About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, October 20, 2008

Kisah Nasi Ambang & Citer bolan posa hari tu...

Ntah mengapa tiba2 aku teringak nak lunch makan nasi ambang..tapi dimana yerk aku boleh dapat makan nasi ambang ni pada hari2 biasa ni???Aku suker sangat makan nasi ambang ni..maser bulan posa ari tu dekat nak 20 hari rumah aku ader nasi ambang..kalo tak 2 bungkus, mesti ader sebungkus jer..walaupun harganya dah agak mahal RM 4, tapi disebabkan sedap pada tekak aku, aku pun tak jemu2 makan nasi ambang..
Nasi ambang edisi bulan posa..
Favourite aku kat tangkak ni ialah nasi ambang yg makcik sorang ni jual kat tepi jln sblm tol tangkak..Korang mesti tak tau ..keh..keh..ni makanan org jawa..jawa pun jawa lah..janji kenyang...
Fuhhh..makcik ni tiap2 hari kener call dulu utk booking..kalo tak kul 2 ptg dah terangg.. nasi dia memang best sangat..aku suker nasi ambang yg ayamnyer di masak kurma, ader ikan masin, sayur kacang campur2 mcm org jawa punyer sayur campur, ader kelapa..tapi masalahnyer makcik ni jual bulan posa jer...
Nasi ni tak berapa best, sebab ayam dia masak kicap jer, tak der ikan masin..tapi tetap dijual mahal RM4 di PARAM..
Gambar kat bawah ni lak, mase 2 hari nak raya..aku p Tesco Melaka untuk tukar baju raya ready made yg kecik kat De Alfa.. So, singgah kat Kenny Rogers tuk berbuka posa sekali..tapi sblm tu kitaorang dah mkn kuih dalam kete utk alas perut..

Tengah baik ni..5 minit yg pertama
10 minitkemudian..ok lagi.. Berposing ngan abah..
Rizqi boring dan ngantuk
minum susu atas meja kat Kenny Rogers..20 minit kemudian..dah ternampak nyonya jual guler..tak boleh nak cover lagii..
dapat pun guler..belikan ajer utk elakkan keadaan lebih dasyat lagi..mahal giler guler ni..dekat2 RM 9

Boka posa kat Hotel Pelangi segamat..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

14 pesanan:

Sue@MamaMaryam said...

akak...smgtnyer badan jannah..sedap tgk dia mkn...

hehehe sama la mcm maryam nampak gula2 je mula la x senang duduk...mknnyer sket jek..ayah dia tukang abehkan lolipop dia tau...

Hirda Ibrahim said...

yah yah iena,
aku lagi...hehehe..
walaupun aku x tau ko update blog... aku tetappp masuk check.. baik kan? baik kan? hihihi...

kat PARAM kl aku pernah nampak nasi ambang ni. tapi x pernah beli. ye la, org utara ni tau NASI KANDAQ je... LOL

aku cukup meluat nk kasi gula2/lollipop kat hardy. berlemoih/melekit2 sampai ke rambut.
last2 aku buang je. kejam oooo mama dia...

oleh itu, jgn le harap ada lolipop dlm goodies nag bday hardy nanti ye. ;)

Nur a.k.a admansyah said...

suke tgk Jannah mkn... penuh pinggan tur, habis tak? tak abih... bg auntie! ops! auntie pose ler jannah.

Nasi Ambang? Jawa style yea...? patut-lah tak penah dgr.. kat situ jer ada.

Cik Puan Mimi said...

aku pun suka makan nasi ambang ni.. wah dah mahal ek?? dulu2 murah jer.. ialah barang nak naik harga kan..

mahal nyer weii gula2 sampai RM9.. kalau aku tu, conpem aku buat bodo jer.. tak de aku nak belikan guler2 mahal2 cam tu.. hahah aku mak yang kejam..

Mimi~Najeeb said...

first time tgk nasi ambang ni..nampak cam nasi lemak tapi ada sayuran yg banyak..
Seleranya tgk Jannah makan tu..
Gula-gula tu rasa dia x sedap kan..tu hari bagi kat Najeeb tapi yg shape bulat, yg tu murah sikit RM3.90 ke RM4.90 tak ingat..tapi kalerful cam yg ni la..dia makan sikit pastu campak buang kt lantai supermarket..tangan habih melekit2..lain kali tau dah..kalo dia mintak gula-gula ni confirm aku x nak layan..

azie said...

baru first time baca ni nasi ambang..xpernah dgr pun sblm nie..mcm nasi lemak jer kan..akak jannah minum susu apa nmpk bam bam ckit..dulu kecik jer

samalah auni tue klu nkmpk gula2 cukup suka tapi azie malas bg belemoih nnt..babah dia suka bising melekit habis baju

Jue (mama Danish & Dalila) said...

iena...tgk pic jannah mkn lolipop tu.. teringat kes dalila ngamuk kat pizza hut alamnada sabtu lepas..pujuk ngan lolipop tulah..tp br RM2.50.. RM9.00 kat tesco melaka.. dasat...

Zanna_MamaBatrice said...

kak iena,my feveret tu
tp zana suke kalu ayamnyer masak kicap...coz' kurmak nie x berapa nak kena ngan selera zana...tp kalu dah ada harus habis jugak ler.....

naik betul badan jannah kan kak
semangat sungguh...geram rasa cam nak geget2 jer pipi dia yg gebu tu...

eija28 said...

mcm sedap jerk nampak nasi ambang nie...eija x penah mkn pun nasi ambang nie...dia bungkus mcm nasi lemak erk!!!

~aza...as / ummie afiq~ said...

1st time jugak tengok nasi ambang...selalu dok dengar2 jeerr...betui kata hirda...orang kedah tau nasi kandaq sajaaa :D ...waaahhh jannah makan lolipop mahallaaahh :D...

Ayong said...

aik, sama lagi?? akak..setakat ni kan, dah 3, 4 helai dah nampak baju jannha sepesen dgn chem..nampak gayanya, kita ni selera sama..hehehehehehehe taste sama lah..

tak pernah lagi yong mkn nasi ambang lah kak..teringin jugak ni..:)

Sham Ummi Echa said...

dap sgt ker nasi ambang nih.. x penah makan pon..

mak aii.. mahalnya gula tu.. tp nk wat camne kan..mahal pon kena gak beli.. supaya anak x ngamok kt situ kan...

Fateen said...

nasi ambang...mmg sedap, kalau kat pontian diorang mmg ada jual..kita tempahlah, x kesah berapa bungkus pun dia buatkan..

RM9 utk satu lolipop..LOL kalau utk jannah sorang bolehlah lg..nnt bila rizqi pun dh pandai menikmati lolipop..haa masa tu RM9 kena bahagi dua plak LOL...kitorang x thn kalau D&D dpt sweet or choc sbb diorang punya aktif xlarat ooo..mau hangin satu badan mama ngan abah dia LOL..

wanie said...

sedap nye nasi ambang...wanie pun suk a...dulu masa keje kat jb selalu la makan nasi ambang ni

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...