About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Friday, October 24, 2008

Seksi ke saya???

Aku memang suker pakaikan baju jannah ni seksi2..kalo boleh sesingkat yg boleh..keh.keh...ndak2 time badan dia tengah naik ni...biler jannah jalan, bont*t dia terkedik2..tapi aku leh terluper lak yg pengasuh jannah ni ustaz & ustazah..2 kali naik haji, ngajor ngaji, beri ceramah agama lagi..anak2 dia betul2 mengamalkann cara Islam...semuanyer aliran Arab...
ada lak satu hari, umah nanny Jannah ni ader majlis makan2 jemput org masjid..Jannah lak pakai romper yg memang seksi..abis nak pakai aperkan??memang aku masukkan dalam beg baju Jannah baju tu..tiba-tiba ader sorang sedara pengasuh Jannah ni cakap dgn nada yg bergurau, Eh Jannah! maner leh pakai seksi2..ni kan umah ustaz"..jannah buat dek jer..sib baik anak nanny Jannah cover .."ala budak2 lagi, masa ni lah nak pakai.."..keh..keh..keh..dalam hati aku..lantaklahhhh............

Salah satu baju yg dibeli di Bandung




Korang tau hari tu aku duduk ala2 tak sopan, Jannah tunjukkan aku cara duduk bersiler..siap cakap "Mama Ler"..(Mama bersiler) sambil tolong tunjukkan cara bersiler okehhh..malunyer aku, sib baik anak sendiri...ni yg bagusnyer duduk umah ustaz ustazah ni kann.. makan pun mcm tu, kalau kat rumah dia suruh kiter doa dulu baru makan..tempat org ramai, pemalu yg amat...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, October 22, 2008

Aku bizi tahap dewa.. esok audit dalaman...

Esok kolej aku kener audit..so hari ni memang aku bizi tahap dewa..menyiapkan FRP (Fail Rekod Pensyarah)..nak update attendant, markah, surat amaran tunjuk sebab dan mcm2 lagi..malam ni harus aku angkut FRP aku yg tebal giler tu balik ...walaupun audit ni secara random, tapi takut gak kalo2 aku jadik intan terpilih..nanti aku lak yg kener marah ngan bos besar sebab mencemarkan nama baik kolej aku...esok lak aku satu hari jadi pengiring2 juruaudit2 tu..tak leh lagi nak ronda2 blog korang semua..hampeh tul..tapi yg bestnyer pengiring2 dapat makan free..keh..keh..
okeh kengkawan sory berbanayak tak dapat round blog2 korang..jumpa lagi..
muachhh...sayang korang..jeles tau aku...
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, October 21, 2008

Aku & Anak2 :: Koleksi Gambar2 lama..

Wajah di dalam pantang..
Anggun tak?? keh..keh..
Kelahiran yg dinantikan...
Hadiah dari kawan hubby..

Anak daro aku..

sayang tul kat 2 budak debab ni..
suker gambor ni..
gambor aku maser menunggu hari untuk melahirkan Rizqi.. Kawasan kolej aku..Jannah suker p sini sebab dia boleh main air..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Lagi-lagi Jannah & Rizqi..

Tengok tu Jannah,dimana ader aku ngan Rizqi disitu ader dia..sampaikan makan kuih raya kepek pun ditepi katil....Dia panggil kerepek kopok..senang aku...kuih raya kat umah aku, jannah ngan hubby aku yg perabis..
sedang menikmati..makan sambil tengok Tv
sedap tul tu...sampai senget2 kepala..
cian pulak kener marah..aku suker tul kalo dia buat mate mcm ni.. Rizqi jadi zirafah bulat..meniarap jer ler..sukernyer...
Jannah pun nak pakai topi zirafah..kak nam tul..
Jannah dah ngantuk,menguap sampai bergulung2 lidah ...

suker sangat bergambar..dah pandai amik kamera aku dalam handbag..tak payah suruh..

kakak ngan adik..diaorg ni dah pandai ketawa2 antara satu sama lain...diaorg jer faham..
Amik gambor pakai kamera aku..patutlah hang jer..
Rizqi suker tul biler hubby aku tonggeng2 kan mcm tu..pastu jannah lak mintak..tak larat mak oii...

