About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Sunday, November 30, 2008

Jannah :: 28 bulan & Rizqi dah 8 bulan..

Cepatnyer masa berlalu..anak bujang aku, Rizqi dah 8 bulan..masih meniarap lagi..pusing 360 dah teror..yg kelakornya merangkap tak teror lagi..tapi kalo didudukkan steady jer..makan pun kuat..dah pandai panggil nama mama,abah..
Dan sorang puteri mama, dah pandai cakap & buat ayat.. mama faham sinambungan cerita Jannah.. dah kuat makan..dan kuat jalan...
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, November 28, 2008

Projek kami yg pertama...




Korang ingat tak kenapa aku tak leh hadirkan diri masa besdat bash Hardy hari tu..sebenarnya hubby aku telah di subkan oleh seorang fotografer yg agak terkenal jugak di kawasan segamat ini bagi membantu mengambil gambar kawin..sebabnya, fotografer tu tak leh nak amik gambar semua majlis, ada lebih kurang 5 majlis serentak pada hari tu...so, hubby dah janji nak tolong, takkan nak buat dek jer..kitaorg pun tak demand harga, memang niat nak membantu dan yg paling penting pengalaman...so inilah permulaan hobi hubby aku..amik gambar perantin luar dari family..hubby aku cuma dipertanggungjawab amik gambar untuk bersanding ajer...gambar tunang, kawin family kitaorg dah biasa...

So, ini ada sedikit koleksi yg belum diedit dan tuoch up lagi...aku cilok dari kamera hubby aku...












Nasib baik lah pasangan perantin ni sporting..suruh buat aper aksi, no hal punya...seronok amik gambar diaorg ni...











So, sekarang ni kami pun dah start plan nak buat pakej2 perkahwinan yang kosnya agak rendah jugak lah berbanding fotografer yg profesional2 tu....selain dapat upah penat, yg penting kami nak kutip pengalaman sebanyak yang mungkin....penat woo amik gambar perantin ni...

Tahun depan hubby aku ajak amik kursus asas fotografi ni..ok darling..no hal punya..asalkan abang support ok..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, November 26, 2008

Aku kursus @ Quality Hotel..Ngok tol ler hotel ni…

Balik dari TBR,PD aku terus p KL utk kursus satu lagi kat Hotel Quality..masa nilah Rizqi tengah demam campak..campak ni kuar masa Rizqi dibawah jagaan emak aku lagi..patutlah demam panas tak elok2, rupa2nyer nak kuar bender ni..Nasib baik dia ni tak meragam..tak gatal2..kalo tak, mahu tak tidur SIL aku menjaganya..merah menyala, dah ler putih..takutlak aku tengok..tapi org kata seminggu campak ni dah clear..
Ok, berbalik pada kursus aku, dah ler tajuk kursus tak best..belajar bahasa2 ni..memang fail lerrr…dah ler buat kursus 2 hari jer, mcm2 nak tahu..memag tak cukup masa…pas tu, hotel ni kedekut giler..ader ker patut tak der internet..wireless pun tak dek..kene bayar lak…aku rasa hotel2 cikai kat Gerik tu pun ader wireless..ngok tulll..tapi bab2 makan aku leh bagi ****.Tapi yg bestnyer dekat ngan Sogo..2 hari berturut2 aku buat lawatan mengejut ke Sogo..sanggup mengorbankan masa tidur aku…pulak tu ada lak member2 yg sekaki..window shopping jer..Sogo ader sales, tapi mcm brg2 lama jer..ramai tul umat manusia..
Hubby, Jannah & Rizqi stay kat Kelana Jaya umah SIL aku..sebab hubby aku terlibat ngan sukan SUPKOM (sukan politeknik & Kolej Komuniti) kat PSA (Poly Shah Alam)..
Cian Rizqi demam nyer tak baik lagi…
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, November 25, 2008

BELON SPONGEBOB..

Masa aku p Kl ari tu, aku p Mydeen dekat2 ngan Jln TAR..on d way balik, dalam kete nampak org jual belon sponge bob.. Jannah asyik cakap "nak elon bob" (nak belon spongebob)..so hubby aku pun belikanlah..regenya RM5..bagi aku x berbaloi, tapi hubby aku kata cantik n tahan lama..Rizqi gigit2 pun, jannah lanyak2 pun masih tahan lagi..bolehlah tahan sampai seminggu..pastu kini dah kempis..


Asyik pegang jer spongebob tu

asyik sebut "ni anah unyer yah" ( ni Jannah punya lah..)
Rizqi ngan Jannah tengah berebut spongebob..
Rizqi pun suker main belon spongebob ni..
beria2 nak pegang belon spongebob tu..
pandai pegang tali belon..Jannah..dah boring lah tu...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, November 24, 2008

Afiq Amani 2nd Besday Bash


22 nov/Sabtu lepas aku ngan hubby & JR (jannah Rizqi) p kl...banyak tujuan sebenarnya aku p KL, salah satunya beli backdrop untuk amik gambar perantin bulan dec ni..dan juga beli brg2 untuk bengkel kecantikan aku tu..so, dapatlah aku menghadiri diri ke umah ila mama afiq untuk sambut besday afiq,,malangnya aku sampai2 afiq baru jer potong kek..aduh terlepas..kat umah afiq dah ader ramai mommies yg memang aku kenali & glamour2 gitu....
aku terkejut gak tengok, fuhh ramainya org..mcm nak menerima menantu lak si ila ni..happening tul..kek, goodies bag sangatlah kreatif..afiq comel sesangat jer pakai costume dia tu..minat tul aku ngan baju tu...air vico tu pun tersangatlah best..rasa nak refill dalam botol mineral yg banyak dlam kete aku tu..ila marah tak??keh..keh...
Thanks Ila sebab sudi terima kami walopun disaat akhir..(mcm ayat drama lak)..
Untuk Afiq, selamat hari lahir sayang..moga sentiasa bahagia dan berjaya adalm apa jua keadaan..
Emak comel..anak pun sama comei tau..Afiq tengok aku..mesti dalam hati cakap "cun tul auntie ni!"..wakaka..Aku ngan Rizqi..Jannah ngan Trisyia..semua sengih tak hingat dunia..gamat tul..

