About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Sunday, January 26, 2014

JR ---> Gambar Lama 2012 ...konsert akhir Jannah @ Qdees Muar

 
macamana boleh lupa nak upload ntah gambar konsert akhir Jannah
kat qdees Muar..
Jannah menari tema tarian cina..mungkin sibuk sangat kot...
walaupun tahun 2012 ni tahun penuh dugaan...
alhamdulillah dia boleh perform dgn baik.... 
so, jom layan gambar..
tq kat sorang fotografer member yg sudi amik gambar Jannah...
 

  heheh..kan teruja tengok anak sendiri menari ....
ini memori tahun2 akhir Jannah dance di Qdees...
sekarang Jannah dah masuk sekolah rendah..
mesti jannah rindu kat qdees kan....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, January 24, 2014

JR ---> Cuti thaipusam kami...

 
minggu lepas  Johor.dapat cuti thaipusam.
so, cuti lah 3 hari jumaat hingga ahad..
heaven..aktiviti lain x lain x bukan mengemas rumah ler..
hehheeh..malas nak outing..sebab tau kan mesti ramai umat manusia..
tapi..ahadnyer..tengok muka anak2 semua x ceria...
so ajaklah dorang jalan2 makan2..kat JJ Melaka..
memang ramai giler org kat JJ tu..
maklumlah dorang shopping tahun baru cina..
ader sale kan...
aktiviti pertama tentulah makan kan...
plan dari rumah memang nak rasa makan pizza baru...macam shedappp jer kan..
Pizza Golden Fortune..
tapi sebelum tu sempat lak menyinggah JCo beli donut kecik ngan besar..
giler argh..x boleh tengok donut ni....
sebab kitaorg dah lapar sangat kan..
kitaorg makan donut dulu sambil tunggu pizza sampai....

dorang pun suker donut ni...
Jannah ngan penampilan baru...


memang shedapp lar pizza baru ni..tapi kan kitaorg dah kenyang giler makan donut..
so semua amik sekeping jer,,
yg lain tapaw bawak balik..save duit makan malam...

sebelum balik sempat menyinggah jap kat tempat permainan ni..
ntah aper nama ntah..tentulah Jananh & Rizqi suker sangat dapat masuk tempat ni...

 itu sajer ceriter cuti thaipusam kami..
minggu depan CNY, budak2 sekolah cuti pun lama...
nak kemana kita????


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, January 22, 2014

JR ---> WW : Mama telefon siapa???

 
 

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, January 21, 2014

JR ---> Projek susunatur @ Dapur

 
hari ni nak ceriter fasal dapur..
first area yg aku buat susunatur ni kat dapur..
maklumlah duduk apartment ni, masuk2 dah jumpa dapur..
selama ni bagi aku dapur aku memang  dah cikit tersusunatur..
tapi x perfect lah kan....
meh tengok dapur aku ni..memang x der kictchen cabinet pun..
masa masuk apartment ni dulu pun, memang togel bahagian dapur ni...
yang ader cuma bahagian sinki yang kecil cinonet jer..
tapi x perlah...syukur alhamdulillah kan....
dah jom tengok gambar...
 
1. Gambar SEBELUM projek Susunatur dijalankan
 
 
2. Gambar SEMASA projek susunatur dijalankan
 =
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
 
 =
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
 masa ni dapur dah lebih teruk dari tonkang karam..
semua tupperware + tippuware telah dikeluarkan..
dgn almari ternganganya lah...dgn drawer terbukak..
betul2 susunatur ni..hehheeh
tupperware + cosway + ikeaware +kedai 2 hinggetware semua ader...

barang2 dalam petiais pun dah dikeluarkan semua..
memang misinya hari tu mengerjaklan bahagian dapur jer..
memang semua ruang digunakan...

ok citer bab labeling ..aku print kat umah jer..
tulisan warna biru sebab ink hitam aku problem..hhahah
aku labelling utk rempah ratus..memang fail lah kalau x fail...heheh..
selama ni memang jarang guna..aku longgokkan dalam satu bekas tupperware besar..
tapi sejak dah ader buku resepi mudah ni, maka kener gunakanlah..kang x menjadik lah resepi..bab2 buku resepi ni nanti aku citerkan hah..
hehehhe...

  ok setakat ni jer lah aku citerkan fasal dapur aku ..
ceriter dapur selepas susunatur akan diceriterkan utk entry2 akan datang eh..
heheheh...
tata  tituuuu

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Sunday, January 19, 2014

JR ---> Ubah bilik tetamu ..jadik bilik anak2...

 
Apartment sewa aku ni ader 3 bilik..satu bilik masterbedroom, 
satu bilik dah dijadikkan bilik baju dan satu bilik lagi di jadikkan bilik tetamu...
Jannah dan Rizqi berkongsi bilik dgn aku..
satu katil dgn aku ngan Rizqi..
memang tidur berdempit2 lah..tapi puas hati sebab bangun tidur nampak anak2..
tapi keadaan x semstinya sama kan..
jannah dah besar..Rizqi pun akan membesar..
so x manislah kalau masih tidur ngan mama dia..
Jannah pun ader cakap yg dia nak try tidur sendiri..
mencuba tidur di bilik tetamu...alhamdulillah berjaya...
 
namun begitu..hati ibu kan..
nak dia membiasakan diri tidur dibilik sendiri..
so, perubahan perlu dilakukan..bili tetamulah mangsanya..
nak sedapkan hati, bukan ramai pun tetamu yg selalu dtgkan...
misi utama nak jadikkan bilik tetamu bilik Jannah & Rizqi..
nak letakk meja study supaya dia boleh buat homework dengan selesa..
selama ni dia buat homework kat meja kerja aku..
bukan x selesa...selesa..
tapi dah alang2 nak encourage dia tidur bilik sendiri..
mestilah ikut selera diakan... 

ok jom kita tengok sebelum dah selepas...

SEBELUM...
Bilik tetamu...
tilam dah angkut...
dah cabut katil dan tilam.


  - - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
- - 
- - 
- -
 
SELEPAS
Dah masukkan dua katil utk jannah & Rizqi ngan rak buku colourfull..
Ni gambar lama..sekarang ni dah ader meja study..
nanti aku masukkan entry bilik mereka yng terbaru tu yer...

alhamdulillah sejak ader bilik sendiri ni, Jannah & Rizqi dah boleh tidur sendiri..
tapi Rizqi kener temankan dulu..
pastu pas dia tidur,malam aku larik ke bilik aku..
kadang2 aku lak yg tertidur dengan aman disitu..
sampai pagi..
hahahah...
 

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...