About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, July 27, 2009

Hantu Air Kotak..


Ayoyooooo!!!..budak2 dua org ni memang pantang nampak abah dia kuar keter pi kedai..air kotak kener beli..dah dapat air kotak sonyappp jer,… ndak2 si Rizqi..kadang2 kakak dia punya air kotak boleh dia bantai abis kan…huhuhu….

Kalo tak posing, tak sah jannah ni...

"Mama!!! nenek ikat ambut Jannah"..rambut jannah dah leh tocang rupanyer...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Bilik Jannah.. ♥● ♫ ♫ ♫ ♫

Ni lah rupa bilik jannah yg sempat aku decorate …sesimple yg boleh..tak nak sesak..supaya ia sesuai ngan tema, berlajar dan bermain di bawah satu bumbung..semuanyer guna barang2 lamer…tak der satu pun barang baru..Cuma plan nak beli meja kat ikea…bilalah aku ader time nak pi KL ni …huhuhu







Ni lah meja ngan kosi yg plan nak beli..harap2 sesuai lah ngan kesesuaian bilik..maklumlah next year jannah nak pi school..bolehlah dia buat homework..Insyallah...tapi aku jamin nyer meja ni akan jadi tempat Rizqi memanjat..keh..keh..adoii ler...
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

RIZQI dah minat menulis..


2 hari lepas baru aku perasan rizqi dah minat menulis…mungkin dia selalu tengok budak2 buat homework kat umah pengasuh dia..dia nampak pen.kemudian dial eh amik kertas, pastu dia meniarap sambil pegang pen dan menconteng..memang tak kekok…dan paling tak sangka dia leh sebut A,B..mungkin bagi org lain, biasalah pencapaian seorang budak lelaki dalam umur 16 bulan…
Malam tadi, kakak tengah sibuk menulis dalam bilik dia..Rizqi selagi tak dapat pensil ngan kertas,selagi tu dia tarik janna punyer.. aku pun bagi dia satu pensil ngan kertas..so dia pun start tunjukkan skill dia..yg best tu dia leh conteng lantai sekali…hah,,dah start lah tu…

Yg sayangnya, aku tak dapat rakamkan ..sempat snap gambor jer..nanti kalo ader rezeki lagi, aku rakamkan aksi Rizqi menulis…
Rizqi sayang, dalam kenakalan dan kelasakkan tu, mama bangga sayang!!!....


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

My hero – Rizqi…

Rizqi sekarang dah terserlah sifat boy dia..paling dia suker main sepak2 bola dan main keter..so aku pun kener layan lah tendang2 bola ni…dah lah rumah aku sebelah jer ngan padang bola budak2 india selalu main..jgn dah besar nanti dia mintak joint dah ler..kulit tak sama..keh..keh..
sekarang ni pun dia dah pandai amik menan dia..selalu yg kener kemas jannah lah…Ni lak ader video - Rizqi sepak bola...tapi gelap cikit..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Riang Ria Kakak & Adik..


Seronoknya tengok anak2 gembira ...ndak2 bila bab mandi mander..jannah panggil "mandi laut"..Rizqi lak happy tak ingat..siap nak pijak2 air tu..kami akan jadikan ia aktiviti mingguan..tapi tak leh lah tiap2 hari...boleh kener demam selsema..pastu mesti ader adegan nangis2 tak nak masuk umah..he3..dan yang penting kener jimat bil air..kan tahun ni tahun berjimat....



Okeh, mari kita layan video lakk....





❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Updated balik !!

Salam semua...selamat hari isnin....
Dah lamer aku tak buat updated blog ni...jenguk pun tak sampai 5 minit..naper ntah, penyakit malas dan jemu ni melanda2..tapi pagi ni aku rasa bersemangat cikit nak updated..aku akan updated banyak2 sekali gus..sambil2 buat kejer, sambil tu upload gambar..tak kisah lah..takut citer tu dah terlalu basi untuk diupdated..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Saturday, July 11, 2009

Kursus lagi...

Salam semua..
next week aku akan pi kursus dari 13 jun hingga 16 jun..
nak cukupkan 7 hari setahun ( kakitangan awam wajibbbb)...
insyallah free, aku akan melawat blog korang..
Kursus apa???
Kursus yang dah lama hubby aku nantikan...
aku temankan ajer...he33..
nanti aku citer okeh..
bye333...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, July 10, 2009

1 bulan lagi 3 tahun..


Semalam ,Jannah dah 35 bulan..means ada 1 bulan lagi utk 3 tahun..So, apa yg Jannah tau sekarang ni ialah sayang dan buli Rizqi, dah pandai gosok gigi sendiri, dah pandai ngadu, dah pandai baca selawat yg ringkas2 ler, dah pandai berkemas.. maklumlah dah ader bilik sendiri...tapi tak free diapers lagi..mcm mana ni??hajat hati nak hanto taska tahun depan,,tapi syarat utama nyer dia kener free diapers ...nak harapkan aku..hujung minggu lesap balik kg..kener apply cuti 2,3 hari ni..semata2 nak focus pada free diapers tu..

ok ni, menan baru jannah..aku baru beli..tapi tak letak kat umah aku..semuannyer aku sumbat kat umah mak aku..buat backup kalo aku p outstation, tak jannah boring duk umah nenek dia..
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Rizqi dah 15 bulan


ala ciannyer..lapar kot...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, July 09, 2009

sepupu baru Jannah & Rizqi..




2 minggu lepas, kami pi lawat anak sulung abang aku kat seremban...baby boy..baru berumur 2 minggu..Mohd Zaimeer Zunnur..kirakan sepupu terbaru Jannah Rizqi di pihak aku..kalo belah hubby aku Rizqi adalah cucu terakhir buat masa kini..kirakan anak2 aku jer ler yg terakhir..akak2 ipar aku semuanyer dah tutup kilang.... keh3,,
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, July 07, 2009

sudah berpindah..

Alhamdulillah dah dekat 8 hari kami pindah rumah baru ..yg terletak tak sampai 2 km tu.. kami pindah pada 27 Jun dan 1st bermalam pada 29 Jun 2009..pindah pun malam2 buta..sebabnyer lori tu free malam jer...
So sekarang masih banyak lagi benda yg nak dibuat terutama sekali bab2 berkemas ni..adoiii...serba salah jer..macam malas jer nak dibuka kotak2 tu..rumah lama belum lagi basuh..brg dah clear..
Rumah baru lak, masih banyak lagi nak kener buat..terutama sekali pintu table top..
bilik pun masih belum berkemas..banyak nak kener beli ni..
tapi slow2 lah kan..ader rezeki nanti buatlah semua tu..
kalo tak??..gunakan apa yg ader dulu...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...