About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, July 30, 2007

Dialog : Jannah nak p sekolah mama!!



Minggu lepas mama mengemas barang2 jannah..barang2 yang dah tak muat lagi, mama simpan dalam box toyogo...mama nak simpan beg sekolah pink jannah( he..he..)..tiba2 jannah pun datang, cuba nak pakai beg pink dia tu..
Mama : Jannah nak p sekolah ye??...
Jannah : (mengangguk)
Mama : Jannah nak p sekolah mana??
Jannah : tunjuk tangan kat luar..
Mama : tu bukan nak p sekolah, tu nak p jalan2..
Jannah : tersengih..terus jalan..
Mama : Sapa nak anto jannah p sekolah ni??
Jannah : (terus naik fisher price walk n ride)
Mama : mari breakfast dulu...
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, July 26, 2007

Jannah Oh Jannah!!





❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, July 23, 2007

Bergambar di studio..



Mama dapat kupon untuk amik gambar studio free 8R sekeping..so mama decide nak bergambar pakai baju ala-ala raya ..mama kata gambar ni boleh dibuat grafik untuk kad raya..tapi tengoklah Jannah tu, masam jer mukernyer… sebab dia tengah syok meronda2, mama lak amik dia untuk bergambar..
Mama lak dimake up oleh tukang make up tu ..mama nak yang light2 jer.. pas tu kan ader, pasar malam..abah ajak mama turun.. tapi mama tak nak turun,,malu dengan make up..he..he.. apalah mama ni…kate nak jadi model..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah ngan tudung nabila...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, July 20, 2007

Dunia ini Jannah yang punyer..


Actually, genap umur jannah 11 bulan ari tu (8 Julai 2007), anak mama ni dah boleh jalan…Yahoo!!!walaupun jalan masih terkenkang2, tetapi dengan yakin dan berani jannah melangkah.. mama tak pernah nampak pun Jannah takut nak memulakan langkah..

Selasa lepas. Mama ngan abah bawa jannah p makan pizza hut muar..apa lagi Jannah, mula2 ok jer, pas tu dah gelisah..nak berjalan.. mama lepaskan jannah dengan pengawasan..Jannah pun gembira yang amat sangat dapat berjalan..akak2 yang kejer kat pizza hut tu beriya2 mendokong jannah..diam lak si Jannah ni..tak de meronta2..kalau dengan mama, dah lamer meronta2 nak turun… p/s :mama gembira bercampur sedih..gembira kerana Jannah dah semakin membesar dan bijak , sedih kerana jannah bukan seperti dulu…

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, July 18, 2007

Back dated entry : Carefour Batu Pahat (1 Julai 2007)

Mama.abah ngan Jannah p carrefour batu pahat untuk beli barang2 dapur tok mak..pagi2 tu Jannah dah tolong bersepahkan umah tok mak...
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, July 10, 2007

MOMMIES & BABIES DAY OUT - 8 JULAI 2007









Akhirnyer hari yang dinantikan tiba jua..dengan cuaca yang indah, makanan yang sedap2, baby yang comel2 dan mommies and dadiess yang sporting, maka inilah hasilnyer... tahniah kepada AJK yang telah berjaya menjalankan gathering ini exs Surya, Hirda, Sabrina dan kengkawan2 lain..AAAAAAA untuk mereka... Hopefully akan diadakan lagi... Yang penting kita ENjoyyy

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, July 09, 2007

Pulau langkawi : 3 - 5 Julai 2007

3 Julai 2007
Mama ngan abah bawak Jannah p jalan-jalan kat Langkawi.. Mama ngan abah dah start cuti semester selama 3 minggu..Yahoo!!!..Sebenarnya plan nak p langkawi ni dah lama postpone.. mama asyik sibuk ngan kursus, akhirnya hari ni termakbul juga p langkawi.. Abah cakap ngan mama pergi langkawi ni NO SHOPPING2. ..Macamana pergi, macam tu lah balik…(boleh cayer ker)… Kami p naik AirAsia flight kul 11.25..Kami bertolak kul 7 pagi dari tangkak..nasib baik abah ader kawan yang kejer kat airport, kalau tak susah juger nak parking kereta selama 3 hari…10.15 pagi : sampai kat LCTT.. check in barang dulu.. p makan.. jannah punyer lah susah nak kawal..maklumlah dah dapat kaki.. nak jalan sendiri..tak mau mama ngan abah pegang..
11.25 pagi : naik flight.. First time Jannah naik flight …jannah dalam flight ok jer..tengah flight nak berlepas, time tu dia boleh tidur,tidur sampai langkawi lak tu.. penat agaknyer anak mama ni..
12.30 tgh : sampai Langkawi , rasa penatnyer.. Abah amik beg, terus cari kereta sewa..Fuhyooo!!Abah sewa kereta Vios meroon KV4009 C…berharga RM75 sehari..abah kata dia suka lah Vios ni..(ader makne tu!!!) pas tu kami terus makan… 1.30 tgh : pusing2 Langkawi…p cari hotel bagai nak rak.. Abah prefer nak duduk Pelangi Hotel walaupun harganyer pun cantikk jugak....memang cantik , nampak kemelayuan, regenya pun cantik, RM380 semalam..kalau 2 malam , tak ker membazir tu.... lain kali yer sayang..lagipun kita datang sini bukan nak duduk hotel, tapi nak jalan2..Akhirnya mama pilih Awana Porto Malai.. Harga nyer pon OK, RM183 semalam..,termasuk breakfast 2 orang..siap dapat government rate lagi…bilik menghadap laut.. 2.30 ptg : Check Inn hotel. Jannah punyer lah suka sampai berpusing2 mengelilingi bilik..kejer dia kat hotel ni main telefon hotel, tarik laci dan bertatih2 …mulut tu tak renti2 mengomel 7.00 malam : kuar ke Kuah nak p cari makan dan survey kedai nak beli perfume..dah jumpa dah…makan kat pantai cenang..
10.00 malam ; balik bilik hotel, terus tidur..
4 Julai 2007
Actually kami p Langkawi ni sebenar2 nyer lah, nak bawak Jannah p Underwater World..Pulau2 ker. Makam mahsuri, tunggu Jannah dah besar nanti.. So disebabkan jannah tidor dari kul 9 hingga 11 pagi,maka perjalanan terpaksa dilambatkan. 8.00 pagi : breakfast kat hotel
9-11 pagi : jannah tidor
12.00 tgh : Underwater World..terlopong Jannah tengok ikan2 tu..macam nak tangkap jer… 2.30 ptg : Kabel Car..tak naik pun,sebab abah takut ..he..he..
4.00 ptg : Pekan Kuah
5.30 ptg : Langkawi Fair 8.00 mlm : Dataran Helang, makan malam..
10.00 : balik hotel
5 Julai 2007
8.00 pagi : mandi kat swimming pool..seronoknyer Jannah,sampai tak nak naik..11,00 : check out 11.30 : ronda keliling langkawi..nak perabiskan minyak kete..tapi masih tak habis2..
1.15 : Tiba kat Airport Langkawi..check in barang
11.45 : Masuk ke balai berlepas
2.15 : berlepas
3.15 : sampai kat LCCT
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Sunday, July 08, 2007

