About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, November 19, 2008

Citer CONCORDE IN KLIA,Jannah Demam,IKEA & Terjah umah Hirda..

Seminggu hubby aku kener p meeting kat concorde klia...Memang hubby aku dapat2 jer surat meeting , dia dah cakap dia nak bawak Rizqi p tidor hotel Concorde..cian rizqi tak pernah tidor hotel pastu nak bawak Jannah p mandi pool..tapi aku memang tak berkenan ngan hotel dia..aku ngan hubby aku punya persepsi hotel ni membuatkan kami mudah dijangkiti sakit..sebab dah ada 2 kali experience duk kat hotel tu..satu masa sebelum pregnantkan Jannah(mood honeymoon), satu lagi masa pregnantkan Jannah..Dua2 kali kami sakit..demamlah,selsema,sakit tekak…tak serasi tul kami ngan hotel ni..tapi geng2 pengambilan suker tul hotelni sebab dekat ngan SPKK Putrajaya..tapi bab2 makan aku leh bagi ****..betul hubby aku kata, buat meeting kat area2 KL & Selangor, bab2 makan memang best…

Oleh kerana aku ader buat kursus pendek, strait 2 hari sabtu dan ahad, so aku boleh claim cuti..apa lagi aku amik cuti dari khamis & jumaat..selasa hingga rabu sebelum tu aku attend meeting post mortem konvo kat M-suite Hotel, JB..tu lah first time Jannah & Rizqi tidur umah nanny dia..cian diorg..sampaikan aku tak sempat nak hantar diaorg kat kg..buzy tul memanjang..

So, Rabu petang, hubby jemput aku..sampai kat concorde kul 7.30 mlm,anto brg2 pastu p makan..malam tu, jannah dah start panas badan dia..tapi Jannah ni kalo dia sakit, selagi dia boleh diam, dia diam..baring jer atas katil..aku lak boleh lupa nak bawak ubat2 diaorg ni..selalu aku memang bawak sebab aku mesti bagi ubat demam kat jannah sebelum dia mandi pool..malam tu, aku memang tak berapa lena tidur lah..asyik2 lapkan badan Jannah ngan kain basah..

Yeah!! Yeah!! akhirnya dapat gak tido hotell Meniarap jer lah kejernya..
Rizqi & jannahCian anak mama, demam yer,,bergolek atas katil adik badek.. kakak demam yer..cian..

Esoknya pulak, Jananh dah semakin OK..tapi dedar gak badan dia..yg bestnya, dia asyik nak mandi jer..agaknya tak selesa ngan badan dia..so, petangnya kami p klinik kat salak Tinggi…pastu p lepak kat KFC KLIA..nak bawak Jannah & Rizqi tengok aeroplane..seronok tul Jannah main kat playground dia tu..

main eskalator KLIA..



Alhamdulillah Jannah dah senakin OK..lepas check out hotel hari Jumaat tu, aku terus p ke Kelana Jaya, lepak umah SIL aku..macam mana ntah aku leh terlupa Bash Birthday Hardy dah tertukar dari Sabtu ke Ahad..Aku memang dah plan baik2 nak p bergumbira kat party hardy tu..tapi disebabkan aku yang lalai ni, maka cancell segala plan aku..aku siap2 dah beli baju budak2 ni ikut tema..hempehhh tul..Ahad lak tak leh nak joint, sebab aku ngan hubby ader tugasan penting ..keh..keh.. nanti aku apdet entry fasal tugasan penting tu yer..ampunkan aku Hirda......

walaupun demam, adik tetap dijaga..asyik minum air mineral jer..Rizqi ni malas nak pegang botol sendiri..dah nak check out.. jannah tunggu abah angkat barang..


Malam Jummat tu, kami keluar p IKEA sebab nak beli brg2 harijadi ahli2 bdn kebajikan kolej aku, lepakking, makan2 kat Kluang Station..teragak tul nak pekena laksa kluang dia tu..pas tu baru kami baru bergerak ke umah Hirda..nak jumpa gak hardy tu..tapi dia taknak kat aku pun..dia lebih suker ngan anak saudara aku..asyik2 sebut “abang!abang!!”.Jannah punya cun pun dia buat dek jer...sorry Hirda . aku sampai umah ko dah dekat kul 10+++ mlm..sib baik ko tak tidor kan… gambar pun tak sempat nak snap..

sib baik ader troli kecik ni..

suker jannah main troli ni..

sampaikan botol susu dia yg merah tu pun tertinggal dlm troli..

kerusi boleh golek2 pusing2..

Kluang Sation kat Ikano

laksa yang menawan tekak aku..

Jannah pun sibok mengacau org makan..

