About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Friday, August 28, 2009

Kursus untuk cantik..

Minggu lepas aku pi kursus asas terapi dan persolekan.. ngan sorang lagi lec kolej iaitu Tina
anjuran KK Sg Petani..Fuhh amatlah best dan berbaloi sangat..
buatnyer kat Hotel Helang Langkawi.. dari 17 - 21 Ogos ..
Penceramah dari Teratak Spa Penang, Puan Leez..memang cun ...
yang bestnya sama2 ngan geng blog iaitu yong mama chem..Hotel Helang ni dekat sangat ngan air port..tak sampai 3 minit jalan kaki..
bilik dia pun ok..suker..
yg paling aku suka ader karaoke..RM10 satu kepala..siap ader orange juice lagi..
nyanyilah berapa banyak lagu pong..
mcm mp3 lak kami melalak...tak renti2..

Pelbagai aktiviti telah dilaksanakan..dah namer kursus solek..mestilah solek jer ler kan..haha..naik bengkak muka aku ni, kejap2 solek, pastu solek lagi..memang perubahan besar yang berlaku pada semua peserta..pelbagai tips kami dapat..memang kami enjoYyyyy!!!

hah ni yong..jadi model solekan jap....dan hasilnyer...

***

jeng..

jeng..

jeng...

sorry quality gambar kureng cikit..
bergambar ngan model jap...Aktiviti lain ialah lawatan ke 2 spa..aku ngan 4 geng lagi leh siap pi buat massage full body & facial kat Spa Laman Padi...murah jer RM120 ..coz owner spa tu kawan Puan Leez...aku siap mandi bunga dalam tempayan /kawah..kelass tul..


peralatan spa kat Laman Padi
tengah menunggu untuk lawatan spa..aku ngan geng kolej aku, Tina

Aktiviti lain ialah shopping..shopping..shopping...pinggan mangkuk & kuali dan coklat...

Last day ader exam...Teory dan paratikal..solek lagi..wah peserta2 semua solek2 bagai untuk dipersembahkan pada sang suami..hubby aku kata pun kata aku nampak lain..jeng..jeng..jengg

tamat daa....sesi bergambar bersama sijil

Masalahnya, aku ni kejap jer bersemangat nak make up..pas 2,3 minggu dah balik pudar..keh3..
Nampak gayanyer kalo nak paraktik kan teknik solekan tu kener bersiap seawal jam 5 pagi ..huhuhu.....




❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, August 27, 2009

Bagaikan puteri...



Jika dunia aku yang punya
Akan ku dirikan
Sebuah syurga (Jannah)

Malam tanpa siang
Untuk ku bermimpi
Sepanjang masa

Tanpa kecewa
Bertemankan bintang yang setia




Bagaikan puteri
Kisah khayalan
Yang hidupnya suci dan sempurna...





❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, August 26, 2009

Segamat High School dalam kenangan...

hahahaha...teringat kenangan2 dulu..
thanks kawan kat fb yang upload gambar ni..
actually dulu aku school kat sekolah tinggi segamat dari 1990-1994..
poyo tul gambar aku..
semua ni geng2 aku yang boleh dikatakan satu kepala..
aku tak suker ngan cikgu kelas aku tu..ket wat tul...
ada memori pahit antara aku dan dia..tuttttt...
Form 4D - STS 1993
In this photo: Marlina, Suhaila(Arwah), zarina, Nordazarina, Ezalshah,
Salasiah Yusof , Azizi, Farid, Anura, Terry Yap Chee Keong, Julina, Amir Azhar Yusof, Affendi, Affendi Andy, Zuzana, Norsarinah, RahayuIdaly, fadillah ghafar,, Azalinda, Rizal, constance, Rahmat Syah Razif Roslan , Noraziah, Zarina M Noor, Rozilawazi, Ling Li Kian
ni pulak gambar aku masa form 5..jadik pengawas gitu..paling aku suker biler kener jaga kat kantin..leh makan cepet cikit dari students lain..haha...tembam tul pipi aku masa ni..mcm di pam2..
Form 5D STS '94
In this photo: Suhaila Borhan (Arwah), rizal,
Zarina Yunus , Elyana Binti Mohd Ahnuar, Azalinda Binti Ahmad , ezalshah, rahayuidaly, Azizi Ismail , zuzana, asrul, constance, zulkarnain, Salasiah Yusof , raja azlan, Ungku Mastura, muhd nazri, anura, Affendi Andy , julina, Suhaimi (not in photo), saiful noor addy, NurBetty Hamzah , Terry Yap Chee Keong, Norsarinah Sadri , rozilawazi, Moahmad Farid, Amir Azhar, Zarina M Noor , Bahariah Binti Bohari , Rahmat Syah Razif Roslan , marlina, puspasari, nordazarina, sharifah suhaila, suzana, Ling Li Kian

apa2 pun geng, aku memang rindu kenangan kiter..biler kita nak buat gathering ni...??

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, August 25, 2009

Pulut Kuning Pengganti ....


Keh..keh..asyik merengek2 nak kek besday, hubby aku pun amik pulut kuning tekap2 buat kek..kirakan ni first timelah Jannah sambut besday ngan pulut kuning..Jannah suker kemain...siap nak tiup2 lilin bagai...

