About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, October 13, 2008

Raya ke -4

Hari ni pagi2 dah bangun, siapkan Jannah ngan Rizqi sebab kul 10 nak bertolak ke Simpang Renggam ( umah mak lieya a.k.a mama mia & mija)..tapi seperti biaser ler terlajak gak kul 11 baru bertolak..biasa lah kalo dah nama berjalan ngan anak2 ni, mesti ader terlajak nyer..tak gitu cik puan mimi??keh..keh..keh.. Aku ngan mimi plan boriakan jannah ngan emily..pakai bajugown yg beli kat bandung julai lepas..
So dalam kul 11 tu berkumpul kat umah mimi n teruskan perjalanan sampai kat tol Simpang Renggam.. lieya ngan hubby dia dah tunggu untuk bawak kitaorang..lebih kurang 10 minit sampai kat rumah lieya..apa lagi gamatlah jadiknyer, zana a.k.a mama batrice pun dah ader tunggu..(mesti dah makan banyakkan zana?? keh..keh..) yg gamatnyer anak2, mak2 budak pun lagi gamat..


Rizqi baik jer duk dalam keter..Mak ngan anak berposing..abah jeling2 kat cermin...Jannah buat lawak..botol Rizqi pun dia sumbat,..


So korang layan jerlah gambor kat umah lieya ni..semua hubby aku yg sempat snap..aku lak pegang rizqi..so tak sempat amik gambo..tapi makan tetap sempat..keh..keh..


Anak kenyang minum susu, mak kenyang bergambar..keh..keh..suka sangat makan kek.. jannah dah start conquer keter ni.Best tul p umah lieya ni..mcm2 menan dia ader.. hah, dapat conquer basikal lak..

Benda agaknyer yg dirundingkan Jannah ngan batrice tu???


Si comel Batrice...





Si encem farhan..Mia ngan Mija tengok jer menan2 diaorg telah digunakan sesuka hati..keh..keh..Mia ngan angpow, ngan spiderman dan batman..aik semua boy nyer menan ni..apa kes ni lieya???Adik badek yg comeii mcm twin..Masing2 ader agenda tersembunyi..Ada iras2 diaorang ni kan???Nak makan budak!!! Rizqi sempat gak menyelit tu...Padan tak?? farhan cikit punya baik sendeng badan tu...keh..keh..


Ada iras kan budak 2 org ni...


Pastu baru bertolak kerumah zana kat kluang..dalam 30km ..rumah baru dia..aku apa lagi buat mcm rumah sendiri..mintak maaf yer tuan rumah..siap mandikan Jannah ngan Rizqi..sebab diaorg dah mengamuk2 panas dalam kete..kat rumah zana tak banyak amik gambo sebab masing2 pegang anak2 masing yg dah mengantuk tu..sedap tul makan bihun tomyam rumah zana tu..zana, sorry ek jannah menyepahkan rumah mu itu dengan membawa keluar menan batrice..isk..isk...


Rizqi selesa lepas mandi..Batrice tengah fikir "Ait ni bukan papa aku ni??"..Batrice masih memikirkan.. uncle ni salah kedudukan ni..hah, barulah betul.. kedudukan pasangan masing2 ...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

7 pesanan:

Hirda Ibrahim said...

aamboi farhan, senget2 kat jannah. elokkkkk je. hihihi...

a ahhh comels je anak dara korang berboria bj bandung ek?

aku rasa mia & mija heran, apsal suddenly budak2 ni mai beramai2 pi terjah menan derang. sib baik derang x kesah kan? bagus sungguh. kalu hardy, yg mana org nk main, yg tuuuu le gak dia nk main...

stress je aku. sungguh kedekut anakku itu...

Zanna_MamaBatrice said...

adoi kak eina..
gelak sorang2 tau bc kisah kita beraya nie..paling tak tahan gambar batrice ngan dialog salah papa tu....camner erk boleh tertukar tu..hik hik hik...tulah, rumah kecik...tu pasal laki si lieya tu main taram jer pose sebelah aku..hik hik hik..ampun lieya...ampun....

kak iena...suker arr gambar batrice tu...cun seh...pandai hubby akak snap....tahun dpn book boleh utk gambar raya ..he he he he...

tulah, kat umah zana tak byk gambar kan......dah ler tu...x meriah menan utk bebudak..almaklum ler...menan batrice byk kat umah nenek dia...xpe, next year....daku try penuhkan umah daku ngan menan batrice plak .......

Mimi~Najeeb said...

betoi kan K.Iena..bila ada anak kecik ni baru tahu napa setengah org lambat bila bersiap..Masa solo2 dulu or masa blom ada anak..sayalah org first bersiap kalo nak ke mana2..Ni dah jadi orang paling last..huhu.
Comey je gambar Rizqi pas mandi tu..mcm tersepit/terselit kt bawah kusyen tu..hihi..

lieya_latif said...

keh keh keh tgh gelak guling2 bace batrice salah papa tu....he he he he nanti aku nak suruh laki aku bace hahahahaahahha

Sham Ummi Echa said...

mak aii lajunyer hapdet citer raya... x trkejar aku nk komen satu2... sesi korang terjah menerjah ni yg paling aku tensi tau... jeles nengok korang dpt beraya bersama..wah gitew..
yer la..ada iras muka jannah ngan farhan n emily.. nk lg yg baju boria tu.. cam adek badek plak dah..

Cik Puan Mimi said...

suka la gambar2 jannah main kereta tu..cantik2 la.. serius cantik. ialah paknyer photog la katakan..

eina, aku sukkkkkkkkaaaa sangat gambar last sekali yagn emily dengan jannah tu.. rasa cam adik beradik/kembar jer rasanya.. muka pun lebih kurang jerkan.. sweet la dua badek lain mak lain bapak ni.. hehehe..

eina, harap2 setiap tahun kita dapat beraya bersama kat segamat ek.. ada can ler aku dapat bergambar satu family cun2 setiap tahun.. adoooiii ampun shahrir aku amik kesempatan!!!..

Nur a.k.a admansyah said...

pnjg-nyer n3... ni mesti kes seronok banget nie! jumpe gengX2 FP/Blog... he..he.. ComeyX2 bdk nie beraye bersama cuma kesian Farhan takde geng. kena tunggu rizqi beso sikit boleh main gaduhX2 ke.. otomen ke!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...