About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Friday, January 28, 2011

JR --> Amik gambar parsport @ home sweet home..

salam..
lihatlah aksi2 adek badek ni amik gambor parsport..
qdees mintak 4 keping gambor JR..
so, amik gambor dorang ni hari selasa after balik dari qdees...
beginilah jadinyer..
biler amik gambor kat umah..ndak2 abah dorang yang amik..
maka main2 jer ler budak ni..tak serius..
so abah dorang layankan jer..hehehe...

Rizqi..senyum terpaksa...
kakak ngan rambutnyer yg #@@**&^%..
tengok aksi2 Rizqi...
tengok hantu..heheh

gigit leher tu kang..gerammm...
ingin mengetahui lebih lanjut??? klik READ MORE..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, January 26, 2011

JR ---> kisah first day @ Qdees Jan 2011..

salam..
ini sebenarnya lebih kepada kisah my hero Rizqi..
maklumlah official school kat qdees.. 2 jan 2011
selama ini pi qdees bersama-sama kakaknya Jannah..
tapi kali ni masih sama bersama Jannah...
keadaan sama namun ia tak  serupa..
huhuhu....

adik tengah cari mood..

bersama uniform..kan senyum..senang hati mama..

kakak & adik..


kenapa Rizqi masih bersedih walaupun masih pi Qdees bersama Jannah??
nak tahu jawapannya..
klik READ MORE...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, January 25, 2011

JR ---> Gambang Water City Resort...Part 3

salam..
sambung balik hari ke 3 dan terakhir di Gambang..
so pagi2, after penutup meeting, we olls pi tukar2 baju n packing2 baju ..
berangkat ke taman tema..apa lagi untuk mandi manda..
naik train..RM2 seorang pi balik..

happy family..




siang baru nampak jelas aper yg kitaorg tak sempat naik disebabkan blackout..

klik READ MORE untuk mengetahui kisah

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

JR ----> New Parents Orientation Day 2011 @ Qdees

salam
awal Januari 2011hari tu, ader hari orientasi untuk JR..
Hari orientasi ni selalu kita akan dengar taklimat dari principal..
pastu leh tau nama kelas dan kenal cikgu kelas..
dapat juga uniform ngan bag sekolah...

aku tak tunggu lama..dapat jer uniform ngan bag terus berdesup balik..
ada hal ..kene balik kg..lagipun aku dah pernah dengar masa Jannah dulu...


apa yang akan dapat...
tahun ni Jannah punya kelas En. Mozart dan Rizqi kelas En- Nightingale..
 
aku beli extra 2 uniform lagi untuk Rizqi..
so Rizqi ader 4 pasang baju..jannah pun memang dah ader 4 helai..
senang..cukup untuk 4 hari, tak yah pagi2 tercari2 baju..
maklumlah budak2 ni sukar diramal..makan comot..
hari jumaat JR dah pakai baju sukan...
tengah beli extra uniform tuk rizqi..
klik READ MORE utk cerita selanjutnya..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, January 24, 2011

JR ---> Gambang Water City Resort...Part 2

malamnyer pulak..plan nak main games2 outdoor ..
siang JR dah puas mandi manda kat pool free kan..
cuaca hujab renyai..so kene tunggu hujan berhenti..
barulah boleh on outdoor games..

JR ngan along aina..


fuhyooo..misteri..
ala dah macam anak dara Jannah ni...

adik ...

dah leh kongsi toys..

kereta langgar...

cinta hati mama dan abah...
cerita lagi?? klik Read More babeh..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

JR ---> Gambang Water City Resort...Part 1

salam..
27 - 29 dis hari tu pegawai2 kanan kklj telah  mengikuti kursus aka meeting pengurusan strategik bagi tahun 2011..
kursus ini telah dibuat di Gambang Beach Resort Kuantan..
( meeting tu nanti2 aku citerkan yer)..
alang2 dapat pegi berdua ngan my hubby, so decide nak angkut JR sama..
tukang jaganya ialah si along aina...

so, best gak tempat ni,..macam2 ader..
boleh dijadikan cadangan bercuti malaysia 2011 kan...
so mari kita layan xtvt2  utama JR @ gambang Water City Resort...

hari pertama sampai dah petang..
so hanya boleh main indoor games jer..
oh yer lupa nak inform, bawah hotel kami tu ader indoor & outdoor games..
tapi almaklumlah kitaorg datang musim hujan..
banyak jugak outdoor tak bukak..
best tul ..mcm2 ader..siap jer duitnya...

bilik yg selesa..besar

katil dirapatkan..

main games..


aper citer hari kedua??
klik READ MORE utk mengetahuinya..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, January 10, 2011

JR ---> nak mengaji pun kener bergaya ker??

salam..
yupsss
itulah anak dara saya..
nak pi mengaji pun kener pakai baju kurung..
pakai baju tidur aka pyjamas pun yg 
labuh lengan tangan dan kaki pun taknak..
aku ni ader kala malas nak pakaikan baju kurung..
dua kali kejer kang..nak salinkan baju malam lagi..
tak selesa pakai baju kurung waktu tidur...

minggu lepas, try pakaikan baju tidur..
menangis2 tak mo pakai..
nak pakai baju raya katanya..
dah sampai rumah ustazah, tak mo masuk ngaji..
malu..
iskhh susah budak ni..
dahlah stok baju kurung ader 3 pasang jer..

so, mingu lepas hantar jannah ngaji, aku ngan along aina pi shopping baju jannah..
yg murah2 jer..rm8 semeter..hah ko beli siap2 3 helai...
ingatkan kalo sempat minggu ni nak hantar tailor...

