About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Friday, October 24, 2008

Seksi ke saya???

Aku memang suker pakaikan baju jannah ni seksi2..kalo boleh sesingkat yg boleh..keh.keh...ndak2 time badan dia tengah naik ni...biler jannah jalan, bont*t dia terkedik2..tapi aku leh terluper lak yg pengasuh jannah ni ustaz & ustazah..2 kali naik haji, ngajor ngaji, beri ceramah agama lagi..anak2 dia betul2 mengamalkann cara Islam...semuanyer aliran Arab...
ada lak satu hari, umah nanny Jannah ni ader majlis makan2 jemput org masjid..Jannah lak pakai romper yg memang seksi..abis nak pakai aperkan??memang aku masukkan dalam beg baju Jannah baju tu..tiba-tiba ader sorang sedara pengasuh Jannah ni cakap dgn nada yg bergurau, Eh Jannah! maner leh pakai seksi2..ni kan umah ustaz"..jannah buat dek jer..sib baik anak nanny Jannah cover .."ala budak2 lagi, masa ni lah nak pakai.."..keh..keh..keh..dalam hati aku..lantaklahhhh............

Salah satu baju yg dibeli di Bandung




Korang tau hari tu aku duduk ala2 tak sopan, Jannah tunjukkan aku cara duduk bersiler..siap cakap "Mama Ler"..(Mama bersiler) sambil tolong tunjukkan cara bersiler okehhh..malunyer aku, sib baik anak sendiri...ni yg bagusnyer duduk umah ustaz ustazah ni kann.. makan pun mcm tu, kalau kat rumah dia suruh kiter doa dulu baru makan..tempat org ramai, pemalu yg amat...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

18 pesanan:

~~ciklinn~~ said...

alahai cumellnyer dier.... ,mana ada seksi kak oi..pada linn cumell sgt... linn ni pakal takder anak pompuan kalu ader... aduhai.... mesti mcm akak duk beli baju kikikiki

~aza...as / ummie afiq~ said...

aalaaa time kecik-kecik ni leerrr nak pakai seksi-seksi puuunn...dah besar nanti...seksalah pulak kalau pakai camni kaann?? hehehehe...tak peerr jannah...pakai jeerr :)

Zanna_MamaBatrice said...

ooo...
pengasuh jannah ustaz/ustazah erk kak eina
bagus tu..nanti besar sikit...jannah belajar ngaji ngan pengasuh dia jer.....pastu kita xde ler bimbang sgt coz' org yg jaga anak kita tu org yg boleh di percayai...

ala, kak iena...time kecik2 jer boleh nak meyeksikan anak2 dara kita...nanti dah besar...kita ajar ler dia tutup2 aurat bagai..kan kan kan...

mmg comel jer budak bam2 nie pakai baju2 seksi tau...penuh jer baju dia...nengok pun geram....makin besar nie..jannah byk ikut muka hubby kak iena erk......

Mimi~Najeeb said...

comey la pakai baju2 gini. Kecik2 pakai la apa pun nak pakai..da besar esok baru la nak tutup aurat. bak kata Aza la..pakai ajeee

Sham Ummi Echa said...

jannah seksi comei..heheeh
sy pon suker seksi... yer la bdk2 xpe la kan.. kang kalo suh tutup segala bagai..dorang bkn paham pon.. kecik2 la nk merasa sumer tu.. kalo da besar nk seksi..mmg nk kena penangan la kan... hehehhehe

Ayong said...

gebu tullah jannah ni kan...pakai apa pun tetap padan je...

ala...time kecik2 ni je la leh sarung mcm2 fesyen..hehehehe dah besar nanti harusss kaber2 ye....

re: mmg kursus utk staf kak..bawah short course...pree je la..

wanie said...

tak seksi sgt la..kecik lagi...dah besar nanti dah tak leh seksi2...

Cik Puan Mimi said...

aku pun suka anak aku kecik2 seksi sikit, bila dah besar baru ajar yang elok2 sikit.. hehehe

tapi badan jannah ni memang jenis solid, pakai apa pun cantik.. aku tak perasan plak baju tu kat bandung..kalau jumpa, mesti aku beli gak.. hehehe

untung kau pengasuh tu jenis orang yang baik dan boleh dipercayai.. sekarang ni susah nak cari orang yang baik dan beragama ni.. at least bila jannah dah 3 tahun nanti boleh la blajar ngaji plak

Hirda Ibrahim said...

sib baik ustazah tu pun understanding..hehhe
ala iena, time now le ko kasi dia seksi puas2.
nanti besar kompem jannah x sibuk nk seksi2 ni.. dh puas pakai. kan jannah kannn?
aku pun kalu ada anak pompuan aku bg pakai camni gak. senang + dgn weather mesia yg panas ini... chewahhhh eksyennnn... hahha

azie(mama auni& erin0 said...

akak makin montel la jannah nie.kuat mkn yer...akak azie pun suker bg auni pki baju seksi nmpk comel kan kena dengan kulit dorang yg putih tue

MAMA IQA said...

baju gegirl mmg byk yg lawa2 n seksi kan..nak2 skrg ni mcm2 fesyem..tp kecik2 ni la yg nak pakai pun..
mak mertua lily dh pesan dh, jgn lama2 sgt biar dia pakai baju seksi2 ni..nnt smpi ke sebo dia seksi je..tp peduli ape kan..hehe..tetap beli gak n pakaikan iqa baju seksi2..huhu~

mrs khairul said...

kak ina bertuahnya pengasuh anak2 org yg alim..mesti jannah & adik dia nnt didik ngan ilmu agama..xyah ssh hanta p tadika islam..hehehe..tp msa kecik2 ni lah nk pakai seksi2 kan...kalo dh anak dara pakai mcm nih nnt org ckp mak bapak xajar plak ek..dress tuh lawa lah kak.dh lah bdn dia montoksss!!! mmg la seksi org tgk...xsaba saya nak pakaikn balqis baju2 camtuh..

Nur a.k.a admansyah said...

Comey aper dak kecik pakai seksiX2... nakX2 dak bam bam cam Jannah nie! teringat akak kat Aisyah ms kecikX2 dolu... mmg sumer-lah baju dier takde lengan!

Kena warning tak kat ustazah? he..he... Aiman selalu kena coz pakai suar pendek! alaa... dak 4thn pun berkire, kan?

nasazfrog... said...

hai salam singgah,,, comel2 anak dia.. :)

As mama Adriana Amani said...

heheheh... suka tgk bebudak kalo pakai baju cam ni... hmm.. kak.. kecik lagi xpe... suka tgk jannah posing... comei jer...kalo anak daraku itewww... nak senyum pun susah.. ntah aper2....
kalo budak tembs ni pakai seksi2 mmg comei... heheheheh

ILA said...

Ala...kecit lagi...cun la tu pki baju cekci2 hehehhe. Ok la tu x la seksi sangat...

last tgk JANNAH ms g gathering kat Titiwangsa aritu...rsnyer badan dia dah montok ckit yer kak? dari yg Ila tgk dulu....makin comel!!

Jue ~ mama DnD said...

xpa iena masa kecik nielah nak menyeksi nanti dah besar meka malu sendiri a... kita pun suka gak menyeksikan anak nie...

utnung a iena pengasuh jannah mmg ustaz/ustazah... senang nanti leh ajar mengaji sekali...

izashz said...

alaa...comelnya jannah nie...mmg seksi arrrr....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...