About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Tuesday, June 30, 2009

rizqi ngan kakak

















❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, June 26, 2009

Lena diulit.....

Masa ni aku tengah drive nak anto Jannah balik kg setelah menghantar barang ke rumah baru..dia beriya2 nak bawak beg sekolah, buku ngan pensil..dalam keter tu dia tengah syok menulis..mata dia pun masa tu dah kecik menahan ngantuk.. dan akhirnyer biler aku pandang sekali lagi ke belakang dia sedang lena tidur diatas beg dan buku sekolah ..pensil dah tercampak mana ntah..






❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, June 25, 2009

Naper Blog lembab nak bukak??


Artikel ini diambil dari sini ..memang menarik dan useful sangat..thanks En. Ady ..


Ramai yang ingin tahu mengapa dan kenapa blog mereka kadang² lambat untuk dibuka (Loading)??. Kalau masalah line itu lain cerita tapi kali ni aku nak kongsi satu masalah mengenai blog iaitu BLOG BERAT!

Semua orang inginkan blog yang cantik dan menarik tetapi dalam sibuk mengemas dan memperindahkan blog kadang-kadang kita lupa satu masalah iaitu blog menjadi berat dan lambat untuk dibuka. Walaupun blog kita kelihatan menarik tetapi dengan masalah "Berat" pengunjung menjadi enggan untuk singgah di blog kita kerana menunggu lama.


Mungkin anda juga pernah mengunjungi blog yang berat dan bosan menunggu lama untuk dipaparkan sepenuhnya.Di sini ingin kongsikan Tools yang boleh mengenal pasti samada blog itu berat dan seberapa cepat ianya boleh dipaparkan. Hasil yang di tampilkan mengikut Size, Loading Time dan Average Speed per KB (Saiz, Masa Paparan dan Purata Kelajuan per KB). Apa yang anda perlu perhatikan adalah Saiz kerana Loading Time dan Average Speed per KB akan selalu berubah.

Jika hasil ujian menunjukkan blog tersebut melebehi 200KB anda perlu mengurangkan beberapa widget / gadget didalam blog anda seperti Jam, Kalender Dan lain².

Jeng..jeng..jeng..

Pemeriksaan ke atas blog aku mendapati ::
-
-
-
-
-
-
-
-

#

Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1zary77.blogspot.com289.81 KB1.93 seconds0.01 seconds


Provided by

Kesimpulannyer : Mengikut kata En. Ady lagi :
"bawah 200KB memang ok laa... kalau 150kb kebawah lagi laa cantik.. laju!~ cepat loading :)"
aku punyer blog memang berat..lebih dari 200 kb..
so menurut kata En. Ady lagi "kalau siapa2 yang ada masalah blog berat tu... kena refer pada template... kalau boleh kurangkan widget atau gambar pada sidebar dan format posting tu tak perlu laa nak showkan terlalu banyak.."
Jgn lupa check yer kengkawan..tekan sini untuk check..
**tapi aku suker ler ngan widget2 dan gambar2 kat tepi tu..mcmana tu ek???**


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, June 24, 2009

Sesi pindah umah & packing - Part 1




Wah mood nak duduk umah baru berkobar2..tapi mood nak kemas tak dak..boring tul kemas ni..dah lah barang banyak..hubby aku siap cakap, baru hidup 4 tahun,dah banyak ni..kalau 14 tahun? 24 tahun?..ye tak yer gak..so sekarang ni aku dah siapkan plastik sampah hitam yg besar tu utk buang sampah yg aku agak2 memang tak nak pakai, dan menyibuk ..aku buat nampak tak nampak jer buang..langsir , cadar,toto semua aku dah hantor dobi..aku siap cakap nak amik lambat lagi..
Sib baik umah sewa ngan umah baru 3 minit jer..so dua2 kete kami gunakan utk mengangkut brg2..

sebahagian hadiah kawin yg tak pernah digunakan..


