About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, October 20, 2008

Jannah yang nak mewarna & melukis :: aku ngan hubby yang tension

Tengok tinggal berapa batang jer pensil colour tu..
Memang syok tengok Jannah nak mewarna.. tapi itu semua maser mula2 dapat pegang pensil colour tu..hadiah dari auntie azie @ mama alya masa birthday jannah hari tu...thanks auntie..
Sekarang ni aku yg tension..sebabnyer sekarang dia pulak yg suruh aku lukis..dia arahkan sahaja..asyik2 nak yis! nak yis! (nak tulis)..pantang nampak pensel@pen@pensil calor ni..tapi yg kene lukis aku atau hubby..mula2 best gak layan dia..tapi lama kelamaan Jannah dah start tunjuk belang dia..kadang2 kitaorg mengelak2..mana taknyer..ader ker patut dia suruh lukis mcm2..lukis kucing lah, fishlah, rumah, cicak lah, keter, dog,bear, antu dan thomas pun ader dalam ini cerita..masalahnyer kadang2 belum habis lukis yg satu, dah suruh lukis yg satu lagi..kalo lukisan tu janggal bagi Jannah dia akan ckp tan!tan!..maksudnya bukan! bukan! suruh lukis lagi ..
Dahlah rumah bersepah2 ngan pensil warnanyer..aku nak simpan.. tak dibaginyer...
Adoiii pening aku nak melayannyer...tapi aku suker gak dia minat ngan kertas dan pensel ni..

Syok nampak..

Tu jer lah kejernyer, kejap masuk, kejap kuarkan ..



Tekun..

Mak oii..pegang hujung jer..
Yg kepala burung ni jer lah hubby aku sempat colour..pastu jannah amik balik buku colour ni....



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

8 pesanan:

nor_azida said...

berbaloi aku kasik adiah ni, pandah jannah menghargai...hehehe..bagusla na, dah dia suka art ni, nanti ko suhla dia lukis n kaler pape, pastu framekan , mesti ketawa dia nanti bila dah beso..rajin la ko melayan dia ek...pasni dinding pulak dikalernya nanti

wanie said...

pandai jannah mewarna ye..jagn kaler merata2 dah la....irfan pun ade pensil kaler ni...dari 12 tingal beberapa btg je...yang lain ntah ke mana...

azie said...

alamak azie comment yg mana nie...panjang sangat...hihi..suka betul azie

~aza...as / ummie afiq~ said...

hahaha....nak gelak tengok jannah pegang colour pencil tuuu...hujung jeerr yeerr??? :D...tapi oklah....dia suka gak dgn buku & pencil...baguuuss jannah :)

Hirda Ibrahim said...

yah yah..
aku dh sampai nih... hahhaa...

atleast jannah x koyak2 pun kotak pencil kaler tu. hardy dh lunyai kotak pencil tu. mcm dok bg hint kat kami soh beli pencil kaler dlm tin. sorry ye anak.. permintaan tidak di layan... heheheh...

heheh kedekut gak kan jannah ngan coloring book dia. kalu jannah kata "tan , tan". hardy pulak " x mo, x mo" apa yg dia x mo tu aku x tau. tapi maknanya bukan aaa tu.
ko imagine la, kalu setakat nk lukis fish, car, aeroplane, aku pass le..
ni x pasal2 dia kata kat aku "mama, nk buzz lighyear (toy story)". pengsan aku nk lukih....

Cik Puan Mimi said...

ha tu maknanya kena beli buku mewarna banyak2.. baru ler kita tak kena seksa lukis macam2.. hehehe.. kau beli jer buku lukis animals, fruits dan lain2.. conpem dia tak suruh lukis punya..

lepas ni kau siap la eina, kena awasi kemana perginya pensel kaler tu.. takut2 lepas ni abis dicontengnya dinding rumah plak.. :)

farhan memula jer excited mewarna ni, pastu bila dah meraban2 warna, dia pun tinggal jer.. emily plak, konpem tak dapat mewarna, si abang kedekut nak share kaler.. hahahaha

Sue@MamaMaryam said...

hehehe...sebijik mcm maryam punya perangai.. x larat sy nak lukis kak.. ari tu dia suh sy lukis masjid... huwaaaaaaaaa nasib la menjadi..sengih2 dia...siap kt mama pandaii... hihihi

br kaler sket dia dah simpan..mmg sebijik..adoiii... geram tau.. paksa2 org kalerkan buku dia...

Sham Ummi Echa said...

ok la tu..kalo jannah suka nk kaler n melukis.. kalo echa xde maknanya yer.. ek jer lebih.. pas2 bkn nk kaler pon..sibuk nk asah jer.. pehal kan.. pasni kena la ko beli byk2 buku utk jannah kaler..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...