About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, October 08, 2008

1st Raya...gambar sakan..

Cewahhh..raya tahun ni warna oren okehh..maklumlah kami ni family cerah2,secerah awan biru tu, maker aku rasa sesuai sangat lah ngan warna ni...keh..keh..baju aku seperti yg korang tau, tak berapa cantik jahitannyer, sangatlah simple..maker aku pun seperti mimi @mamafarhan & emily dan jugak zana @ mama batrice, pun gigih dan sabor menjahit labuci..jahit manik tak teror lagi tau..jadiklah..mengelip2 jugak lah..baju jannah pun macam baju mama dia..tapi baju jannah lagi up, siap letak bunga2 tu...

mase pagi2..aku tak sempai pakai tudung, rizqi pun tak sempat pakai songkok lagi.. hubby ngan Jannah & Rizqi Aku ngan Jannah & Rizqi .. family aku..susah tul nak amik gambo semua pandang kamera



Baju rizqi tak de masalah, sebab dah tempah baru..memang padan lah ngan badan dia tu...sampin lak aku kirim ngan anak saudara aku beli kat mydin..RM4.90..saiz S..besar lagi, aku jahit ckit..

Rizqi dah rimas..

Pagi2 raya lagi, aku dah mandikan Jannah ngan Rizqi..pas solat raya, kitaorg bergambo dulu..pastu baru bersalam-salaman...
nampak tak jahitan labuci kat leher Jannah..double lagi..
Aku sayang budak ni...

Kul 2 ptg barulah aku bertolak balik ke segamat.. raya pertama tak p mana2 pun..cuma rumah atuk aku yg jauhnyer selang 3 buah rumah..tapi masih naik kete tau..maklumlah anak dah 2...keh..keh..kejamnyer jawapan..
gambo laki bini mesti ader..kalo tak abah mesti jealous..kan Jannah kan, Kan Rizqi kann..jannah nak gambor ngan Rizqi
Rizqi layankan ajer kakak dia ni.. gambo ala2 gedik..anak2 dah lapor..mak bapak masih maintain nak posing..
Keluarga aku kat segamat..tak cukup lagi..yg baju coklat tu abang sulong aku ngan wife dia..


::: Psst..korang nak tau tak, aku gambo raya ngan family aku ni 2 kali..ni sebab kes ala2 jealous ngan gambor mimi & family yg hubby aku amik pada raya ke-3 tu...1 kali pada pagi raya ( kelam kabut ckit) pas tu kali ke-2, malam raya ke-4..kul 10 malam kitaorang anak beranak pakai baju rayo lagi yg telah dibasuh okehhh..aman & damai bergambor..Jannah ngan Rizqi lak sporting habiss...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

10 pesanan:

Hirda Ibrahim said...

korang anak beranak kulit kaler cerah ok le pakai oren...
kalu kami anak beranak..isk isk... gelappp dunia...huhuhu...

aku pun nk belajar jahit manik fr mimi la, next yr aku jahit sendiri..save duit... (wahhh dasar kedekut...muahahaha)

aku suka semua pic..cantiksss....

Sue@MamaMaryam said...

shantekkkkkkkkkkkkkkkkkkk seyes sgt shantek okeh.. klu km..huhuhu

akak..syok tgk pic family akak..dah lengkap dah..

rajin sggh korang ni jahit manik..sy ni MALAS sgt benda2 yg kecik2 nih.. iskh..

Nur a.k.a admansyah said...

betullll... oren nie kena pilih `tempat' gak! utk family Iena... BRAVO!!! sweet arr.. mcmX2 gaye!
terang gambo mcm kat studio ler plak! jelesss...heh..heh..

Zanna_MamaBatrice said...

aiyookkk kak iena
silau ler...dah ler sumer2 putih melepak cam cino...pakai plak kaler oren yg d bling2 tu.....mmg masyuk ler...
cun sungguh ler....agak2 tahun dpn kalu zana pilih kaler oren masuk tak ngan kami...he he he....kes terpengaruh nengok kaler oren kak iena ler nie...

gelak2....sanggup tu bergambar sakan malam raya ke-4 tu erk....
takpe....raya punya pasai....
best ler sumer gambar2 tu...comel ler rizqi ngan baju melayu dia...hik hik hik...merelip2 si jannah ngan labuci yg mama dia gigh jahit tu.......tahun dpn tempah utk batrice plak erk....

kak, gambar masa kat umah zana nanti send kat email erk.....zana tak amik pun gambar time tu, kamera bateri dah kong.....pleasseeee.....

`aza`~ummie afiq~ said...

ahaalah...korang sefamily cerah...secerahnyeerr...lawa sgt dgn warna oren tuu...naik betul...tambah2 sicomel jannah & rizqi :)

wanie said...

suka kaler oren ni..nampak ceria semua nye..

manik jahit sendiri ye...rajin la...teringin jugak nak belajar ni

As mama Adriana said...

wah... kak Iena cantik nyer baju raya....sedondon lagi...
so chumel rizqi pakai baju melayu... ngan songkok...
warna pun cantik...

Re: kak... time ni la nak jengjln pun... lepas ni asyik duk umah jer...sbb dlm pantang... l/pun sy ni kalo x jln mmg x sah.... heheheh

Sham Ummi Echa said...

samat hari rayer iena..
auww...silau mata mak...menyerlah sungguh kaler oren itu..sesuai korang anak beranak.. cntik la kaler oren.. cuba kalo aku anak beranak yg kulit awan mendung ni pakai..mau nmpak gigi jer kot..hahahhaha...
cntik2 la pics raya... clear sgt2..
nnti rajin daku hapdet citer raya okeh...

Cik Puan Mimi said...

eina, gambar kau memang classs.. tq ek sebab sudi amikkan gambar aku sekeluarga tu.. aku suka sangat, nanti nak besarkan pics.. cuma si farhan tu jer, asyik buat muka seposen jer.. emily okey jer..

eina, aku suka tudung kau.. berapa kau beli??

eina, apa kata nanti buat la kursus jangka pendek tu kursus jahit manik.. mesti bestkan

beso jugak songkok rizqi tu ek.. tapi tetap comel di kepala dia.. masa farhan 1 tahun aku tak belipun songkok untuk dia. tak muat, tak de saiz

Mimi~Najeeb said...

rasanya hari tu mcm da post comment kat sini..aik..mana gi komen ku..hihi
Takpe..apa2 pun tulih lagi sekali no hal kan..
Nak puji nih..baju raya k.iena dengan Jannah very da vasss cunn..suka la kaler dia bright and cheerful.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...