Heppy 11 months

Anak mama dah masuk 11 bulan..mujur ader gathering, so mama ngan abah anggap calebrate sekali ngan birthday jannah 11 bulan...anggaplah baju yang jannah pakai pada hari gathering tu adalah hadiah dari mama ngan abah erk..he..he.. Mama dan abah doakan agar jannah membesar menjadi anak yang baik hati dan taat pada Allah,ibu bapa, agama dan bangsa serta negara ( macam cogankata hari merdeka jer)..Kami sayang Jannah..teramat sayang...Perkembangan Jannah :
1.Dah pandai tarik laci cabinet, peti ais
2.Dah pandai kuatkan volum tv, on kan radio kat kereta..tekan remote tukar channel
3.bangun pagi suka memeriksa sekeliling rumah, masuk bilik, keluar bilik,pergi ruang tamu ..macam pengawas lak
4.kedekut pada barang yang disukai exs bantal busuk dia..sanggup heret tak bagi orang amik 5.Dah pandai mengagah mama ngan abah
6.Dah boleh jalan walaupun terenti2..
7.Dah pandai sebut “bear’, “fish”..walaupun tak berapa jelas..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, July 04, 2007

Sekali kena tag laaaa...........

Yang tag mama : mama Danish&Dania,mama Adam,mama Dih@,
Alamak kengkawan sorry erk, iena kat Langkawi ni.. tapi tak per nasib baik bawak laptop..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, July 03, 2007

Abah Support Fotopages

Mula-mula Abah tak berapa nak berminat nak tahu tentang dunia fotopages, yang selalu mama dok hadap kat rumah biler Jannah tido.. tapi sekarang dah berubah.. ini kerana Abah selalu pergi meeting yang jauh2 dari mama & Jannah..selalunyer mama & Jannah tak dapat ikut kalau waktu meeting tu mama dalam waktu bekerja, kecuali cuti semester..Masa tu lah mama menyuruh abah melihat Fotopages untuk mengikuti perkembangan terbaru puteri kami iaitu jannah.. Akhirnyer abah akur dengan penglibatan secara serius mama dalam dunia fotopages..Dan kesan sokongan padu abah terhadap dunia fotopages mama ini , abah telah : 1.Membelikan mama laptop HP dan printer HP..( sanggup menghantar mama pergi dan balik ke pusat servis HP..abah tahu mama gelisah tanpa melayari fotopages ketika malam) 2.Menyokong mama menggunakan khidmat 3G Celcom untuk surf internet dimana sahaja.. 3.Membelikan mama camera digital canon IXUS 75 ( Kesian kat mama asyik amik gambar pakai kamera handphone jer)…
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

PERCUBAAN PERTAMA - 29 Jun 2007


Petang tadi kul 6 ptg mama ngan auntie Zaidah serta abah telah pergi ke Dataran tangkak untuk mengambil aksi-aksi Jannah menggunakan kamera baru mereka..Abah ngan Auntie Zaidah selaku jurukamera tak renti2 menangkap gambar Jannah..maklumlah kedua2 nyer baru beli kamera…Auntie Zaidah memang ala2 professional, abah lak pun boleh tahan gak...tapi sayangnyer Jannah, memang susah nak amik gambar Jannah duduk diam2 ..tak leh nak duduk diam, asyik nak lari dan merangkaklah dia atas rumput2 tu…tak larat mama nak kejar..sampai comot2 gitu.excited sangat....kul 7.30 mlm baru kami sampai rumah..malam tu jannah tidur ngan nyenyaknyer..penat agak nyer..termasuk mama ngan abah..he..he..
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Sunday, July 01, 2007

ABAH BELI KAMERA..YAHOO!!!

28 Jun 2007 : abah telah beli sebuah kamera digital IXUS 75 Canon yang berharga RM1300++++ (termasuk bateri spare dan memori kad 1GB) . Jannah ngan mama ikut sekali abah ...Ini memudahkan mama & abah merakamkan saat –saat yang berharga antara kami terutama sekali Jannah.. Thanks Abah….
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...