About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, September 30, 2010

Jannah --->Hantu Otak2..

Jannah memang suker makan otak2..
dia panggil otak2 ni " yg hijau2 tu"..
masa makan kat kedai Jassin  hari tu, dia leh habiskan 8 keping otak2..



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Bbq @ home sweet home ----- > Family Sajer.

Seperti biasa setiap tahun raya, kami sedara mara akan pakat2 buat makan2 kat rumah sendiri..
ni macam gathering raya utk family..
tapi family tak berapa nak ramai lar...
so tahun ni rumah aku buat pada hari raya ke 6...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, September 29, 2010

Hari ni ler ---> hari tua aku....

firstly, aku nak ucap terima kasih kat mak aku..
sebab kalo tak der  dia , tak der ler aku..
juga pd arwah abah aku..alfatihah...
dan hari ni genap aku meningkat setahun lagi dari tahun lepas..
heppy besday to me..



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, September 28, 2010

Raya 2010 --- >Raya Kedua dan seterusnyer...

hari kedua dah pakai gown..
 ini adalah gambar2 yg sempat disnap sepanjang raya 2 - 10 ..
tak banyak pun..raya umah org pun tak banyak..
tapi raya umah sedara2 yg "WAJIB PEGI" dapat dilaksanakan..
hahaha yg banyak snap gambar dalam keta..
so jgn muak yer melihat gambar2 kami...






❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Sunday, September 26, 2010

Lagi Cerita --- > Raya Pertama 2010

on the way beraya..



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Saturday, September 25, 2010

:: Aidilfitri 2010 ---> Gambar KAMI ::


ni gambar kami beraya di muar...
Gambar Hari Aidilfitri 2010..
Tema : Bergambar sampai Lebammmm...
lokasi : Umah MIL, SIL (Kak Long & Kak Mona)--> Muar



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, September 22, 2010

Saya Suka Bandung!!! - Part 1

salam..
kategori entry : sangat lambat..

Nape lah malas sangat nak buat entry bandung ni..
maklumlah banyak nau gambar nak dipilih..
lagi satu sebab..ini kali kedua aku, hubby & Jannah pi bandung..
so, tak der lah excited nak buat entry...
kali pertama buat Rizqi..masa first dulu Julai 2008..klik sini kalau nak imbas kembali citer bandung...
tapi bagi aku..bandung memang best..
rasa macam nak pi tiap2 tahun untuk shopping baju raya..
alah bukan pun mahal tiket, kalo AA tengah buat promosi   0 fare..

orait berbalik citer bandung..
yg seronoknya kali ni aku pi dengan family aku..semua ader..tak der sorang pun tinggal..
kalau dulu Rizqi tinggal...
dan yang paling best & happening ialah aku pi ngan 5 family lain..
means ader 10 org (5 couple hasbend & wife)..seorang bujang  & 4 kanak-kanak, 1 baby..
bertolak 1 julai dan dorang balik 4 julai, manakala aku terus ke jogja umah saudara mr hubby..
6 hb julai baru balik malaysia...

gamatnyer biler pi ramai2 ni..
tapi seb baik semuanya sporting..so tak der aper2 problem yg wujud..
anak2 meragam tu biasalah kan...

kitaorg booking tiket seawal bulan januari...
masa tu kelam kabut jugak nak menguruskan masa flight dan hotel..
dalam flight dah tido..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, September 20, 2010

Jannah --- >model tudung syria tapi .....

haha..org tengah sibuk upload tayang gambar raya..
aku lak bz citer sebelum raya..
tak per ler..nanti2 aku citer fasal raya..

alkisah sebelum raya hari tu plan nak beli tudung jannah..
warna yg dicari adalah purple..
memang susah nak cari tudung kanak2 warna yg matching ngan baju..
yg banyak tudung dewasa..

so carik punya carik, ader sales girl tu cadangkan amik tudung syria..
saiz paling kecik sekali..
warna ader cuma anak tudungnyer colourful..
hah janji warna ader dekat2..
tak kuasa mak nak carik lagi..
dahlah ramai org..panaslak tu..posa lagi...

so salesgirl tu trykan pakai jannah tudung ...
mak oi..memang cute (hehe..sapa nak puji anak, kalo tak mak dia kan??)..
ader makcik dalam kedai tu cakap macam budak Arab...
haha ..tak leh blah nyer...

.time pakai tudung tu memang dah nampak sopan...
orang kata leh buat menantu ler..ala2 model...
tetapi... 


FAIL!!!

 atas tertutup..bawah out..

haha..

Jangan Marah yer...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Sunday, September 19, 2010

:: Dirisik ?? ::

oh tidak ..dia terlalu kecil untuk dirisik..
tetapi gerangan cincin siapa di jari nyerr??


oo cincin di jari jannah..
bukan dirisik..
tetapi hadiah dari mama..
heppy besday sayang..
besday yg telah lalu.08.08.10

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah ---> edisi main bunga api raya ..

