About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, June 25, 2009

Naper Blog lembab nak bukak??


Artikel ini diambil dari sini ..memang menarik dan useful sangat..thanks En. Ady ..


Ramai yang ingin tahu mengapa dan kenapa blog mereka kadang² lambat untuk dibuka (Loading)??. Kalau masalah line itu lain cerita tapi kali ni aku nak kongsi satu masalah mengenai blog iaitu BLOG BERAT!

Semua orang inginkan blog yang cantik dan menarik tetapi dalam sibuk mengemas dan memperindahkan blog kadang-kadang kita lupa satu masalah iaitu blog menjadi berat dan lambat untuk dibuka. Walaupun blog kita kelihatan menarik tetapi dengan masalah "Berat" pengunjung menjadi enggan untuk singgah di blog kita kerana menunggu lama.


Mungkin anda juga pernah mengunjungi blog yang berat dan bosan menunggu lama untuk dipaparkan sepenuhnya.Di sini ingin kongsikan Tools yang boleh mengenal pasti samada blog itu berat dan seberapa cepat ianya boleh dipaparkan. Hasil yang di tampilkan mengikut Size, Loading Time dan Average Speed per KB (Saiz, Masa Paparan dan Purata Kelajuan per KB). Apa yang anda perlu perhatikan adalah Saiz kerana Loading Time dan Average Speed per KB akan selalu berubah.

Jika hasil ujian menunjukkan blog tersebut melebehi 200KB anda perlu mengurangkan beberapa widget / gadget didalam blog anda seperti Jam, Kalender Dan lain².

Jeng..jeng..jeng..

Pemeriksaan ke atas blog aku mendapati ::
-
-
-
-
-
-
-
-

#

Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1zary77.blogspot.com289.81 KB1.93 seconds0.01 seconds


Provided by

Kesimpulannyer : Mengikut kata En. Ady lagi :
"bawah 200KB memang ok laa... kalau 150kb kebawah lagi laa cantik.. laju!~ cepat loading :)"
aku punyer blog memang berat..lebih dari 200 kb..
so menurut kata En. Ady lagi "kalau siapa2 yang ada masalah blog berat tu... kena refer pada template... kalau boleh kurangkan widget atau gambar pada sidebar dan format posting tu tak perlu laa nak showkan terlalu banyak.."
Jgn lupa check yer kengkawan..tekan sini untuk check..
**tapi aku suker ler ngan widget2 dan gambar2 kat tepi tu..mcmana tu ek???**


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

4 pesanan:

Ady Syam said...

Salam.. terima kasih kerana membuat blog Sederhana Itu Indah sebagai rujukan... di sini kita bertemu dan saling bertukar ilmu.. ^_^V

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akup punya blog berat nak m*mpos. 307 KB.. haha tapi aku pun suka widget kat sidebar aku.. cemana tu? syang nak buang

eMMa@iKKa said...

ohhhh..cam gitu rupa nyer...Thanks for the info kak iena..

Hirda Ibrahim said...

nanti aku check blog aku...
aku rasa that is one of the reason apsal certain2 blog aku x leh buka. ditambah dh nb zaman jepun aku tu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...