SIL aku ngan anaknya ,Adika..Hardy suker tul main ngan abang ni,,nama pun dah nak hampir2 sama..

Esoknya dalam kul 10 pagi kami bertolak pulang balik ke Tangkak..inilah dalam sejarah ,aku balik tangkak awal, kalo tak ada sebab musabab,kim salam lah nak balik awal2..baik aku enjoy meroyan dulu kak KL.. tak malam2 buta Ahad ataupun pagi Isnin baru aku balik ke Tangkak..keh....keh..keh…

walaupun aku tak dpt dtg hardynyer birthday party, tapi Hirda bagi gak goodies bag ni kat aku..thanks Hirda.


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

12 pesanan:

Puan Iza said...

Wah! rizqi kecik2 lagi dah merasa dok hotel ek...ok lah tu....:-)
ooo sempat gak pi umah hirda ek...

Sue@MamaMaryam said...

lah akak ni..klu x mesti kite leh jumpa kan?? hehe x de rezeki la tu..

sian jannah..demam pasal dok dlm keta lama kot..tperap jek.. ke ada sesuatu di hotel itu..huhuhu

oo sy x penah plak kasi maryam mkn ubat demam klu nak mandi kolam.. tp klu nak jln jauh cam blk kedah mmg sy bg siap2 pasalnya pjalanan lama, nak2 blk siang2 hari panas gile..takut badan dia sakit.. xpun sampai sana mesti kasi ubat demam..klu x asik demam je asal blk sana... br tfikir maybe badan dia sakit2 dok lama dlm keta..

Hirda Ibrahim said...

"ABG!! ABG!!" <-- hardy panggil si adika... hahahah
sorry ek jannah, hardy sungguh eksyen x mo main dgn girl. abang tu pulak baikkk je melayan hardy. tu yg dia suka tu...hahaha

siannya ko, siap dh beli baju ikut theme kaler lagi... x de rezeki tu.. next time sila tgk invitation card batui2...hahahha


aku punya amalan pulak, lepas mandi swimming pool, b4 pakai baju, sapu minyak mustajab nona roguy kat dada & belakang. insyaAllah x demam, batuk or selsema.
so far aku amalkan memang ok.
ko try lak next time.

azie(mama auni& erin) said...

syoknya tido hotel...kesiannyer xbaik demam lagi ker..suker tgk pic dua beradik yg muka sipi tue...

Mimi~Najeeb said...

alahai..cian kt Jannah demam..tapi dok demam tu caring kt adik dia tolong pegangkan botol susu..
Syok ye Rizqi dapat dok hotel..
oo..K.iena da sampai awal2 rumah hirdaye? patut la tak jumpa pun hari ahad tu..takde rezeki.

Jue ~ mama DnD said...

tulah akupasan gak ko xda iena... len kali kita jumper eh... bertuah rizqi..kecik² dahmerasa tdo hotel.. rasanya e-con hotel tu x bersih that's y ko mudah pat infection... (hehehe laki akukan pakar econ)... ko sama ngan akuiena sebelum terjun swimming pool mkn ubat demam sesiap..especially yg kat tetepi pantai tu....

eija28 said...

wah dua badek nie dok kat hotel erk...syoknyer...eija pun klu blk melaka singgah tesco mesti pekena KLUANG STATION....best mkn roti bakar dia....

eMMa@iKKa said...

Cam mana kak Eina boleh silap hari da..kalau tak mesti kita dah jumpa kankankan...Iskhhh...!!!!

p.s..kenapalah Umi Trisyia tu makin kurus cengkung ku tengok??

Sham Ummi Echa said...

wah long journey ko yer.. ke sana ke sini.. aku pon x leh wat cam ko..
bes ar rizqi da dpt dok otel kan.. untung bdk2 zmn skang kan.. tp rugi la x dpt jmpa ko.. yer la bkn sng ko nk trun kl slalu kan.. xper next time ada rezki kita jmpa lg..

Jasfyra said...

eeiiii...dah lama geram ngan si rizqi nih...putih,syembam...nak anak boy gak...huwaaaaa....hahahahaa

re - kak, aritu saya baca kt notice board bilik yg saya dok tu kan, kalo bukan staff LGM depa charge 1 ari rm60...ok ar tuh kan..tp kena booking 1 bulan b4 ar.

~~ciklinn~~ said...

alahai comellnyer rizqi.. geramm tgokkk..

baiknyer kakak.. demam2 pun jaga adik yer..... bagusnyer.....

yong said...

lama tak jumpa akak..dlm meeting mana2 pun tak jumpa kan..hehehehehe. nak jumpa yong, kena carik meeting ISO je le... :)

jannah ni demam pasal nak membesar kut kak...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...