About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Saturday, August 28, 2010

Peminat Baloon..

kategri entry : lambat

salam..

ni dia peminat baloon..
hampir setiap hari peruntukkan RM1 tuk beli baloon..
bukan sahaja unuk dirinyer, tapi seisi rumah pengasunhya..
untuk abg haziq,naqib,atiq dll..
hahaha..
kebetulan pi JJ kat melaka..
lepas buat  parsport Rizqi..
terpegun melihat kreativiti baloon diubah pelbagai bentuk..
dan seperti biasa Jannah melompat kesukaan..
tak payah disuruh dia tau port terbaik untuk dia bergambar...

sekian..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

--- > tempatnya sangat jauh..

ader welcome drink lagi..
 
Kategori entry : Lambat ****

salam..
sebelum ramadhan hari tu..Jannah ngan Rizqi request nak mandi pool..
so, sebagai mama yg perihatin aku pun booking hotel bawak dorang berenang kat pool hotel..
walaupun bz..permintaan anak tetap diutamakan..
masalahnya hotel itu terlalu jauh..
nak tau tempatnya???
 -
-
-
-
-
-
-
-
-
Hotel Classic..
Kat Muar..
Hahah..5 minit jer dari rumah mentua aku..
yg kelakaunya, malam tu semua nya tidur hotel tu..
termasuk ngan kak ipar ngan mak mentua aku..
macam family day lak..
kitaorang bantal mandi pool sampai kul 9 malam..
oh ye, yg bestnyer hotel ni ialah poolnyer berbumbung..
so, tak yah risau pasal hujan ker..
dan yg paling happy tentulah JR (jannah&rizqi)
tak puas mandi pool..mandi tub lak..
 

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Friday, August 20, 2010

Taman Tema Air @ Rumah...

kategori entry : lambat banyak....

Haha..budak2 ni rupanya kreatif kan...
cam Jannah dia suruh kuarkan dia punya menan buai gelongsor
yg besar gedabak ni dan sambung ngan pool dia.
hasilnyer, sambil mandi dia leh main..

sekarang ni si gedabak ni telah dikeluarkan dari bilik jannah secara tetap..
so tiap2 pagi before ke qdees jannah ngan Rizqi main dulu 2,3 minit..
sebab bilik Jannah akan dimasukkan satu katil lagi untuk Rizqi..
nanti aku nak decorate katil Rizqi lak....
Rizqi tengah check keselamatn...

kakak yang dah tak sabar...

haha berebut nak masuk pelampung..tak muat...
puas dapat tengok anak2 enjoy..
bukankah itu matlamat setiap ibu bapa???
bersantai selepas penat berendam...
sekian...

ps.. lately ni rajin lak updated blog..maklumlah lepas sahur..so harap akan terus rajin updated walaupun 1 entry untuk seminggu..aminnn..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Wednesday, August 18, 2010

Jannah ---> lSambutan harijadi yang simple @ Qdees

last weeks, jumaat last week aku ngan hubby cuti rehat..
so, decide nak calebrate besday jannah ngan clasmate dia..
so preparation dia sangat simple..iaitu bawak kek dan goodies bag..



classmate Jannah..yg tengah2 Riefqi..kawan baik Jannah..


semua nyanyi ..heppy besday to you Jannah...



Jannah tiup kek,,Rizqi pun sama..








dapat hug n kiss dari kawan..





nyanyi time..



sharing is caring..

yg belakang tu Teacher Vijaya,,cikgu kelas Jannah



seronok tengok dorang..comel2 lote..
dalam kelas jannah ader 3 jer budak melayu..2 lelaki..satu Jannah,,

sekian...




❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, August 17, 2010

Jannah Mid Year Assesment 2010

** Jadual Exam jannah...

26 may : 2 subject ( English , maths)
27 May : 2 subject (Bahasa Melayu, mandarin)

hahaha..

ni lagi satu entry yang terlambat..tak per..moto hidup aku sekarang biar lambat asal buat..

aku nak citer tentang Jannah..
last sesi (May) kat qdees ader penilaian pertengahan tahun untuk Jannah..
ala-ala macam exam lar..
so, Jannah ni memang budak yang rajin (betul taw..)
suka sangat ngan buku-buku...so, setiap mlm nak exam tu dia pun buat revision..
aku ngan hubby ler peneman dia utk support dia..
kalo tak dia punya kejer asyik colour jer buku-buku tu..
teacher qdees pun cakap dia minat sangat mewarna ...
terpancar wajah gembira kalo xtvt mewarna...
(berita terbaru : semalam Teacher May call, inform Jannah dapat 2nd place dalam pertandingan mewarna kategori umur 4-5 tahun)


tengah khusyuk study..





hubby tengah mengorek pensil jannah

debaran nak amik exam...
dan... result examnya telah dapat sebelum cuti pertengahan Julai hari tu ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Phonics : 92%
Math : 100%
Mandarin : 72%

yg aku tak dapat tengok ialah result Bm


so far, aku lihat ader pencapaian dalam diri jannah..
sekarang dia dah tak tergolong dalam budak2 yg lemah ( tak macam awal2 dulu)
cakap pun malu..
aku rasa as a parents kita pun kener amik tau aper yg dorang belajar kat sekolah..
walaupun aku pun malas nak buat awal2 dulu..
tapi sekarang dia dah request tolong ajarkan dia..
sekarang ni every night aku akan pastikan Jannah siapkan homework dia..
jannah dah boleh kenal huruf dan tulis a-z, 1-10..
tapi ader gak yg terbalik2, seperti b,d,p,m,w..hahaha..
so far, setakat ini itu lah pencapaian jannah..
aku harap jannah akan menjadi anak yang bijak dan pandai..
*** tengah berkira2 nak hantor Rizqi lak..tapi umur 4 tahun lah..2012..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...