About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, December 31, 2009

Selamat Datang 2010..selamat tinggal 2009

Semoga tahun 2010 akan menjanjikan lebih banyak kebahagiaan dan kejayaan..

azam baru??..nanti kita citer...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Rambut Baru Rizqi..

Dah lama aku tak buat scrapbook..walaupun aku bukannya mahir sangat..tapi kadang2 ia membuatkan gambor cantik..he3..
Nak citer cikit fasal lelaki kesayangana ku ni Rizqi..
dulu rambut tak berapa lebat la ni..dah lebat cikit..
.sejak pakai minyak rambut ..
lupa lak ape ker namanya..
dan bila rambut dah panjang aku suker buat fesyen macam ni...

cute bukan ???


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, December 30, 2009

Jannah - - -> @ XMAS PARTY

Muka ceria Jannah...

Minggu lepas, sebelum xmas, tadika Qdees Jannah ader buat party..he3..
kat dataran tangkak..
aktiviti nya ialah sukan kot..
dan acara utama ialah tukar2 hadiah..
ada gak aku tengok teacher2 n 2,3 orang budak pakai baju santa clous tu..
so, aku tak leh tunggu..aku kejer time tu..
so passing2 kamera kat teacher dia...
suruh snap2 mana yang sempat..
so inilah gambar2nya



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah - - - > kisah basikal baru

Raya haji hari tu, kami pi beli basikal baru untuk Jannah & Rizqi kat Jasin..
dorang dah ader sorang satu beskal tapi dua2 letak kat umah nenek segamat..
Basikal ni kami nak letak kat umah..so dorang boleh pilih..Rizqi siap pusing2 try satu kedai beskalnya..

jannah pun tak kurang excitednya...nak pegang basikalnya..takut jatuh..padahal tak der aper2 pun berlaku..punyalah syok pegang sehingga kan aku tak perasan yang dia.......


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, December 23, 2009

Jannah dahFree Diapers - 18 Dis 2009




Awal muharam hari tu anak dara aku dah free diapers..tanpa dipaksa..
ceritanya mudah sangat...
pagi2 masa lepas mandi, time nak pakai diapers..jannah cakap " mama, kawan2 tak pakai diapers"..so, aku tanya dia, nak pakai ke tak ak..dia cakap tak nak...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Disember - - - > Bulan Istimewa

Maaf lewat untuk buat entry ini...Bulan disember ni adalah bulan yang istimewa bagi aku n paksyah, kami adik beradik dan juga kakak2 ipar aku..sebab aper???
Sebabnya emak yang amat aku sayangi lahir dalam bulan disember ni..
dan mak mentua kau pun lahir dalam bulan yang sama..
yang paling bestnyer mak aku lahir pada 2 dis manakala mak mentua aku lahir pada 3 dis..

so, sangatlah mudah nak ingatkan..untuk mak...
selamat hari lahir yang ke 59 (mak aku) dan yang ke 70 (mak paksyah @ MIL)..
semoga sentiasa dibawah lindunganNya..
diberi kesihatan yang baik dan kebahagiaan..
dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur..kami sayang mak!!!

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, December 15, 2009

Mandimandaaaaa









❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Gelagat mereka biler balik rumah tok mak..

Weekend, biasanyer kalo tak der kejer lain, kami akan balik rumah MIL aku..
jannah&Rizqi ni pulak, tafder kejer lain kalo balik umah tok mak dia..
favourite dorang main pinggan mangkuk org tua tu...
mak mentua aku mula2 tegur gak, pastu lama2 dah redha...
siap letakkan pinggan milamine untuk dorang main, supaya dorang tak usik pinggan kaca..he..he...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, December 11, 2009

Ader masernyer kamceng...





Ada kalanyer mereka berdua amat kamceng,,main sama2..bonceng basikal sama2..
seronok tengok dorang...............







❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, December 04, 2009

Jannah - - - > Hari ke-4 di Qdees Tadika Sri Awana

Breakfast dulu..

4 Dis 2009 : hari ni adalah pengalaman yang tak boleh aku lupakan..demi Allah…aku hantar Jannah hari ni, tapi seperti biasa dia memang request nak makan dulu..

aku ngan paksyah korbankan masa tak masuk tazkirah pagi kat kolej…

dia makan dengan penuh semangat dan wajahnya ceria…

sampai kat pintu sekolah, hati aku berdebar…tetapi dengan selamba nyer jannah berkata…



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah - - ->Hari ke-3 di Qdees Tadika Sri Awana

3 Dis 2009 : aku dah masuk kerjer balik…tak leh nak tunggu dia lagi..hantor Jannah , tapi makan dulu..pastu p hantar dia, meraung2 tak nak masuk..
nak mama!!nak mama!!...teacher dia dukung jer….
Hati aku berdebar..harap2 dia ok dan suker ngan sekolah dan kawan2 dia… lupalak nak bawak swimming suit..dia ader kelas berenang@ main2 air jer..
so balik rumah amik baju n hantor tanpa pengetahuan dia…
teacher cakap dia ok..nangis sekejap sahaja…alhamdulillah…

