About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, October 16, 2008

Raya Rojak..rumah2 kwn2 ofis

Halooo...entry raya lagiii..

Musim raya ni, boleh dikatakan setiap malam ader jer aktiviti beraya kengkawan ofis..ader yg buat open house dan juga ala2 mini open house..seronok sebab boleh dikatakan dikalangan kengkawan semua tak beza sangat umurnya dan ader anak2 yg hampir sebaya..so, memang keadaannya meriah ngan anak2 yg tengah lasak membesar.. so kami p beraya ni dalam 5 family..amik gambarlak, ader yg sempat, ader yg tak sempat...

So, raya kawan opis yang pertama p umah Kak Munirah @ ibu amar & Arif .. rumah Kak Mun kami disajikan dengan mee goreng yg sedap dan juga puding buah..i likeeee it so much..
kat rumah kak mun ni ader motor besar.. maklumlah kak mun ni ader 2 hero..so yang paling seronok tak hingat dunia main motor tu ialah Jannah


Masing2 melayan anak masing2..

Muka suker dapat naik motor Rizqi gaya santai...
Hubby pegang Rizqi, turn aku lak makan..JJannah dah penat..minum susu sampai abis..jananh ngan Kak Aisyah.. Aisyah.. Anak Kak ya..
Syafiqah anak Kak ya
Huda anak Kak Zie

Alya anak azie

Raya rumah ke2 adalah umah Tippah @ ibu Qasih.. masa ni dah malam sangat, hampir2 kul 10 pm..memang tak plan pun nak p rumah tipah, tapi alang2 dah kuar, so pergi sekali..


Rizqi nak tidur..sempat lagi ketawa..

Umah ke-3 pula ialah umah Kak Ya @ emak aisyah & fiqah.. makan kat sini ialah mee kari memang sedap tul kak Ya buat mee kari..2 pinggan aku sebat..kene mintak resepi ni...pun tak sempat amik gambar..masing2 tengah kelam kelibut melayan anak masing2..

Umah seterusnya, rumah ke 4 iaitu rumah Amri @ ayah Arissa..open house kat muar..kami dijamu dengan laksa, roti jala, nasi impit, kuah kacang, rendang bagai..

Adik Badek baik jer dalam keter..jannah suka posing mcm ni..Ni pun favourite posing jannah..Pakai topi Rizqi..
Alya..duduk ala2 gadis melayu terakhir..

Pastu dah alang2 kat Muar kami terus beraya umah yg ke 5 iaitu ex ofis iaitu Gino dan juga umah yg ke -6 iaitu rumah EO kak Janipah..pun masih tak sempat nak amik gambar..

Rumah ke-7 ialah umah Pengarah aku En. Razak ..memang best makan nasi impit ngan kuah kacang serta rendang..meletupppp ko...ader mee kari dan juga mee soto..masa kat umah En. Razak ni Rizqi meragam cikit..perut dia masuk angin..


Suker dapat jalan naik kete..mase ni dah start meragam..Ala manjanya posing anak dara aku ni..Posing dalam kete lak..

Rumah yg ke-8 ialah umah Faiz..buat open house besar2an..siap panggil student kolej lagi..aku pulak syok makan nasi lawan dalca dan daging rebus ngan air asam...fuhhhh...

Siap sedia nak p umah Faiz


Rumah ke 9 pula ialah umah Azie @ mama Alya.. menunya ialah mee & bee hoon soto..bertambah 2 kali aku makan sup ayamnyer .. sedap..secukup rasa...

Jannah comot..makan mcm2..

Mohamad, Husna ( anak Kak Zie) & Amar (anak Kak Mun)Rizqi dah tidur..dalam kedaan bising..baju merah tu Arif ( anak kak Mun), yg nampak belakang tu Qaseh ( anak tipah), yg baju biru tu Iskandar ( anak Ziela)Baya Rizqi ni, tua sebulan jer..Siti Khadijah Khairiah

Kecik2 dah pandai nak berkawan..Khadijah & Alya


OK itu ajer entry aku untuk setakat ini.. Esok lusa pun ader jemputan open house..vitamin F jer ler raya2 ni (vitamin Free)..keh..keh... minggu depan 19 - 23 okt hubby aku p mesyuarat kat Gerik..jauh tuuu..patah kaki lah aku....huarghhhhh...patahnya sayap malam...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