Lieya ..ait..berangan lah tuu..Si comel Balqis menguap..ngantuk ..time tido..Korang tengok muka hirda..tengah angan2 tu..nak kenen2 kan budak 2 org tu..budget baik tu..melepas Jannah!!Sham ngan Rizqi..suke Rizqi..berlaga pipi ngan auntie sham..gebu kot..keh..keh..

Akhirnya aku berjaya buat entry ni tanpa tangguh menangguh....yahoo...so kirakan birthday afiq ni penutup tirai 2008 ker ??? atau ader lagi..kalo nak jemput aku, ckp awal2 keh..senanglah aku buat awal2 skrip manja gitu nak ajak hubby aku..keh..keh..

So, tahun depan kita start misi "perkongsian hadiah"..setuju tak ??


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, November 21, 2008

Ropa aku masa pregnantkan Jannah & Rizqi..

Bestnyer tag ni walopun aku tak der org nak tag..tak kira, nak buat jugakkk okeh...(ni kes tag lamer tak buat lagi ler ni, keh..keh..) - hirda, mimi nanti aku buat erks...

1.Berat sebelum mengandung ::
54 kg - 58 kg..(solid jer aku ni..)

2.Berat terakhir mengandung
Sebelum bersalin 60 kg,..Masa jannah berat aku naik ckit jer sebab masa trimester pertama berat aku turun giler2..kes alahan yg teruklah ni (turun dari 59 kg sampai 51 kg)..comel jer aku time tu..tapi rupa serabai habis.. Masa Rizqi lak aku membesar bagai johan..naik dari sampai 69kg..tak der alahan lansung ..perut tak leh kosong....kejernya makan..makan..makan..puasa pun tahan sehari jer...

3.Berat selepas abis pantang
:: Masa jannah dah tentulah aku comel, dalam 52 kg mcm tu..sampaikan org kata aku mcm budak sekolah.. Rizqi lak ok lagi lah..ader perubahan gak 60 kg..la ni usah cakap lah..mcm kuih pau...masyaallah...

4.Apa yang aku suke makan mase mengandung..
:: Aku ngandungkan Jannah aku suker sangat makan kat pizza hut..dalam sebulan dekat 10 kali aku mkn...tu pun start trimester kedua..aku trimester pertama tau2 jer aku pregnant terus aku lemah longlai..hubby aku kata ikutkan perasaan, tapi memang yer aper..yg paling teruk aku kes meludah tak henti2..satu hari adalah dekat 1 baldi..doktor kata kes aku ni 1 dalam 1000..baring mesti dekat ngan besen..pastu tak suka balik umah sewa aku..aku lebih suker duduk umah mak aku..tak dengar hubby aku membebel...masuk hospital 2 kali, masuk air berbotol2..mandi pun nak mandi ngan air limau kasturi..sib baik belakang umah aku ader pokok limau..kalo tak bankruplah nak beli limau jer..Pastu aku punyer ngidam satu jer, nak makan cendol jer.. Rizqi lak, alhamdulillah..semua aku boleh makan..aku bedal jer...

5.Hospital mana anda bersalin
:: Jannah bersalin kat hospital pakar sultan aminah, muar..hospital kerajaan ..
Rizqi - Raja & Lim Specialist Muar-sebab kes nak pilih c-zer..

6. Gambar masa pregnant
:: Ok ni gambor aku masa pregnent kan budak2 comel tu..aku pun tak banyak sangat amik gambor, tapi cukup lah kalo nak dapat 99% untuk assingment ni...



Baju biru (atas) ngan coklat (bawah) masa kat Hotel quality Shah Alam,aku p Uitm Shah Alam.. ..ada Majlis Belia Benci Dadah, mawi & kefli nyanyi..masa ni dah 5 bulan pregnant...aku minat giler kat mawi masa ni..tak caya leh gambor bawah tu..


Masa ni mawi baru jer kuar AF..aku minat giler..tapi la ni hampehhh jer mamat ni..

Masa dah sarat nak lahirkan Jannah..9 bulan..
Gambar Pregnant Rizqi lak5 bulan..kat midvalley..6 bulan.. 8 bulan..hubby aku suruh amik posisi peyut..9 bulan..sarat dah ni..ni pun 9 bulan..
OK, cakap betul2 lah, aku memang tak suker pregnant,,walopun org cakap 40 minggu nan indah ker..aku tak suker..aku tak suker..aku tak suker keh...aku derita..keh..keh..kalo leh aku nak terus dapat anak jer..
so, next aku nak bergelar mak buyung ialah 2011 okeh..aku nak twin ..
aku nak tag :
1.Azie mama aunie&erin
2.Mimi mama najeeb
3.Ikka mama tcha & sara
4. Niza mama kanda & balqis
5. Azie mama Alya..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...