so sekarang ni.sejak minggu lepas..tengahari jer aku balik umah..kemas dan packing barang..petang lepas kejer antor brg2 yg boleh diangkut ngan keter..kirakan sekarang ni dah dokat satu bilikkami letakkan brg2 kecik2 ni..fuhh berasap sok aku nak kemas...

bilik baju..bercintaaa tul aku nak kemas...
walaupun umah bersepah, tapi katil aku tetap pastikan berkemas..senang aku nak ZzzzZzz

*** aku malas tul nak berkemas, sebab aku ni ader resdung..memang tak leh kener habuk2 ni..kalo tak bersin jer ler n selsema..malas nak layan....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, June 23, 2009

Musimnyer dah tiba...

Sana sini kita tengok dia dah muncul kembali..pakcik2 dan apek2 tua sibuk2 bawak bakul..lori2 pun gitu..tepi2 simpang pun dah banyak..rege pun ader mcm3 rupa..rumah pun dah bertambah lauk..


Aku tak tahan!! aku memang tertunggu2 kemunculan ko wahai sang raja buah!!!aku dah beli..dan aku masih tak puas lagi...aku nak lagi!! nak lagi!!!!




jannah pun suker makan ini buah..lihat sajer aksinya ....selamba jer..boleh makan 5,6 ulas..Tok nyang jannah yg sporting..

makan pun ader gaya..

anak beranak yg hantu "durian"..

Rizqi yg suker mengacau..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, June 22, 2009

Posing Gaya Jannah..

Tengoklah aksi2 anak aku sekarang ni..tak tahu nak cakap..serius semua aksi tu dia yg buat sendiri tanpa diajar..dia cuma suruh aku snap gambar dia jer..







Ni pulak gambar2 kami anak beranak..
Lihatlah Jannah ni..memang manja ngan abah dia..



Sekian...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, June 18, 2009

DADDY DEAREST CONTEST

Aku pun nak cuba joint contest yang telah dianjurkan oleh Isabelle
mana aci asyik org lain jer menang..aku pun nak menang gak..keh3..
Thanks pada Isabelle kerna anjurkan contest ni..contest ni sangatlah best sebab mengenang kasih sayang seorang ayah/abah/papa/daddy/abi/walid dan sebagainya..

Temanya ialah "Like Father, Like Son " @ dalam bahasa melayunya 'Bapak Borek, Anak Rintik'..dan seperti biasa, adat pertandingan mesti ader beberapa syarat yg perlu dipatuhi ..Berminat??..marilah ramai2 kita joint contest ni..tekan sini untuk mengetahui syarat2nya..

Alhamdulillah syarat 1 hingga 5 telah berjaya dipatuhi..harap2 menanglah yer..

Ok dibawah ni adalah skima jawapan yg utama..besar markah ni ..kener jawab..kalo tak outtt..

Unikkah gambar ini??

Unik.....sebab aku suka tengok mereka ini..bagi aku mereka sangat comel..Hubby aku memang seorang yang amat penyayang..paling aku suker dia memang rajin membantu aku buat kerja rumah terutama sekali mandikan anak2..sanggup dia duduk dalam toilet ngan anak2nya dan melayan sambil membersihkan mereka dari hujung rambut hingga hujung kaki..dan Rizqi pulak mcm tahu2 jer biler abah dia pakai towel, cepat2 lari ke toilet nak mandi sama..memang hubby aka abah Jannah & Rizqi ni sangatlah tak kekok ndak2 dalam melakukan kejer rumah, buat susu, isi air panas dalam tarmos, potong kuku anak2 dan paling best lagi menukarkan diapers mereka..dan buktinyer ternyata Rizqi ini baru sajer mandi ngan abahnya...

senang kejer aku..aku leh buat kejer lain..


** gambar ini disiarkan setelah mendapat kebenaran dari my hubby..segala unsur2 keseksian telah dicover sebaik mungkin..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...