About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Sunday, January 01, 2012

JR ---> Hari Mendaftar Jannah @ TAJ


nama pelajar yg mendaftar pada hari itu..
Tahun depan tahun  2012, tahun yg penuh dengan kebizian..
Sudah tentunya ia berkait dengan Jannah & Rizqi..
Tahun depan  sebelah pagi pi Qdess (8.30 am-12.30 am)
petang pulak Jannah akan pi sekolah tadika agama (2.00 ptg-6.00 ptg)
Di kenali sebagai Tadika Agama Johor (TAJ) ….
Terletak di belakang sekolah Lughatul Arabiah, Jalan Sialang Tangkak..
belakang sekolah ni jer..

Memang dah lama berniat nak hantar Jannah pi berlajar agama..
At least dapat dia berlajar dan hafal  doa2 seharian..
Berlajar solat dan tahu kisah2 nabi,,,,
Alhamdulillah, diperkenalkan dengan TAJ oleh seorang member yg anaknya pun pada sebelah pagi hantar qdees..kakak elya mama edelyna…setahun tua dari Jannah..kirakan adelyna ni senior Jannah lah ni…
Rupa2nya ramai budak qdees yg petang pi TAJ..
Kalau ku tahu, seawal  5 tahun aku dah hantar TAJ….
Tapi masih tidak terlambat lagi nak hantar TAJ kannnn…
So dah tahu tu kan, terus tipon cikgu naim..kirakan mcm booking tempatlah utk Jannah…
Bayaran bulanan TAJ ni agak murah..RM 30 ( termasuk makan tau…)
pastu dapat surat dari TAJ yg memaklumkan hari pendaftaran..
serta ader borang maklumat diri yg perlu diisi...
surat makluman hari pendaftaran...

borang maklumat diri yg perlu diisi..
Bayaran pendaftaran dalam lebih kurang RM 250..semua termasuk yuran exam,buku2, yuran konvo, sukan, takaful, baju sukan dll....
bayaran yg dikenakan...
rekod pembayaran bulanan..
Kalau berminat, leh  tambah extra bayaran utk majalah aulad untuk 
setahun sebanyak RM36.. dapat free tshirt lagi…

Aku settlekan pendaftaran TAJ Jannah pada 27 Dis 2011…
pi ngan  Farha, mama Riefqy…
Aku pi ngan mr syahrir..memang kebetulan aku cuti  hari tu..
so bawaklah JR pi sama..Jannah aku pakaikan tudung…
nak amik feel lah kan…hahaha
jannah dah ready nak mendaftar...
Jannah punyalah excited nak pi sekolah TAJ tu..bangun tidur dok asyik mengira hari…untuk rujukan antara borang2 yg perlu disediakan/ dibawa semasa pendaftaran (selain duit cash) :
·         Salinan ic parents
·         Salinan mykid anak
·         Slip gaji ibu bapa
·         2 keping gambar parsport..

Cikgu yg akan mengajar Jannah ni namanya cikgu naim dan cikgu ekin.
muda2 lagi umur cikgu ni..baik dan peramah orgnya….
cikgu naim yg tengah sibuk menulis..
malu2 cikgu ekin dan cikgu naim..hahah
Oh yer, TAJ Tangkak ni  ader bukak kan utk budak2 umur 4 tahun,,
tapi enrolmen yg dorang amik tak ramai lar..dalam 5 org..
hari tu kata cikgu mcm dah penuh..so hantar borang standby jer..
harap2 aderlah rezeki rizqi nak joint..kalau dia x nak ikut akak dia x per lah, 
boleh duduk umah pengasuh..
takut dia pun nak ikut akaknya pi TAJ..

ok berbalik pada cerita TAJ..jannah punya kelas dari isnin hingga jumaat..
start kul 2.00 ptg hingga 6.00 ptg..
ader diselitkan mengaji...
pakaian pun berbeza2..hari isnin & rabu pakai baju sekolah..
selasa & khamis pakai baju sukan..jumaat pakai baju kurung biasa...
jadual TAJ jannah..
 buku2 pulak punya banyak..
tapi yg bestnyer semua tinggalkan kat sekolah..
cuma bawak balik homework jer...
harapan aku sebagai mama, agar jannah enjoy utk berlajar kat TAJ ni..
semoga Jannah dapat mendapat ilmu2 yg amat berguna...
semoga Jannah diterangkan hati untuk menerima ilmu2 yg diajar..
insyallah
..amin....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

0 pesanan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...