Kul 11.30 amik dia, nampak dia senyum..alhamdulillah..
dah nak cerita pasal kawan dia Riefqi ( dia panggil Piki)..he..he..
dah nak tunjukkan mama apa yang dia berlajar kat sekolah..
dah nak nyanyi…
dah ader perkembangan positif..
tak sabar nak tunggu esok...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah - - - > hari kedua di Qdees Tadika Sri Awana


2 Dis 2009 : pagi2 dah pujuk jannah pi school..
dia tak nak, dia kata dia penat dan ngantuk..pujuk lagi…
cakap mama pergi sama duduk ngan Jannah kat school..barulah dia ok…pagi tu sebelum hantar , jannah request nak makan dulu..so layan dulu..
dalam kul 8.30 hantar dia ke sekolah ngan paksyah…
aper yang berlaku hari yang ke dua ni???


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah - - - > hari pertama di Qdees Tadika Sri Awana..

1 dis 2009 : Teruja dan berdebar2..
teruja sebab anak masuk sekolah kali pertama, takut sebab
penerimaan jannah terhadap alam sekolahnya…
seawal pukul 8 aku ngan hubby bawak jannah untuk register..
maklumlah kami aplly cuti 2 hari..jannah amat suker dan kontrol ok..
dia main2, beratur ngan kawan,,masih manintain..sebab apa??.
.sebab nyer mudah…sebab aku ader depan mata..
.dalam pukul 9.30 tu, masa dia tengah makan..
aku ngan hubby keluar senyap2 tinggalkan jannah untuk breakfast..
apa yang berlaku lepas tu???......

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah - - - > cerita tentang sekolahnya...

Bukan senang nak bagi anak pandai..he..he..perlukan pengorbanan bukan sajer duit, tetapi masa dan perasaan..sedih melihat anak menangis, merayu ..tetapi kener teruskan jugak..hubby kata, biar dia rasa sakit, berdikari..untuk kebaikan dia jugak..

aku memang plan nak hantor Jannah pi school dari tahun 2009 (ikut tahun-umur Jannah 3 tahun)..tetapi masa tu tak der budak malay sebaya dia..
so aku lupakan hasrat nak hantor dia..
tahun depan , sib baik ader sorang budak lelaki (Riefqi) anak lecturer matrikulasi.
.bolehlah nak kawan2kan dia ngan Jannah..
lagi pun good news school tu pun dah ader cikgu malay..
so, itu satu perkembangan yang bagus..

Sepatutnya Jannah masuk school bulan Januari 2010..
tetapi principles school tu cakap ramai yang nak masuk bulan dis.
.untuk pra dan persediaan awal..supaya bulan januari ni tak kelam kabut..
aku pun aper lagi decide nak masukkan Jannah bulan Januari..



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, December 03, 2009

Kami - - - > bergumbira di Ikano..




minggu lepasmasih sempat lagi tu..
pas hantar album kawin kat customer Kl, kami pi bergumbira di Ikano..
ndak3 YES (Year end sale)..
so memang ramai umat yang soping moping..
mula2 teragak nak shopping, tetapi melihatkan org ramai yg beratur
panjang giler kat kaunter pembayaran..fuhh..aku pun lupakan niat murni tu..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Kami - - - > Raya Haji 2009


Raya Haji kami tahun ni disambut dengan sederhana sekali...
mcm tak raya pun ader..he..he..aku beraya kat muar tahun ni..
seperti selalu, kakak2 iparku yang baik hati yang masak segala juadah..
dah mcm pasar malam lak..macam2 ader...ndak2 musim hujan ni..
perut asik lapor jer..pas makan, tidur..bangun tidur, makan balik...he..he..
mcmana badan tak g*m#k????


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Minggu yang memenatkan..

Huhuhu...minggu ini adalah minggu yang amat memenatkan..
my Jannah dah pi school..
so semalam 2 hari aku amik cuti untuk temankan dia..
maklumlah inilah sekolah first yang dia masuk...
berdebar2 hati....
itupun aku rasa tak cukup 2 hari..best tol dok rumah..
mcm surirumahtangga sepenuh masa..ambik anak dari sekolah, masak, basuh baju dll..
naper ler aku tak pilih opsen DG dulu???

pssttt ...citer jannah p school nanti aku citer ok...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari raya Aidil Adha 2009



Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua manusia yang beragama Islam..


** Kami beraya di Muar..malam raya paksyah ader reunion ngan kengkawan lama
( ni lah bahana facebook)...he..he..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Rizqi --- > Gelagat

Rizqi memang suker ngan motor, keter, lori , bas dan bender yg seangkatan dgnnya..
mulut dia siap kuarkan bunyi2 lagi..tut..tut..pin..pin..(bunyi hon)...

kalo belikan dia toys ala2 lori keter ni,sekejap jer tahannya
tengok ni toys lori..dah dicabutnye ..dah togel..
pastu berangan konon2 naik lori...fuhhh...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...