About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Tuesday, January 21, 2014

JR ---> Projek susunatur @ Dapur

 
hari ni nak ceriter fasal dapur..
first area yg aku buat susunatur ni kat dapur..
maklumlah duduk apartment ni, masuk2 dah jumpa dapur..
selama ni bagi aku dapur aku memang  dah cikit tersusunatur..
tapi x perfect lah kan....
meh tengok dapur aku ni..memang x der kictchen cabinet pun..
masa masuk apartment ni dulu pun, memang togel bahagian dapur ni...
yang ader cuma bahagian sinki yang kecil cinonet jer..
tapi x perlah...syukur alhamdulillah kan....
dah jom tengok gambar...
 
1. Gambar SEBELUM projek Susunatur dijalankan
 
 
2. Gambar SEMASA projek susunatur dijalankan
 =
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
 
 =
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
 masa ni dapur dah lebih teruk dari tonkang karam..
semua tupperware + tippuware telah dikeluarkan..
dgn almari ternganganya lah...dgn drawer terbukak..
betul2 susunatur ni..hehheeh
tupperware + cosway + ikeaware +kedai 2 hinggetware semua ader...

barang2 dalam petiais pun dah dikeluarkan semua..
memang misinya hari tu mengerjaklan bahagian dapur jer..
memang semua ruang digunakan...

ok citer bab labeling ..aku print kat umah jer..
tulisan warna biru sebab ink hitam aku problem..hhahah
aku labelling utk rempah ratus..memang fail lah kalau x fail...heheh..
selama ni memang jarang guna..aku longgokkan dalam satu bekas tupperware besar..
tapi sejak dah ader buku resepi mudah ni, maka kener gunakanlah..kang x menjadik lah resepi..bab2 buku resepi ni nanti aku citerkan hah..
hehehhe...

  ok setakat ni jer lah aku citerkan fasal dapur aku ..
ceriter dapur selepas susunatur akan diceriterkan utk entry2 akan datang eh..
heheheh...
tata  tituuuu

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

13 pesanan:

Fizah said...

gigih...!! :))

alin said...

alaaa nak citer pasal susun atur lagiiii.. hiiiiiiiiii.. :)

MamaSarahAirisDania said...

salam perkenalan jugak kak...saya pun dah folo belog akk...ni mesti peminat tegar tupperware...hihihi....happy organizing yerrr....

nurin khairi said...

tq link blog saya..saya pun dah link to blog u..jom kita susun2 atur deko2 sama2 !

yong ibu chem said...

wahh ni penangan 5S kolej ka ni kak??? hehheheeee. lama tak jengah sini. :)

MamaDaniel said...

Wow.. rajinnnn!!!

Tautan Hati NabilaHasyim said...

kt dpur pn ada bunga, romantik gitu..
chayok...kemaskan dapur.
sya nye turn bln dpn bru nk stat kemas dpur...
handle kabinet pn msih bbalut plastik, bru sgguh tu...
sos, kicap, tiram, minyak, saya masuk dlm botol picit tu jgk, senang nak guna bla masak, picit je...

NADIA ISMAIL said...

Salam perkenalan....

Mmg peningkan bab susun2 ni...kdg2 baper kali susun pun masih tak puas hati. Hehe...tp takpe. Asalkan ader minat dan kemahuan semua pun jd. Hihi...

Minat ngan balang yg isi rempah kari tu...beli kt ner ye?

Kaau free jemput la jengok blog saya ye...blog yg masih baby. Bole sama2 share idea psl dekorasi and susun atur.

Iluvmyfamily2012.blogspot.com

Shah Iza said...

kira besar jugalah dapur ini..kalau nak banding dengan dapur comel iza..

jemput singgah blog

dibiuscinta.blogspot.com

rehana nurul amin said...

gigihnye....huuuu...bagus..claps

Jemput singgah www.rehanswardrobe.blogspot.com

Dee Khalish said...

akk mane beli cabinet dapur

Dee Khalish said...

akk mane beli cabinet dapur

Juliza Sihatnatural said...

tupperware..tipuware..kikikiki...takpe janji hasil memuaskan hati dan kita pon happy je kannn...

jom, lawat blog saya.

www.sihatnatural.blogspot.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...