8 pesanan:

Zanna_MamaBatrice said...

amboi kak eina..
betul2 beraya har...sampai 9 buah umah pergi serbu tu..
penuh ler perut tu ngan makanan yg perbagai tu erk......

comel2 bju jannah...paling suker gown pink bunge kecil2 tu..sweet ler....

rizqi tido pun sambil senyum....murah senyuman betul ler anak bujang kak iena sorang nie...

best kan kak iena bila dpt gi beraya reramai nie...meriah rasa berbanding kalu kita pergi sendiri2....tn rumah pun senang nak layan...sekali harung jer...penatnyer....

kak, pose jannah tu sama arr ngan pose batrice bila zana suruh pose...letak tgn kat pipi bagai...pastu senget kepala.....comel yg amat......

Cik Puan Mimi said...

Wah panjangnyer entry panjangnyer langkah berhari raya.. sakan kau beraya ek..menu plak tu sedap2 belaka.. abis la diet sebulan haritu.. ni harus berkilo2 naiknye.. ala apa plak patah sayap.. kau driver jer la keta sendiri kalau nak gi open house.. mesti boleh punya

Jannah tu dah hint2 dah tu kat mama dia, dia suka motor besar, mama apalagi, beli la satu, tak lama lagi pun rizqi leh main. Hehehe

Semakin bulat aku tengok si jannah ni, makin gebu, tapi yang best, pakai apa ajer semua kena kat badan dia.. gaun2 dia cantik2 la eina.. baju tee rizqi pun lawa2.. kau ni memang mak yagn suka shopping baju anak.. pandai lak tu kau pilih.. cantik2 je dimata aku

lieya_latif said...

wah wah wah kak iena...beraye sakan ko yeak....aku respek ko la kak....sebab ape tu...dulu lieya ni kalo ade anak kecik (means baby lagi ler) lieya akan istyihar setahun tu tahun darurat...takleh nak berjalan2 luar, makan luar bagai haaaa....yele...payah le bawak budak kecik ni...takut meragam .... tapi ko selambe jek kak kan....respek toing2 le kat ko kak....tapi tgk gaye rizqi tu pun pandai bersosial...tak byk meragam kalo bawak berjalan.....tu yg syok tuh...

kak aku admire gile pic posing faveret jannah...ala2 manje2 kucen meow2 gituuuuuuuuu...auwwwwwwww!!!!!!!!!! he he he he he

kak, 9hb 11 kosong kan diari...akak kene turun putrajaya...nanti kad dah siap (by cik puan mimi) lieya email kat akak.....

azie said...

iii suka tgk rizgi nie..akak tahun depan jom sambut besday skali..si erin sama tarikh ngan rizqi depa dua leh wat club..hihi....syoknyer byk jemputan yer

Hirda Ibrahim said...

cutenya rizqi pun dh ala2 sedondon ngan abah...
iena korang best aaa sorang boria ngan mama, sorang ngan abah..
tunggu le aku dpt anak pompuan pulak..kompem korang muntah darah tgk pic aku dok boria memanjang ngan anak aku.... muahahahha

sakan jannah & rizqi collect duit raya kooo...

re: okies, no prob. niza, sue pun dh ckp awal2 nk kirim... ;)

Mimi~Najeeb said...

Beraya sakan K.Iena & family..banyak tul open house sana sini sekrg ni kan. Jannah & Rizki happy je dapat jalan ikut mama & abah beraya..
Dah pandai posing ye anak dara sowang nih..tak lama lagi adik lak sure ngikut tu..
Time bb umur cam Rizki ni syok pegang/dukung kan..padat gitu...geyaaammm nyer

Sham Ummi Echa said...

mak aiii... byknya umah ko pegi.. kalo aku masuk 3 umah..da x larat da...

byk pics ko dpt amik yer.. kalo aku xde pic lgsung kot sbb sibuk menyuap mulut..hahhaha

azie said...

akak jannah mcm auni jugak..xlarat azie nak melayan..klu dapat pensil mama lukis sat...klu skali dua xpa la..nie sampai xleh nak wat keje apa..tension azie

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...