About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, December 31, 2008

Salam MaalHijrah & Selamat Tinggal 2008..Selamat Datang 2009..

Salam Maal Hijrah dan Selamat Menyambut Tahun Baru 2009..dari kami Syahrir, Zarina, Nur Jannah & Ahmad Rizqi..Semoga kebahagiaan dan kejayaan 2008 akan ditingkatkan lagi dalam meniti cabaran 2009 yang akan menjelma esok..so, apa azam korang..???


Jannah tak alih2 1 Muharam hari tu mintak dipakaikan tudung..Mungkin kah Jannah akan berubah???Posing tetap ader..Jannah leh pakai tudung ni selama 1 jam..
Mata redup yg sering kurindu..
Rizqi tak kelip2 mata tengok kejelitaan kami..keh..keh..

Akukah pendorong Jannah berubah untuk memakai tudung..


Fokus 2009 aku lebih menjurus kepada Hubby dan J&R..mcm belanjawan 2009 lak..Azam penyayang..


Psstt :: korang nak tahu tak, sebenarnya tudung ni dah setahun disimpan tanpa pernah dipakai oleh Jannah..tudung ni dibeli oleh opismate aku, Zaidah kat Padang Besar..alih2 hari tu,lepas aku bersiap2 nak balik kg, aku cakap ngan Jannah.."Tunggu Jap ek, mama nak pakai tudung"..Jannah lak menjawab "Annah pun nak akai udung"..
Yg hebatnyer, dia leh pakai sepanjang 1 jam perjalanan dari Tangkak ke Segamat..tak pernah dibuatnyer..paling lamer pun 5 minit..pastu korang tahu.. dalam keter asyik cakap"annah akai tudung, mama akai udung..ame2(sama2)..calamakum(assalamualaikum)akumalam (waaalaikumussalam).."menceceh2 mulut dia.."mama annah omel(comei) tak??..maklumlah hubby asyik memuji jer..pastu agaknyer dah panas dan rimas, mintak dibukak tudung..ek eleh, sekejap jer hijrahnyer....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Hari ni Rizqi dah genap 9 bulan..

Muker confident jer pakai spec Jannah..
Yahooo...hari ni anak bujang mama Rizqi dah genap 9 bulan..maknanya ada 3 bulan lagi nak mencapai 1 tahun...cepat tul masa berlalu...Rizqi ni lak dah banyak gak perangai2 notty dia dah kuar.. antaranya:
1. Suker naik keter..melonjak2 dalam keter..
2. Tak suker dipegang..pantang nampak org pakai tudung dan berdiri..nanti cepat2 dia melompat2 hulur tangan..
3. tak suker giler makan ubat -- boleh serak suara nangis tak mau makan ubat..nanti aku rakam video mcmana rupa dia makan ubat..aku pun bercinta nak bagi dia makan ubat..
4. Suker tul tarik rambut Jannah dan pulas hidung Jannah..dah lah hidung Kak Anah tu special edition..he..he..
5.Dah susut sangat -- susah tul batuk nak hilang..dah dokat 3,4 klinik p..pakar pun dah pi..tapi masih tak nak hilang2 lagi batuk tu..
6. Dah leh angkat bontot..tak lamer lagi merangkak lar tu..
7. Lebih suker sebut nama "abah" dari mama..

ok tu jer kot yg aku perasan perkembgan terbaru Rizqi..gambar kat bawah ni, Rizqi tengah bergaya ngan spec Jannah..diakan tak leh tengok kakak nyer pegang apa2 bende..mesti nak pegang jugak..

dah muler tak selesa ngan spec pinjam ituw..
siap kene pegang tangan lagi
hahrgg..dapat pun cabut spec ni..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, December 29, 2008

Family Day :: Last Day - 14 Disember 2008


Pagi-pagi lagi aku ngan hubby dah bangun..untuk menguruskan Jannah & Rizqi..Games dijangka start kul 8 pagi..

Rizqi dah ready nak support mama ngan abah..