3 helai baju pasang utk jannah..
Rizqi lak macamana?
klik read more utk mengetahui kisah selanjutnya..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

JR--> @ majlis cukur jambul Najla Adriana

salam..
Jumaat lepas..kebetulan cuti, maksu aku buat majlis 
cukur jambul utk anaknya.
najla adriana..di batu anam segamat..
majlis yg amat meriah dan makanannya sangat shedapp...
ader masak burung puyuh sambal lagi....
i likeeee...

seb baik hari tu mood najla tengah baik..
comel jer..
baju ngan bunga telur telah disponsor oleh aku..
ahak...

bunga rampai..
bunga warna pink..sponser oleh aku..heheh

nenek JR tengah berzanji...

najla yg comel ngan ibu..
ader lagi..jom layan..klik kat bawah tu...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Thursday, January 06, 2011

JR --- > Mengaji @ Ustazah Hasanah House..

salam..
tahun 2011 ni memang niat nak hantar Jannah berlajar mengaji..
supaya dia kenal alif, ba, ta...
so, kebetulan ader sorang ustazah kat kolej aku..
masih singke mingle..
tanya dia leh tak ajar jannah ngaji..dia kata ok..
lagipun rumah ustazah ni dekat ngan rumah aku..
satu jalan jer..
yang best sekali biler anak2 kawan lain pun nak joint..
so bertambah semangatlah jannah...

so kelas mengaji jannah start pada pertengahan disember 2010.. 
kelas mengaji pada selasa, rabu dan khamis
start pukul 8.15 malam..
budak2 zaman la ni guna kaedah iqrak..
bersiap untuk mengaji
 nama cikgu yg ajor jannah ngaji ialah Ustazah Hasanah ..
orangnya sangat penyayang ngan kanak2... 
Ustazah tengah tunjuk flash kad kat Jannah...
 ok jom kita layan gambar lagi..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

2011 ---> Rentetan hasil Mesyuarat Pengurusan Strategik...

nota:ini kategori lambat lagi...

salam
hujung bulan 12 hari tu kolej aku adakan
satu mesyuarat pengurusan strategik..
bertempat di Gambang Water city resort..
yg terlibat ialah semua pegawai2 kanan ..
termasuk aku ngan hubby..

satu keputusan yg melegakan...
biler aku decide untuk melepaskan jawatan ..
sebagai Pegawai Multimedia dan Sumber ..
bagi tahun 2011..
 meletakkan jawatan ni dah fikir lama..


alhamdulillah..satu jawatan yg bagi aku yg mempunyai banyak risiko..
risiko dari segi aset..kamera dan video..
 

dan satu jawatan baru muncul..
ketua program SMK 
Sijil Modular kebangsaan pengoperasian perniagaan..
 
taraaaaaaaaaaaaaaaaa...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, January 05, 2011

Jannah --> Pertandingan baju Beragam @ Family Day Kampung

salam..
ahaks...tak sangka kg mak aku ni aktif jugak dalam aktiviti2..
dorang buat family day kg..macam2 aktiviti yg ader..sukaneka dll..
salah satunyer  yg mencuit hati ialah pertandingan baju beragam..
anak aku yg tak bersalah ni ..(ahakasss ) telah dipujuk rayu untuk masuk..
penyertaan diberi dalam masa 2 jam dari masa pertandingan..
terkocoh 2 aku menghantar baju kebaya jannah dari tangkak ke kg..
actually baju kebaya jannah ni adalah baju yg dipakai masa konsert tahunan qdees hari tu..
pertandingan start pukul 9.00 mlm..jannah bangun tidur kul 8.00 mlm..
make up bagai.. kul 9.00 baru aku sampai kg ngan baju kebaya..
tak sempat nak train jannah bergaya..atau beraksi
rupa2 nya markah dikira berdasarkan gaya gak..tak acikan..
tak inform pun awal2...
 kalau dikira dari kecomelan, tentu anak aku yg ader harapan menang antara no 1- 5..
tapi dikira pulak dengan gaya atau aksi..
dah nama pertandingan pakaian beragam..
tengok baju sudahlah kan...
tengah berlajar menari...
comel tak kakak??
tak perlah..janji dia nak cuba masuk..itu dah kira bagus..
memang jannah malu2 nak kuar..
tapi at least dia nak kuar walaupun tak sampai seminit..
budak2 lain siap jalan2 keliling, jannah kuar jap, pastu masuk balik..
peserta no 17
dah jom kita layan gambar!!



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, January 03, 2011

JR---> @ Aqil Hazeem 1st Besday..

salam...
jumaat lepas..ader lagi satu besday anak kengkawan ofismate..
kitaorg kan memang suker bab makan2 ni..heheh...
anak bujang kak ya , aqil hazeem..1st besday..
so, bertolak dari kg ..
maklumlah jummat hari tu kan cuti team malaysia menang piala suzuki..
sampai umah kak ya dalam kul 9.15..
sib baik sempat amik gambor..
jom kita layan lagi gambar....

kek yg menarik...
aqil ngan abah..
gamat tul...
ader lagi..klik READ MORE ...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

JR --- > @ Alya 3rd Besday!!!

salam...
taraaa...
sedia maklum..siang besday qistina..
malam lak besday alya..@ yaya...
bertempat di home sweet home..
besday yaya yg ke-3 tahun..
makanan sangat sedap..

so apa tunggu lagi??
seperti biasa gambar diikuti cerita..
layan..zasss


Jannah ngan hadiah utk yaya..
kek yg cantik dan shedappp..

blow the candle...
ader lagi..please klik READ MORE ....jom ...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...