About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Saturday, January 14, 2012

JR ---> cheriter home work minggu 1 persekolahan 2012

Minggu lepas adalah minggu yg sebetul2nya JR bersekolah..
minggu yg penuh dgn kebizian dan kefokusan..
mana taknya aku terasa setiap masa amat berharga..
dari pagi bukak mata hingga malam nak tutup mata tidur..
perkara penting yg aku lakukan mempastikan anak2 bersekolah dalam keadaan serba sempurna..dari segi pakaian,makan minum dan juga home work...
pagi2 dari 830 pg - 12.30 tgh JR akan ke qdees,,
aku dah siap2 bawak baju Jannah dan beg utk pi TAJ pada petangnya..
pastu kul 1245 amik JR dari Qdees terus ke umah pengasuhnya..
masa Jannah kat umah pengasuhnya ,Nenek Nah dalam 1 jam..
masa tu Jannah akan mandi, makan dan bersiap nak ke TAJ..
aku pulak balik ofis, makan dan sembahyg zohor..
kul 2 ptg amik Jannah terus hantar ke TAJ..
aku balik opfis dalam kul 2.20 ptg..
petang lak..akan cuba balik kul 5 atau lambat..
tapi pastikan dah sembahyg asar..
kul 5.50 ptg amik Rizqi, terus ke TAJ..
kul 6 ptg Jannah balik dari TAJ..
balik ke rumah dalam kul 6.30 ptg..Jannah mandi..
Rizqi selalu dah mandi kat umah nenek Nah..
pas mandi check Jannah ader homework ke x??
selalu jannah ader homework..banyak gak..
rizqi ader cikit2 jer..1 helai jer...
pastu malam, 2 kali seminggu JR pi ngaji..
kalau homework tak sempat siap sebelum ngaji, after ngaji buat...
 itulah rutin minggu lepas...
memang terkejar2..alert ngan masa..takut terlupa..mcm2 nak buat..
malam kul 10.30 dah tidur...
 alhamdulillah..walaupun minggu persekolahan memenatkan aku, 
tapi aku happy dgn tanggungjawab baru ini...
Rizqi dulu x der homework, sekarang dah ader..
memang homework menjadi tugasan utama yg JR kener buat..
kalau tak buat, aku lak yg tak leh tidur malam...heheh
semoga anak2 mama rajin buat homework yer...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Tuesday, January 10, 2012

JR ---> Kisah Jannah hari 1 hingga ke 3 @ TAJ...

mak aii..teruja nyer aku..updated kisah sekolah Jannah...
hari pertama kedua dan ketiga kat Tadika agama Johor (TAJ)..
draf dah siap2 minggu lepas..tapi ntah kenapa tak terpublish..


Hari pertama / Rabu
minggu lepas my dear doter dah start berlajar betul2 kat TAJ..
ekcited memang excited..kirakan hari pertama semuanya serba baru..
sebelum hantar ke TAJ, pi singgah kat kedai Tangkak..beli beg sekolah ..
purple lagi, seperti  idaman hati....murah jer..jadiklah kan..
lagipun bukan nyer mahal sangat..yg penting serba baru...
sampai kat sekolah, Jannah punyalah behave...
semuanya nak buat sendirik...tapi sebelumnya aku bawak dia buat lawatan pi toilet..
ajar dia gunakan toilet cangkung..
maklumlah toilet dia jauh...risau mak...
pesan kat dia kalau nak pi toilet ajak kawan yer...
rifeqi pun boleh..tapi jangan suruh dia tunggu kat dalam..hahahah
Jannah sampai seawal tidak..kelas start kul 2 ptg..kul 1.50 kitaorg dah sampai..
kirakan antara org yg terawal...bolehlah pilih tempat duduk..
hahhaah konon....amik feellah katakan...
konon2 dapat duduk ngan riefqi..hahhaah pastu kener berpisah jugak..
aku tak tunggu lama2..dalam kul 2.20 ptg aku pun balik ofis..
dia suker jer tinggalkan riefqi..
waktu pulang , aku datang awal cikit..
sajer jer jadi paparazzi..siap ngan kemera..hahaha
mengintai dia dari celah2 cermin..tengok dia suker jer..
alhamdulillah..
terharu aku tengok anak aku berdikari..dah boleh pakai kasut..
dah besar dah kakak..oh tidak ..
dia masih baby aku sampai biler2....
terasa baru semalam melahirkannya...
Hari ke-2 / Khamis
Hari ni kene pakai baju sukan ngan tudung biasa..
seperti biasa mood ke sekolah tetap mantap gituu...

