About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Tuesday, March 31, 2009

4:26 pm..Happy Birthday Sayangg...

4.26 ptg / 31 mac 2008 : setahun yg lalu, detik ini ...tarikh keramat aku menerima seorang putera yang dinantikan2 dalam keluarga kami..kehadiran Rizqi membawa 1000 rezeki kepada kami..Rizqi sayang.... mama, abah, & kak Jannah sayang Rizqi satu dunia...
Happy birthday to you..
happy birthday to you..
happy birthday..happy birthday..
Happy birthday to you..
** Video Calebrate Birthday Rizqi malam tadi @ Pizza Hut Muar (akan diupload nanti) ..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, March 30, 2009

dah nak setahun ensem mama..

Pejam celik pejam cilik, esok 31 mac Rizqi dah nak setahun..terlalu cepat masa berlalu..pening kepala aku ni asyik pening memikirkan mcm2 nak buat..kecian Rizqi..aku memang nak buat besday Rizqi ni, cuma lambat cikit kot..sebab nak buat sekali masa masuk umah baru hujung bulan april ni..tapi tak tau lagi, kot2 aku cepatkan buat besday Rizqi tu.. ...tapi yg pastinyer aku ngan hubby dah ader planning untuk bagi hadiah istimewa utk birthday Rizqi yg pertama ini..
Ok untuk hari ini dan esok, entry aku akan berkisar pada Rizqi..
Dah nak menjelang setahun ni, sekarang ni Rizqi ::::
1. Dah laju merangkak dan boleh berdiri ( lepas tangan 2,3 minit)
2. Mulut dah riuh
3. Penyanyang..( dah pandai kejut jannah dengan satu ciuman shj)..
4. Kememer ( org kata bulu mata lentik & panjang, memang kememer..betul ke??)
5.Murah dengan senyuman
6. dah pandai bye-bye & menggeleng kepala
7.dah pandai sebut mama,abah - very clear
8.suker sangat ngan bender2 yg ader pada kenderaan..terutama sekali tayar, stereng, gear dll
9. dah ader 5 btg gigi..(atas 3, bwh 2)
10. Makin susut dan makin ensem ( dimata dan dihati mama..)
11. Kuat makan ..pandai rampas makanan dari Jannah...
12. Suker makan ubat...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, March 24, 2009

Updated kisah rumah



Okeh, seperti yg dijanjikan.. atas nama persahabatan, aku akan citer kan perkembangan terkini rumah aku .. Aku akan upload gambar sebelum dan selepas ...


** Gambar Sebelum**

Ini lah rupa rumah aku sebelum buat renovate.. kecil jer.. 70 X 22..3 bilik, 3 bilik air..
Itu pun aku boleh terlupa nak amik gambar masa mula2 dapat kunci,..masa gambar ni diambil pakcik tukang buat rumah tu dah pecahkan dinding dapur,,,sib baik aku sempat..nampaklah lah 70% originalnya lagi

Aku memang nak beli rumah yg ader tanah cikit..sebab aku nak renovate..aku suker rumah ni disebabkan lokasinyer..tak mengadap matahari terbenam..lagi satu sebab nak renovate senang, dia tak bersambung dengan bilik..kalo tak, lagi banyak kos..nak pecah bilik lagi, nak buat bilik baru lagi..nak alih toilet..fuhhh...tanah rumah aku ni aderlah lebih 13 kaki..sebelah rumah aku ni ader jalan dan jugak padang bola sepak..petang2 memang riuh..aku pun dah plan perniagaan utk budak2 bola tu..keh..keh...
Pastu dekat ngan kedai runcit, tak sampai seminit jalan kaki ..esok2 kalo garam. gula habis jer, Jannah & Rizqi pun leh pegi kedai..aku takut J&R buat :buku " lak kat kedai tu....jenuh aku ngan hubby nanti...
dari pandangan depan...masa ni dah beli barang utk renovate..
Parking kete..besar ..kalo pandai leh masuk 4 kereta..
tepi rumah..ader tanah lebih lebih kurang 13 kaki..tu yang buat
living hall aku yang ori..20 x 11...
*************************************************************************************
** Okeh yg ini pulak masa belum plaster lagi**
Hubby ngan aku buat renovate ni sesimple yg boleh..kami tak ubah aper2..cuma sambung jer..umpama buat rumah baru.. tukang buat rumah pun org kg..so harga boleh dirunding dan hasil kerja agak OK..kat tanah lebih tu kita orang buat besarkan living hall (15 x 10), tambah satu bilik ( 15 X 10 ) dan besarkan dapur (15 X 10)..itu pun guna brg2 yg biasa2 jer..kitchen cabinet pun kitaorg tak buat lagi..cuma buat table top ajer tanpa pintu..keh..keh..kemudian nantilah aku baru pikirkan..budget tahun depan...itu pun dah mencecah 38k..lagi satu pagar pun aku tak buat lagi..aku ngan hubby plan nak amik indon jer dalam 2,3 hari..jimat cikit..bayar gaji hari..