Hari ni adalah last day..so bermula acara yg paling penting iaitu acara games bagi dewasa..antara games yg dipertandingkan iaitu bowling kelapa, isi air dalam botol, lari ikat kaki, anyam ketupat, menyulam kasih, makan bisku kat dahi dll..
Aku ngan hubby pun tak terlepas dari menyertainya..yg paling aku tak tahan tu, aku masuk games makan biskut kat dahi..keh..keh..keh.. lawak tul...aku yg cadangkan games ni, aku lak yg kene masuk...


Acara pertama yg aku masuk:: bowling kelapa..tak menang pun..gaya jer lebih..Aku tengah membaling..
Acara isi air dalam botol

hubby tengah fokus...Juri Zaidah tengah mengadili..Hubby masuk anyam ketupat.. Dapat no-2

Penunjuk cara , Halim tengah buat demo..
Keh..keh.tersangkut lak..
Tu lah hidung mancung sangat ni..susah..perasan tul..


Ni acara lari ikat kaki..dapat no -3Rizqi dah bangun tidur..kalo tak sepanjang games tidor jer.. hadiah - untuk 3 games..

Jannah tengah berkawan ngan Kak Aisyah,,Main pasir jer ler..
Hah ni lah tokey pasir yg pemalu...

Penyampaian hadiah oleh bos aku..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, December 24, 2008

Flight aku akan Transit di BRUNEI..

Aku heran tul tengok jadual flight kami dari KK ke KLIA mengambil masa 4 jam utk sampai..selalunyer 3 jam jer..pas tu no flight kami tu ader 3 angka..aku ngan hubby tertanya2,last2 kami call MAS sendiri dan diaorg kata Flight kami akan transit 1 jam kat BRUNEI...nak happy pun tak tau, sebab dah rindu sangat kat Jannah & Rizqi..
takperlah, bukan senang nak jejak kaki di negara org kaya ni...
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

2nd day - 13 dis 2008

So, 2 nd day, kul 8.00 pagi aku dah bawak anak2 p breakfast..

Jannah, bab2 makan memang selera..Rizqi pun pantang org pegang makanan, laju jer tangannyer nak menarik masuk mulut..Sama tak ruper..ngan uncle Halim

Kul 8.30 pagi hingga 4.30 petang masih diteruskan dengan kursus kewangan bahagian 2-5..



bila time kursus, perut asyik lapor jer...


Ni lak gambar masa lunch

melayan jannah lunch..

kul 5 petang lak, acara sukeneka kanak2 telah diadakan..so yg mainnyer tentulah anak2 staf bawah 12 tahun..syok gak tengok diaorg..
Antara games yang berlansung petang tu ialah bawa bola dalam sudu, lumba lari, tiup belon, kutip gula2, isi air dalam botol (guna span)..dan main belon berair...

T- shirt kanak2..Jannah yg pemalu....Asyik berkepit ngan aku...Rizqi gak yang maintain..T-sirt Rizqi ader, tapi besar..aku beli lain tapi warna seakan2 sama..maklumlah asyik dipegang ngan jelitawan2 kolej...

Antara ajk merangkap juri penting untuk sukaneka ini

Antara games yg ader --tiup belon..Jannah tak leh main aper2 lagi, kutip guler pun malu2 lagi..siap paksa lagi...






tengok Jannah..nak kutip guler pun siap kene paksa bagai,,kalo tak, hantu guler!!!Hubbby ngan aboy main acara baling belon berair - tempat ke-3Penyampaian hadiah - Aboy dapat tempat - 3, lumba lari

Malam lak, acara diteruskan dengan dinner/BBQ serta merangkap malam anugerah APC..Anugerah Perkhidmatan Cermerlang Peringkat Dalaman Kolej Komuniti Ledang... Pakaian adalah Batik


Rizqi pakai baju batik..beli kat Bandung..

Jannah tak de baju batik...Sib baik ader Kak Aisyah, kawan Jannah...kalo tak mesti Jannah berkepit ngan aku jerk..Hubby merangkap pengerusi badan kebajikan tengah memberi hadiah hari lahir kepada staf..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...