About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Friday, December 19, 2008

Malang...

Okehh hari tu masa hari raya haji ( aku tak tau biler berlaku) aku dah buat preview tentang rumah aku dimasuki pencuri yang aku kira ala2 tak professional.. aku rasa pencuri ni belum matang lagi ...
masa tu aku, hubby ngan J&R balik beraya kat Segamat..time2 tu lak kami tak berapa sihat..demam dan selsema melanda..so dalam masa 4 hari tu kami tak balik tangkak atau pun balik muar (umah MIL ) sebab kami memang tak larat nak drive..
so, malam ahad tu, dlm kul 11 mlm kami sampai tangkak..hubby masuk rumah dgn tergesa2 sebab nak p toilet..hubby keluar balik dan cakap " ma, umah kita bersepah..ader org masuk"..berderau darah aku..
malam tu jugak kami buat report polis..so tak banyak yg hilang.. rupa2 nyer pencurik laknat tu ikut pintu belakang.. tu yg bahaya kalo pintu dekat ngan tingkap..pintu belakang aku siap ngan selak..tapi dia dah dapat bukak tingkap, so senang tangan nak capai pintu...
dia cuma aim duit dan barang kemas..abid duit mas kawin aku dia curik..sib baik brg2 kemas Jannah aku hangkut bawak balik kg..kalo tak selesai..duit tabung J&R pun abis..aderler dalam RM600.. sialan tul..bajingan..brengset...
tabung jannah & Rizqi kener rembat..duit mas kawin aku yg siap digubah jadi bunga pun ko nak amik heh...
tapi yg aku memang terkejut dia leh masuk keta myvi aku, leh geledah...tapi tak bawak lari..alhamdulillah..tak de lesen kot...keh..keh..lesen mencuri lepas, lesen kete tak dak....keh..keh..BODOH..GOBLOK..BENGAP...dia ingat aku zaman2 tok kadok, simpan duit kat kain baju..abis dia tarik semua kain baju aku yang dah berlipat tu..memang nak kene sekeh..yang aku hangin dia bersepahkan umah aku..dia tarik baju2 aku ngn J&R tu..aku dah ler terlebih rajin..sampaikan sekarang bilik baju aku tu tak sempat nak kemas..naik loya biler masuk bilik tu..pencurik, ko memang nak kene..aku doakan ko mati kener hempap ngan peti ais masa ko tengah syok mencurik...aminnnnnnn......
kete myvi aku kene geledah..tangan yg nampak tu tangan hubby aku tengah nak kemas..

almari baju J&R


kualiti gambar kureng..guna hendset..

ni sapa nak kemas ni???


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

12 pesanan:

yong said...

geram lak yong tetiba dgn penchurik tarbussshhh ni!!! kat opis ni pun ada sorang member kena pecah umah gak kak...aduhh, nape masih ada lagi manusia cenggini di zaman ini..tak bertamadun mereka ni kak! tak aman sungguh lah!!!

sabor bbyk kak..kemas pelan-pelan..kesian jannah n adik, duit tabung penat simpan habis kena kebas....hai tah lah...

nauzubillah...

azie(mama auni& erin) said...

bersepahnyer....adoi akak azie pun pernah alami.naik fobia azie,umah kami kena pecah 2 kali masuk pintu belakag gak.Duit syiling yg hb simpan dlm tin biskut dia ambik mlm tue baru lepas kira jer...kecewa sedih geram sumenyer ada..

xhalal akak apa yg dorang ambik tue.tapi sedihkan duit mas kawen akak tue dorang hangkut..xguna betul

Zanna_MamaBatrice said...

mmg mangkuk ayun gobleh hampeh yerk perampok ler kak...sure kerja budak2 tak cukup umur tu...kalu yg dah besar....rasanyer abis brg2 letrik akak...he he he...

kak, keta myvi akak xde alarm ker...or dia jumpa kunci keta akak tu...alahai, dlm keta pun sempat dia selongkar...mmg bongok ler kak perampuk tarbus tu...

kalu yer pun dia nak rompak....jangan ler sampai menyepahkan rumah org camtu sekali...adoiler....dah ler ilang duit.....nak ngemas rumah plak....mmg hampeh badigol tu kak...

sabar jer lah....
zana nengok umah ko pun zana pening
nie kan plak ko nengok live giteww...

~aza...as / ummie afiq~ said...

bawak banyak bersabar iena...bab nak mengemas tu lah yang paling "bercinteeerr" sgt2 kaann???....time tulah mulut tak berhenti mengutuk si pencuri laknat tuuu :(

Sham Ummi Echa said...

ya allah..abis brsepah umah ko dikejekan dek pncuri bongok badigol soot tu.. letey la ko nk ngemas kan.. mmg dia cari betul2 kot2 ada duit yg sorok dlm lemari baju kan.. cilakak nyer pncuri..kuang hajo.. ishhh geramnya aku.. kalo dpt mmg blasah smpai lunyai nih..

~~ciklinn~~ said...

ya allah kak ina..... mmg brengsetlah itu pencuri... adoii gerammnyer mmg rasa nak hempuk2 dgn peti sejuk.....

geram geram gerammm haiyoo linn lak yg emo ni...duit mas kawin yg akak gubah tu pun dia curi yerk..cehhh mangkuk hanyunnn betullah dirog tu....

syukur alhamdulillah gak akak sekeluarga takder kat rumah... sbb skrg diorg kejam sgt kan... takutnyer

Mimi~Najeeb said...

heee...jahat brengsek nyer pencuri tuuuu..aku lak yg over geraamm..habih disepahkan barang2 dlm rumah...tp betoi la k.iena, pencuri bengong nih apa punya bodo ingat org simpan duit dlm celah kain cam nenek2 kita dolu..

harap k.iena dan family bersabar dgn dugaan ni...moga balasan yg setimpal jadi kt si penyamun tuu..aminn

p/s - sedenyer kenangan mas kawin gubahan dirembat dek penyamun tu..

eija28 said...

eija dulu pernah gak alami situasi mcm kak eina nie...masa tu tgh pantang iman...abis dia bersepahkan umah kami...mmg bangang dorang nie...menyusahkan org kan?klu jumpe pencuri tu mahu kerat 20 baru padan muka!!!!

lieya_latif said...

sian ko kak.....bersepah abis dibuatnyer ...mmg babi pencuri tuh....lahanat laa dieorg dunia akhirat....semoga ko tabah yeak kak!!!!

kalo lieya dok dekat2 ngan akak , mmg lieya datang tlg akak mengemas.,.....

Sue@MamaMaryam said...

ishhh keji punya perompak!!!! klu jumpa akak tarik telinga dia.. suh dia kemas semula..

Fateen said...

mmg samdol betul pencuri tu tau.. tp sib baik iena sekeluarga takde.. kalau kt sini, style diorang nie pecah masuk time org tgh tido..lg ngeri, takut tuu..

ps:terkilan sungguh duit maskahwin tu kann..tak sama dh ngan duit lain.. sbb tu syg sgt nk guna.. alih2 ada plak yg gatal tgn dok ambik ye.. sabar ajerlah iena..

Jue ~ mama DnD said...

mendidih gak darah aku iena...mmg hawau nyer pencuri tu.... w/pun x byk kerugian..tp 600 tu duir gak iena..mcm² leh dpt... yg sedey tu... duit mas kawen bertahun simpan pun kena songlap... x per iena..x lama hidup budak tu... kalo lama pun x tenang hidup dia.. hari² kena sumpah ngan org kan.. g pun skang ni buat jahat semuanya Allah byr cash...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...