nat tengok wayang..
lama x bawak anak2 tengok wayang..
ceriter spidermannn..
yuhuuuu...
 
tatatituuuu
bersambung lain yer uolls..

pisnowa....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, May 16, 2014

JR---> Random Photos

 
Entry Random Photo kali ni bercampur aduk..
tak per lah..janji ader ceriter yang nak dimemorikan 
jom tengok...

Ni antara homework sekolah agama Jannah..
kener carik gambar family.. pastu tampal..pastu tulis dalam baasa Arab..
huhuhu..layankan jer
homework Jannah

Bagi aku ni antara bengkel  terbaik yang pernah  aku hadiri..
ndak2 berkaitan dgn reserch..
kalau bengkel lain pening...macam susah jer
tapi dlm bengkel penyelidikan ni memang best..santai..kelakar..
tapi point utama sampai..
macam rasa senang pulak nak buat paper reserch,,,
tahniah para penceramah...
makan eskrem 1 malaysia
ni kisahnya masa pertandingan bijak matematik hari tu..
bagi aku gambar ni unik..
semua tengah makan eskrem 1 malaysia..
boleh masuk pertandingan hari merdeka nanti...
compem menang..heheheh

berselfie ramai2 ngan budak2..
dorang memang sporting..
hendak2 rizqi..macam2 memek muka boleh dibuat..
huhuhu

 yang ni satu..
korang rasa anak aku tengah buat aper??
hahahah.tengah usik daun semalu..
dorang tak pernah tahu....
sebagai mama yang ohsem kan, jadik aku bagi peluang dia memalukan daun semalu tu..
suker tak hingat..sampai x nak balik..
tak baik tau memalukan , walaupun daun semalu..
hahahahah
yang ni wajib jengah setiap minggu
  dorang tak heran secret resepi, big apples, mcdonald,pizza, dominos ker hapa2 lah..
yang dorang pelik fruitti tutti..
tiap2 hari pi pun x per..ntah mender2 dorang ni kan...
 
tahniah ustazah hasanah..
Alhamdulillah member ex kolej dan juga bekas guru ngaji anak2 
telah menamatkan zaman bujangnya,,
tahniah kat ustazah Hasanah..semoga bahagia dunia akhirat..
cantik dan comel kedua2 mempelai..
mendengar kisah jodohnya..
sangat mepercayainya..benarlah jodoh itu unik kan...

hah yang ni satu lagi..
kadang2 anak2 kita ni pagi2 lah tengah kecoh2 siap na pi sekolah, 
time tulah baru nak bagitaukener buat homework..
kener buat kad cikgu nak pencen lah..
seb baik mak ko yg kreatip ni, teror.
maka, x sampai 5 minit..tersiaplah kad yang sangat memukau mata..
hahahahah..
tugas sorang mak ni kener kreatif pada bila2 masa, dimana2 sahaja...
huhuhu
 
gambar seterusnya ni, gambar pameran kat KPT..
buat booth refleksologi..dapat sambutan hebat..
rupa2nya org2 kat putrajaya suker refleksologi..
kakikan anggota yang penting..
apa2pun tahniah students dan staf yang terlibat...
pameran kat KPT..
 

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...