About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, December 22, 2008

Lawatan Kerje merangkap jalan2 merangkap....

Biasalah kejer gomen kan.. memang hujung tahun kejernya nak ngabiskan duit ..supaya pengurusan kewangan nak capai 99.9 %.. supaya dilihat sebagai pengurusan kewangan yg berhemah dan bijak serta cekap mengurus..supaya tahun depan punyer budget tidak akan dipotong..eh..berapa banyak "supaya" lah aku ni...
So, kolej aku telah mengeluarkan satu memo yang mengkhendaki semua pensyarah untuk membuat lawatan kejer ke kolej2 komuniti..ader yg p Langkawi, Kuching, Perak, Kelantan, Pahang , Penang dan mana2 yg ada kolej komuniti di pelosok dunia..keh..keh.. i mean dalam Malaysia lah.. kesempatan ini digunakan oleh mereka2 untuk balik kg yang kgnya jauh..boleh pilih tempat lagi dan tukar suker sama suker..yg benarnya, 10% lawatan kejer, 90% makan angin sambil mengabiskan duit..maklumlah org gomen baru dapat bonus...
Aku ngan hubby lak telah dipilih 0leh KJ (Ketua Jabatan) aku untuk menyertai lawatan ke Kolej Komuniti yang paling jauh iaitu TAWAU & KOTA KINABALU..so kesempatan ini tak akan kami lepaskan..so semalam aku bertolak ke Tawau..sekarang ni aku ader di Tawau dan tengahari kang (22 - 24 hb dis) aku akan terbang ke Kota Kinabalu..di Tawau aku menginap di Hotel Marco Pola..yg bestnya hotel ni ader FREE wifi...
Jannah & Rizqi terpaksa aku tinggalkan.. sebabnya Flight kami telah diuruskan oleh opis tanpa sempat kali merancang apa2..maklumlah last minute plan..kalo aku tau mcm ni, awal2 lagi aku dah book Flight AirAsia .bolehlah aku bawak J&R..nak naik MAS memang tak mampu..kami nyer tiket berdua pun dah hampir RM4000... tak per tu semua gomen bayarkan...
Tapi tak der maknernyer kalo jalan tanpa mereka..hati ni asyik teringat kat diaorg jer.. aku ngan hubby asyik jer cakap " kalolah Jannah ader..kalolah Rizqi ader...."...tak per sayang,,Jannah, Rizqi mama ngan abah janji kalo ader rezeki, satu hari yang indah mama ngan abah akan bawak Jannah ngan Rizqi ke Sabah pulak,okehh....tadi aku call emak aku, mak aku cakap Jannah badannyer dedar... risaunyer aku....
So, itu adalah sedikit mukadimah..nanti aku akan citerkan lagi dengan lebih lanjut tentang lawatan aku ni..best tul jalan ngan otai ni. .kejernya gelak..lawak2 spontan..rupa2nya KJ aku ni pernah ngajor 5 tahun kat sek men teknik Tawau ni..tu yg dia pilih datang sini, siap bawak isterinya untuk mengimbau kenangan lampau..nostalgia tul...
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

8 pesanan:

Nur a.k.a admansyah said...

Iena, time cenggini akak jeles tol ngan owang keje gomen. Boleh jlnX2 carik mkn.. keje pun byk ujung thn..bla..bla..

Naper-lah akak tak dpt msk gomen??? time peksa ok tapi biler esult kuar... FAIL! (pecah rahsia gue...)

azie(mama auni& erin) said...

syoknyer g tawau....

Zanna_MamaBatrice said...

byknyer merangkap kak iena..
best ooo...opis ko kak..
leh jejalan free camtu....ada kosong tak kat sana...aku nak keje sana ler...kot2 next year turn aku plak gi kk tu kan.....

wanie said...

best nye..buat lawatan sambil2 tu leh jalan2 sekali....free lak tu...

Mimi~Najeeb said...

waah..ni lah kelebihan org kerja gomen..sgt bet la trip sambil kerja semua ditanggung beres..
Mahal jugak ye tiket MAS ke Sabah..
Saya ni Sabah pun tak pernah jejak lagi..nnt upload pix byk2 k..nak tengok gak tempat2 menarik (shopping..hehe) di sana..

Hirda Ibrahim said...

ni yg buat aku nk kerja ngan gomen nih....hehehhe

betulkan? kalu ada anak ni, nk berjalan pi mana2 pun sure teringat anak punya.

korang enjoy le berhoneymoon kat sana :)
eh ko x pi snorkling ke? try pi pulau2 dia. aku pi time honemoon dulu nun. cun gila coral & ikan2 dia. pastu kompem ko akan kata "kalau jannah & rizqi ada sure derang enjoy tgk ikan2 ni kan??"...heheheheh

Sham Ummi Echa said...

besnya opis ko..aku nk apply kt situ bleh...yer la..kalo nk g sndiri mmg tah biler la kan.. ni ditaja sepenuhnya oleh gomen..untungnya ko.. xpe..pasni ko kmpul duit leh bwk jannah n rizqi lak

yong said...

kak, overnya kolej akak...saya jelessssss! hahahahahahah siap leh antor merata2 tu...kitorang paling mampu gi langkawi ari tu je le....tu pun jenuh dah pikir cemaner nak habiskan duit!!!!!! hahahahhahahahahaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...