Al kisah, tahun ni Jannah dapat main bunga api..
tu pun malam last posa..esok raya..
asek merengek2 nak main bunga api..
tengok keliling  rumah, jiran2  main bunga api..
hah, seb baik rizqi dah tidur..
kalo tak gamat jadiknyer si "hero" tu,,,
cousin jannah abg boy yang setia menemaninya..
terkene percikan bunga api..jannah tak nak main lagi..
taubat katanya..hahaha




❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, September 15, 2010

Info Raya Kami --- > Edisi 2010

Masih tidak terlambat untuk aku ucapkan --->
Selamat hari Raya untuk semua..
mohon maaf dan ampun atas segala kekasaran kata-kata dan tingkahlaku..

Mood masih berkobar-kobar untuk raya...
walaupun tak tau nak raya mana..
dah hari raya ke-6..
ok..nak citer aper ek??

nak citer entry raya??
nanti dulu..
gambar pun tak transfer lagi..

ok citer pasal maklumat umum raya keluarga aku tahun 2010 ni.
1.cuti raya
aku ngan hubby start cuti dari 8/9 hingga 20/9 2010..
lamakan??maklumlah student pun cutikan..

2.Persiapan raya??
a. Tema " Sepeti kad ucapan diatas , temanyer "purple:..
walaupun aku tak berkenan ngan quality jahitannya..
tapi dah nak raya kan..gasaklah..membazir beli baju lain...

b. baju & kasut anak-anak (JR)
walaupun baju JR banyak dak aku beli kat bandung & Jogja (julai hari tu)..tapi mood shopping tetap melanda2..aku tak shopping jauh,,hanya kat melaka dan muar sahaja...
tahun ni yang bestnyer Jannah lah..baju dia banyak..maklumlah badan nyer yg macam dipam2 tu memerlukan baju yang baru..baju lama tak muat seh..

c.Rumah aku
tak der tukar2 curtain ataupun aper2..cuma plan nak tambah kabinet dapur..
ala nak buat pulau tengah2..
aku nak cakap pun tak tau...
senang nak potong2 bagai..
uncle cabinet tu cakap pas raya,,,

d. baju hubby aku..
baju melayu  dah siap sehari sebelum raya..
baju tshirt ngan kameja beli raya ke 3..
nak suruh dia beli sendiri berkurun..
last2 aku ngan jannah yg pi beli,,
warna adalah taste jannah...

e. kuih raya..
ader 5 jenis biskut.. 1 set untuk umah mak aku..
semuanyer tunjuk dan jolok..
dah tunjukk kene bayar..
sebelum bayar jolok duit dulu..
hahaha,,,

f. baju raya aku,handbag & kasut//
baju raya aku ader 4 helai semuanyer ngan 4 helai tudung baru//
warna..macam2 ader..
handbag & kasut pun baru,,tapi yg biasa2 jer...

g. duit raya
dah tukar semuanyer RM350..
hubby yg settlekan..
mak aku pun aku bagi RM300 (sendiri bagi ler)//
Mak mentua..hahah..anak2 dia lah bagi kann..kan...

h.raya kat mana??
tahun ni ader perubahan sedikit..
masih raya kat umah belah my hubby kat muar..
tapi malam baru balik segamat..
selalunyer lepas sembahyang raya terus berdesup balik segamat,,,
huhuhu...

g. gambar
eh mestilah ader..ndak2 hari pertama..sampai lebam bergambar..
tapi raya seterusnyer tak sempat nak bergambar...
bz melayan JR..

h.open house..
ader..tunggguuuuuu...............................

so, nantikan edisi full story Edisi Raya 2010
(ala tak best mana punggg......)


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, September 06, 2010

---> 2 menjadi satu..

actually ni rantai n gelang kaki Jannah masa dia baby dulu..
dah putus..sebab masa tu beli yang kosong jer..
so memang dah lama plan nak tukar dgn yg padu sikit..
tengahari tadi masa  rehat, pi ngan mr hubby..
tapi hubby tunggu jer dalam keter..
parking susah..
plan nak tukar gelang kaki + rantai ni = seutas rantai yg padu..
so, dapatlah yang memenuhi spec harga..
so tambah gak ngan loket yang padu, kene tambah RM45
maklumlah emas kan mahal , 1 kg =RM126.00
eh salah..salah.(1g = RM126..sib baik Cik Puan Mimi betulkan ..thanks)..
fuhhhh...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Buat Ketupat Kat Pejabat..

hahaha..
lokasi : rahsia..
best2..sambil borak2 sambil buat ketupat..
ketupat tangan pun laju..ketupat mulut pun sama..hahaha..
boring2nyer..nak balik...
mood raya dah datang..
shopping..shopping..
ader lagi tak shopping..
aku kener buat entry khas shopping..
rasa nak balik umah sekarang..
nak kuarkan pinggan mangkuk yang beli kat langkawi..
tapi sapa nak datang umah aku ni??
sila angkat tangan..
*
*
*
*

** sila abaikan mood saya ni...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...