pandangan dari depan.. dapur yg dibesarkan..

pintu tepi.. korang nampak tak kat pintu tu, ramai budak2 main bola..pandangan dari tepi..living hall, bilik dan dapur..nampak gayanyer pakai pagar hijau tu lagi lahh...

tempat jannah ngan Rizqi main beskal


bilik tengah..

living hall yang dibesarkan.

parking depan.. nak pasang awning dan nak tile lagi..

******************************************************************************************

Dan ini yg tebaru.. (sehingga hari sabtu 21 Mac 09)

Setakat sabtu lepas, hampir 60% rumah dah plaster..dapur pun dah 30% pasang tile kat dinding...

sinki pun dah siap pasang..

so itu sahaja cerita updated rumah aku sehingga sabtu (21 mac 2009)....tiap2 hari aku p melawat rumah..maklumlah 1 minit jer dari rumah sewa aku..Jannah pun selalu request nak p tengok rumah..

Pening gak nak pindah rumah lagi..belum masuk nak cat rumah, nak pindah, nak kemas..perabot pun nak beli ckit2 gak..lampu lagi, kipas lagi..semuanyer duit tu..

Tahun ni, aku pun nak istihar tahun berjimat cermat..Fokus kepada rumah..terasa woi duit rumah kene potong..tengok kat slip gaji, tinggal cikit jer..tu yg buat part time tu..ambik gambor perantin..alhamdulillah setakat ni dah 5 org kami amik gambor, dan 5 orang booking sehingga bulan dis ni..tapi seperti biasa.. duitkan mcm air..banyak mana dapat, banyak tu gak habis...

Insyallah aku akan jemput korang datang rumah aku biler aku buat kenduri nanti dan jugak sambut birthday Rizqi ( lambat 2 bulan tu..)...nak jimat punyer fasal..nanti korang datang tau, boleh kiter semua p picnik kat Air Terjun Gunung Ledang tu...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, March 23, 2009

Jannah & Rizqi & basikal

Sejak 2 menjak nenek belikan Jannah basikal ni, kehidupan Jannah bertambah ceria..walaupun dia tak boleh lagi nak kayuh 360 darjah..tapi basikalnyer tetap maju ke depan..keh..keh..dia tahu kayuh 90 darjah jer..dan yg pastinyer yg jadi penumpangnyer adalah Rizqi..tu pun nasib mood dia baik.. dan si Rizqi seperti biasa aper yang akak dia pegang, itu jugak yg menjadi fokusnyer..kadang2 kelakor gak tengok dia kener marah ngan Jannah..yg Rizqi tahu hanya geleng kepala, garu kepala dan menangis..
mula-mula baik, Rizqi dapat menumpang Jannah...
. Nangis tak nak turun... nak naik beskal lagi..jannah dah mula kedekut.muka kedekut tuu...Jgn pegang beskal jannah..!!!
Wajah riang mendapat basikal...dengki tul... wajah sedih tak dapat naik beskal lagi..air mata tak tertahan lagi..

ala ciannyerr...bertuah punyer budak...
Ala cian dapat main beskal kecik jer...jadiklahh sayang...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, March 20, 2009

Jannah - Pelapis Ella



Keh..keh..tajuk tak hingat punyer..Ini lah anak dara aku..memang sporting kan..kalo awie atau Ella tengok ni mesti menitik air mata..tapi ingat yer Jannah!!! Mama tak nak anak mama jadi mcm Ella @ awie.. mintak dijauhkannn.....aminn...

Gaya tu dah ader..Rizqi pun sama yerr..tapi sekejap jer Rizqi tu pakai spek..
Korang tengok ni , kalo baik sangat Rizqi pun boleh share stroller ngan Jannah




❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...