Posing ngan majalah aku tu..pastu dah terkoyak..
siler abaikan peha yg goreng pon sodapp tu..

anak aku ni suker kamera..pandang jer..senang tul nak amik gambor dia...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Monday, October 20, 2008

Kisah Nasi Ambang & Citer bolan posa hari tu...

Ntah mengapa tiba2 aku teringak nak lunch makan nasi ambang..tapi dimana yerk aku boleh dapat makan nasi ambang ni pada hari2 biasa ni???Aku suker sangat makan nasi ambang ni..maser bulan posa ari tu dekat nak 20 hari rumah aku ader nasi ambang..kalo tak 2 bungkus, mesti ader sebungkus jer..walaupun harganya dah agak mahal RM 4, tapi disebabkan sedap pada tekak aku, aku pun tak jemu2 makan nasi ambang..
Nasi ambang edisi bulan posa..
Favourite aku kat tangkak ni ialah nasi ambang yg makcik sorang ni jual kat tepi jln sblm tol tangkak..Korang mesti tak tau ..keh..keh..ni makanan org jawa..jawa pun jawa lah..janji kenyang...
Fuhhh..makcik ni tiap2 hari kener call dulu utk booking..kalo tak kul 2 ptg dah terangg.. nasi dia memang best sangat..aku suker nasi ambang yg ayamnyer di masak kurma, ader ikan masin, sayur kacang campur2 mcm org jawa punyer sayur campur, ader kelapa..tapi masalahnyer makcik ni jual bulan posa jer...
Nasi ni tak berapa best, sebab ayam dia masak kicap jer, tak der ikan masin..tapi tetap dijual mahal RM4 di PARAM..
Gambar kat bawah ni lak, mase 2 hari nak raya..aku p Tesco Melaka untuk tukar baju raya ready made yg kecik kat De Alfa.. So, singgah kat Kenny Rogers tuk berbuka posa sekali..tapi sblm tu kitaorang dah mkn kuih dalam kete utk alas perut..

Tengah baik ni..5 minit yg pertama
10 minitkemudian..ok lagi.. Berposing ngan abah..
Rizqi boring dan ngantuk
minum susu atas meja kat Kenny Rogers..20 minit kemudian..dah ternampak nyonya jual guler..tak boleh nak cover lagii..
dapat pun guler..belikan ajer utk elakkan keadaan lebih dasyat lagi..mahal giler guler ni..dekat2 RM 9

Boka posa kat Hotel Pelangi segamat..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Jannah yang nak mewarna & melukis :: aku ngan hubby yang tension

Tengok tinggal berapa batang jer pensil colour tu..
Memang syok tengok Jannah nak mewarna.. tapi itu semua maser mula2 dapat pegang pensil colour tu..hadiah dari auntie azie @ mama alya masa birthday jannah hari tu...thanks auntie..
Sekarang ni aku yg tension..sebabnyer sekarang dia pulak yg suruh aku lukis..dia arahkan sahaja..asyik2 nak yis! nak yis! (nak tulis)..pantang nampak pensel@pen@pensil calor ni..tapi yg kene lukis aku atau hubby..mula2 best gak layan dia..tapi lama kelamaan Jannah dah start tunjuk belang dia..kadang2 kitaorg mengelak2..mana taknyer..ader ker patut dia suruh lukis mcm2..lukis kucing lah, fishlah, rumah, cicak lah, keter, dog,bear, antu dan thomas pun ader dalam ini cerita..masalahnyer kadang2 belum habis lukis yg satu, dah suruh lukis yg satu lagi..kalo lukisan tu janggal bagi Jannah dia akan ckp tan!tan!..maksudnya bukan! bukan! suruh lukis lagi ..
Dahlah rumah bersepah2 ngan pensil warnanyer..aku nak simpan.. tak dibaginyer...
Adoiii pening aku nak melayannyer...tapi aku suker gak dia minat ngan kertas dan pensel ni..

Syok nampak..

Tu jer lah kejernyer, kejap masuk, kejap kuarkan ..



Tekun..

Mak oii..pegang hujung jer..
Yg kepala burung ni jer lah hubby aku sempat colour..pastu jannah amik balik buku colour ni....



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...