About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Saturday, May 31, 2008

MAJLIS KESYUKURAN,POTONG JAMBUL & AKIKAH AHMAD RIZQI



Alhamdulillah genap 2 bulan umur Ahmad Rizqi mama ngan abah telah membuat kenduri kesyukuran, Potong Jambul dan Aqiqah...Oleh kerana mama ada beberapa ekor kerbau, maka mama pun berniat nak buat aqiqah 1 ekor kerbau..kebetulan pula,mak saudara mama,yana nak melangsungkan perkahwinan, jadi daging aqiqah itu telah di berikan untuk majlis perkahwinannya..Syukur Alhamdulillah...memang rezeki Yana dan tentunya rezeki anak bujang mama yang encem tu, Ahmad Rizqi

Rizqi lak sepanjang majlisnyer itu, amatlah baik..diam jer..kalau rengek2 tu adatlah yer..sumbat susu, diam jer... Jannah lak melompat2,maklumlah ramai yang dok layan dia..macam celebriti lak.

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Rizqi @ 2 bulan


1. Rizqi @ 2 bulan Anak mama sorang ni dah tembam bam-bam..pelik bin ajaib, minum susu asyik keluar jek, walaupun dah sendawa,bunyi mcm bom nak meletup.. tapi badan tetap mantain...

2. dah pandai tegur orang.. riuh jer mulutnyer..

3.dah suker senyum dan ketawa sorang2..

4.seperti biasa kuat tul minum susu...

5.kaki dah pandai menolak2.. badan tu dah tegap ckit

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Saturday, May 17, 2008

FP FOTOKIDS GATHERING @TASIK TITIWANGSA




Wow!!Wow!!Wow!!(sebut macam iklan celcom tu)..akhirnya gath yang ditunggu2 pun tiba..sangat meriah..walaupun mama decide untuk joint saat2 akhir, tapi aper yg dirancang alhamdulillah terlaksana.. My girl, jannah pada mulanyer monyok sebab mengantuk,asyik duduk ngan mama jer..pastu bile acara meniup belon bermula, barulah jannah rancak berlari sana,berlari sini... Baby Rizqi lak, mama tinggalkan ngan mak oda,SIL mama..takut nak bawak tempat2 mcm tu..takut meragam.. takpe sayang, nanti Rizqi dah besar cikit mama bawak Rizqi untuk acara makan2 dan bersosial mcm ni yer... Abah lak seronok dapat mencuba toys nyer (Nikon D80)..pakai snap jer..ader yg gelap,ader yg terang dan sudah tentunyer banyak yg cantik2..thanks... Kalau ader gambar2 yg cantik dibawah ni, tu abah amik pakai Nikon, yg lainnyer ( yg kurang cantik ler) mama lah amik pakai Canon..mama pakai hentam taram jer... Mama lak, tak sempat nak beramah mesra ngan mommies terutama sekali mommies baru..maklumlah penat mengejar dan memerhatikan anak...sorry ek, lain kali kita buat mini gath ler yer(mcm Sab@ mama adam) cadangkan.. Tahniah untuk Ct & gang atas kejayaan menganjurkan gath ini..memang best..tempat yg best,makanan yg best, mommies,kids yg sporting dan bersahaja, photografer yg talented dan tak lupa juga kuda2 yg jinak (keh..kehh..ucapan untuk kuda pun ader ker???) Okehh kita layan tengok gambor yer.. Tengok ni, jannah main bubbles..suka sesangattt...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, May 16, 2008

44 hari yang indah..ye ker???

Alhamdulillah mama telah berjaya melepasi tempoh dugaan sebagai tahanan 44 hari..44 hari tempoh berpantang..kalau masyarakat cina tak suker angka 44 tu..mati!mati! tak de ongg...mama pun tak berapa suker ngan tempoh 44 hari ni..terasa terlalu lama...itu tak boleh,ini tak boleh... Sepanjang berpantang ni,mama tak berapa nak ikut petua2 lama ni..maklumlah anak dah 2...tak dan nak ikut..
Rizqi lak dah ok sekarang...malam bagi jer susu terus tidur...itu pun mama try tukar size puting kepada saiz M..agaknya saiz S tak puas..tu yang tak tidur nyenyak tu...dah pandai pandang biler panggil nama dia...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Saturday, May 10, 2008

Happy mothers Day


Selamat Hari Ibu untuk semua wanita yang bergelar ibu,mama,mummy,emak,ummi,dan sesiapa sajer yg seangkatan dgnnyer...Tidak juga untuk emak mama Pn. Azizah Yunus, MIL Pn. Ramlah Dalhar, pengasuh Jannah Pn. Aminah...Terima kasih atas kasih sayang dan pengorbanan yang dicurahkann... Mama amat bersyukur pd Allah kerana memberi kesempatan pada mama untuk menyambutnya bagi kali ke-2 bersama 2 permata hati mama dan abah iaitu Nur Jannah & Ahmad Rizqi..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, May 08, 2008

Jannah @ 21 month


Waduhhhh..sudah besau anak dara mama ni..my litlle angle...Jannah sayang..buah hati ,pengarang jantung kami sekeluarga...Antara pencapaian Jannah ketika ini ialah : 1. dah boleh cakap beberapa suku kata..mama, air pah ( Mama, air tumpah)...mama,atuh..akit(Mama, Jatuh,,sakit) .mama,aby dor.(mama , baby tidur..)sweetkan... 2.dah boleh sebut dan tunjukk beberapa anggota badan.. mulut, gigi, telinga, kaki, tangan, perut, mata, rambut, pipi,bontot,he,,he,, 3.Suker sangat ratah ikan..boleh habis sekor kalau di layan makan... 4.Boleh kira 1-10 ( bhs melayu & english)..comel sangat.. 5. tak reti sebut six (6)..mesti tishhh... We love you Jannah..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...