About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, November 10, 2008

Breakfast ala2 open house..

Pada 25 hb hari tu, aku ngan husband aku plan nak buat jamuan breakfast ala2 open house.. kita org buat pagi2 sebab ramai lak nak buat tengahari sampai petang..best gak buat pagi2 ni..so tahun depan kalo ade rezeki, kitaorg plan nak buat open house pagi2 buta..
Majlis kitaorg ni bermula dari kul 8.30 pagi hingga 11.00 pagi..semuanyer kitaorg order kecuali mee rebus yg aku ngan hubby masak sendiri okeh..teror gak aku buat..1st time..tapi berpandukan resepi okehh..kul 3.30 pagi baru kitaorg tidur…

hubby aku ajk potong memotong, cincang mencincang..

potong keledek..

blender udang kering..

peneman setia aku..resepi..

nilah kuah mee rebus aku..


Jannah & Rizqi, pagi2 dah aku mandikan..Orang yg pertama sampai ialah Ustaz hashim dan yg last ialah Amri..Alhamdulillah boleh dikatakan 90% datang…Waktu yang paling ramai org datang dalm kul 10 pagi..
menu utama sate, nasi lemak, roti canai, mee rebus & buah2kuih kole kacang, karipap, set mee rebus.. antara tetamu yg hadir..
Tahun depan, Insyallah kalo ader rezeki dan kelapangan, aku ngan hubby akan buat lagi..
menguyap jer kejenya..muker lepas kena marah, asyik bukak tutup freezer jer..

Alya , anak Azie

Anak2 ustaz hashim

Dah kul 11.30, orang dah tak ramai..baru aku pasang balik buai ngan gelongsor jannah ni...tak leh pasang awal2, boleh menyebabkan pergaduhan..

kamceng ngan iskandar..

qaseh, anak tipah..

arissa , anak amri

khadija, anak zila..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

10 pesanan:

lieya_latif said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (burok betul org tue nangis)

kak iena...nak jugak rase...cam sedap tu...meh le bagi resepi ...leh cube gak.... auwww cekci en shahir kite ....eh kak, okeh lee tu rajin gak abang akak turun dapur...senang ati kalo nak buat makan2 cenggini

Yatie SawaNiLa.com said...

wah saya baru masak mee rebus semalam...

Sham Ummi Echa said...

cik abg ko tu nmpak mgancam tul la..eh..silap..mee rebus ko yg mgancam..hehhehe... bila daku nk dpt mkn masakan ko nih...
gud idea gak ek..wat open hse pg2.. slalu org wat thari smpai ke malam kan.. byk tul mknan..trliur aku nengok...

iena.. rizqi da sihat betul ker.. cian plak aku nengok muka dia merah2..dia da la putih...n lg satu..bila kala ko g giant kelana jaya tu.. opis aku sepelaung jer dari giant k.jaya tu tau...

mrs khairul said...

kak ina..idea yg menarik..ye lah selalu org wat mkn2 ptg or tghhari kan..manyaknya menu..siap masak sendirik lagik..kul 3 tuh bangun..cayalah kak..sure sedap kan..

kak rizqi dh sihat?

Mimi~Najeeb said...

good idea la buat open house waktu pagi~brekfes..
sedapnya makanan seme...yummm..

Cik Puan Mimi said...

tu dia, en. shahrir kita turun padang.. oppss turun dapur.. sangat gigih potong memotong keledek.. kalau laki aku ler, kem salam nak bersilat kat dapur tu.. hehehehe

kiranya kau ni gamble jer la masak mee rebus tu.. ialah pes time kan, nasib baik menjadi, kalau tak menjadi, alamat seperiuk ler terbuang.. syabas tau..

Fateen said...

wah, buat mi rebus ke...sedapnya.. rajin betul korang dok buat BF Open House ye... menu pun bukan main beraneka lagi.. tetamu yg dtg mmg puas hati sgtlah nie...

eija28 said...

teruja tgk mee rebus akak tu...eija nie suke gak mkn mee rebus tau...klu kat putrajaya nie nak pekena mee rebus kami g food court P9....akak buat eija lapor lah pagi2 nie...dah ler belom brekpes lg nie...

azie(mama auni& erin) said...

amboi rajin betoi cik abg kak ina itue..cara pgg pisau mcm mmg org mcm teror masak nie...kak ina bam bam la jannah ..dia lalu mkn nasi ker?dia mkn tambahan Or vitamin x?

Puan Iza said...

Wahhhhh ina...bagus gak arrr wat breakfast ala2 open hse nie...tak penah lagi org wat camnie.....boleh tiru nie.....hehehehe.

Wah! cik abg jadi ajk potong memotong ek...bagus tu sbb turun padang skali menolong....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...