Petang tu kitaorg pi kuar belikan kek besday untuk besday girl...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Majlis Cukur Jambul Muhammad Zameer Zunnur


2 minggu sebelum posa (masa besday Jannah :: 08.08.09) aku buat kenduri doa selamat, kenduri kesyukuran, kenduri arwah dan kenduri sambut bulan posa kat umah mak aku..abang aku pun joint sekali untuk majlis cukur jambul baby pertamanya, Ahmad Zammer Zunnur...kirakan ni cousin pertama Jannah & Rizqi belah mak aku...sangat lah meriah..ndak2 dengan Jannah, besday girl yang asyik mention nak kek besday tu...kirakan tahun ni dorang dapat 2 orang sepupu baru..




Baby Qistina Maisara



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, August 24, 2009

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak..


Ramadhan datang lagi...Di kesempatan ini kami ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan..semoga mendapat keberkatan dari nyer...

Ku Mengharapkan Ramadhan
Kali ini Penuh Makna
Agar Dapat Kulalui
Dengan Sempurna

Selangkah Demi Selangkah
Setahun Sudah Pun Berlalu
Masa Yang Pantas Berlalu
Hingga Tak Terasa ku Berada
Di Bulan Ramadhan Semula
Puasa Satu Amalan
Sebagaimana Yang Diperintahnya
Moga Dapat ku Lenturkan
Nafsu Yang Selalu Membelenggu Diri
Tiada Henti-henti

Tak Ingin ku Biarkan Ramadhan Berlalu Saja
Tuhan Pimpinlah Daku Yang Lemah
Mengharungi Segalanya Dengan Sabar
Kita Memohon Pada Tuhan Diberikan Kekuatan
ku Merayu Pada Tuhan Diterima Amalan


Selangkah Demi Selangkah Dengan
Rahmatmu Oh Tuhanku

Cahaya Ramadhan /Raihan


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Penawar..


Citer ni dah lame..Hujung bulan Julai aku p Farmasi Barakah kat Taman Yayasan, niatnyer nak beli Appeton Lysine untuk Rizqi..nak bagi selera cikit makan..tiba2 aku tertanya lak kat satu budak pompuan yg jaga tu tentang ubat resdung..almaklumlah resdung aku menjadik2 lak sejak mengemas umah ni..

Owner farmasi tu syorkan aku satu botol kapsul untuk resdung..untuk lebih mujarab lagi makan ngan Vitamin C tu..harganyer sebotol ialah RM 55 ++ RM24 (Vit C).. leh makan untuk stok 50 hari..

Owner tu cakap, ader client dia makan ubat ni, dulu elegik ngan ayam KFC, dah leh makan...tapi kener sistematik ler makan..jgn hari ni makan, esok tak makan..fuhhhhh mcm kener kat muka aku jer...pastu jgn harap nak elok kalo makan satu bulan jer, kurang2 pun 2,3 bulan..
Harap2 OK lah resdung aku..2,3 hari lepas aku makan suplemen ni , asyik bersin jerr..mungkin petanda nak oK kot??...tak larat lah menahan gatal hidung ni...
Beberapa maklumat suplement ini ::
Uses/ Indications:
Traditionally used for relief of nasal congestion and the cold symptoms.

Dosage:
Adult: One tablet two times daily with food or as recommended by your pharmacist.

Children (6-12 yrs): One tablet daily with food or as recommended by your pharmacist.

Contra-Indications/ Caution: None known

Pack sizes:30s, 100s

Suitable for vegetarians

Ni ader beberapa testimonia pelanggan yg aku surf kat internet.. yang telah menggunakan produck Horseradish & Garlic Plus ni ;;

Dr Dayangku Siti Rafidah ::

Herbs that helped my eczema and rhinitis

I am Dr Dayangku Siti Rafidah, a 29-year-old government doctor in Lawas, Sarawak. The reason I wrote this letter is because I want to express my appreciation of your products that I have been using for two months, BiO-LiFE Horseradish Plus, BiO-LiFE Milk Thistle and BiO-LiFE EPO. All my life, I have been treating my eczema, rhinitis and allergies with anti-histamines, topical steroids and nasal sprays. They helped temporarily, but they have never been sustainable.
So one day, I came upon horseradish in Guardian while looking for hair products. My curiosity of its effectiveness proved fruitful. There was dramatic improvement in 2 weeks as my early morning sneezing disappeared. I can breathe through my nose after 1 month as the polyps have shrunk! I bought some more of your products for my well-being. My skin no longer itches though the scars are still there. I am less sensitive to temperature changes, haze and pollen. I have been promoting these products to patients and friends.

catatan : 24/08/09 : alhamdulillah..ader peribahan yang amat ketara..akan ku teruskan makan ubat ni...




❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, August 07, 2009

Happy Birthday My Princess Jannah





Esok 08.08.09 --->> Jannah akan genap 3 tahun..
selamat datang ke dunia 3 tahun..selamat tinggal kenangan 2 tahun..
happy birthday sayang...
selamat hari lahir..

anak mama yang baik, yang mendengar kata mama..
yang cantik, yang comel,yang cute..
yang notty, yang cerewet...

mama, abah and Rizqi love you sooo muchhh...
Jannah satu dan tetap satu di hati mama.....


::: besday party??...mungkin buat..mungkin tidak..kalo buat pun maybe lambat cikit...



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...