Hari ke 3 / Jumaat
Hari Jumaat, pakaian ke TAJ adalah pakaian bebas..
actually TAJ ni ader providekan baju kurung seragam utk budak2 ni..
mungkin kainnya tak sampai lagi...
kelas pun masuk lambat..dalam pukul 3 ptg...
ni my doter amik gambar..asyik mama jer amik gambar..kata Jannah..

 begitulah kisah Jannah  kat sekolah agama @ TAJ dari hari 1 - hari ke 3..
sebagai mama aku rasa amat gembira + bangga + sedih..
gembira dan bangga Jannah dah besar..dah boleh berdikari..
sedih biler fikirkan anak dah besekolah, bermakna dia dah besar..
dah sedikit demi sedikit jauh dari kita..
tapi mama percaya Jannah still baby mama lagi..
sampai biler2 pun..masih nak dipeluk,dibelai,dimanja..
masih perlukan mama utk segala2nya..
pergilah Jannah..pergilah timba ilmu selagi boleh..
mama sentiasa ader disisi Jannah..
tika sedih..tika gembira..kakak harus ingat yer sayang..
mama love jannah satu dunia...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Sunday, January 08, 2012

JR --> back to qdess @ 2012


 
my JR dah kembali ke qdees utk tahun 2012 ni..
Jannah utk 6 tahun & my little man Rizqi utk 4 tahun..

tahun 2012 ni JR duduk satu sekolah..bumbung yg sama..
cuma bilik berlainan..Jannah punya kelas dah naik tingkat 2..
aku tak risau tentang mood dorang ke qdees..
jannah ngan rizqi tak pernah buat perangai ke sekolah..
cuma bangun tidur jer lambat cikit..dalam kul 730 pagi...

 

tahun ni, Rizqi masuk kelas En. Michelangelo 
(kelas lama Jannah masa dia 4 tahun dulu..)
dan Jannah masuk kelas En. Baird..
tahun ni rizqi dah start ader homework..si kakak, Jannah lagi banyak homework....huhu..
dengan sekolah agamanya petang...mesti full of homework..
takper, mama yakin anak mama Jannah boleh punya kan...
utk minggu orientasi, masih x der homework..
so mama ngan abah dah planning jadual yg tidak memberatkan jannah,,

tahun ni dapat 2 beg qdees,,merah utk 4 tahun dan hijau utk 6 tahun..
teacher may kata ,pihak qdees amat galakkan student2 pakai beg sekolah..
beg sekolah qdees ni  pun katanyer dah upgrade..lebih berkualiti.
padahal aku dah siap2 beli pun beg sekolah jannah..barbie lagi...
tak per lah..pakai jer..nanti beg barbie tu leh buat beg sekolah agama tahun depan..
aku beli uniform qdees 4 helai sorang..
senang..tak yah risau2 nak basuh bagai..hari isnin sampai khamis pakai uniform..
hari jumaat pakai baju gym...

tahun ni kakak dapat colour warna ..
tapi bagi kat rizqi...sebab kakak dah ader colour warna yg besar..

harapan aku sebagai mama, agar JR bertambah seronok ke qdees..
bertambah rajin ke qdees...aku pun dah bertambah2 tanggungjawab ni..
menyediakan kelengkapan sebaik mungkin JR ke qdees, dan TAJ..
semoga anak2 mama, Jannah & Rizqi diterangkan hati utk menimba ilmu...
aminn....



❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...