About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Tuesday, January 10, 2012

JR ---> Kisah Jannah hari 1 hingga ke 3 @ TAJ...

mak aii..teruja nyer aku..updated kisah sekolah Jannah...
hari pertama kedua dan ketiga kat Tadika agama Johor (TAJ)..
draf dah siap2 minggu lepas..tapi ntah kenapa tak terpublish..


Hari pertama / Rabu
minggu lepas my dear doter dah start berlajar betul2 kat TAJ..
ekcited memang excited..kirakan hari pertama semuanya serba baru..
sebelum hantar ke TAJ, pi singgah kat kedai Tangkak..beli beg sekolah ..
purple lagi, seperti  idaman hati....murah jer..jadiklah kan..
lagipun bukan nyer mahal sangat..yg penting serba baru...
sampai kat sekolah, Jannah punyalah behave...
semuanya nak buat sendirik...tapi sebelumnya aku bawak dia buat lawatan pi toilet..
ajar dia gunakan toilet cangkung..
maklumlah toilet dia jauh...risau mak...
pesan kat dia kalau nak pi toilet ajak kawan yer...
rifeqi pun boleh..tapi jangan suruh dia tunggu kat dalam..hahahah
Jannah sampai seawal tidak..kelas start kul 2 ptg..kul 1.50 kitaorg dah sampai..
kirakan antara org yg terawal...bolehlah pilih tempat duduk..
hahhaah konon....amik feellah katakan...
konon2 dapat duduk ngan riefqi..hahhaah pastu kener berpisah jugak..
aku tak tunggu lama2..dalam kul 2.20 ptg aku pun balik ofis..
dia suker jer tinggalkan riefqi..
waktu pulang , aku datang awal cikit..
sajer jer jadi paparazzi..siap ngan kemera..hahaha
mengintai dia dari celah2 cermin..tengok dia suker jer..
alhamdulillah..
terharu aku tengok anak aku berdikari..dah boleh pakai kasut..
dah besar dah kakak..oh tidak ..
dia masih baby aku sampai biler2....
terasa baru semalam melahirkannya...
Hari ke-2 / Khamis
Hari ni kene pakai baju sukan ngan tudung biasa..
seperti biasa mood ke sekolah tetap mantap gituu...

Hari ke 3 / Jumaat
Hari Jumaat, pakaian ke TAJ adalah pakaian bebas..
actually TAJ ni ader providekan baju kurung seragam utk budak2 ni..
mungkin kainnya tak sampai lagi...
kelas pun masuk lambat..dalam pukul 3 ptg...
ni my doter amik gambar..asyik mama jer amik gambar..kata Jannah..

 begitulah kisah Jannah  kat sekolah agama @ TAJ dari hari 1 - hari ke 3..
sebagai mama aku rasa amat gembira + bangga + sedih..
gembira dan bangga Jannah dah besar..dah boleh berdikari..
sedih biler fikirkan anak dah besekolah, bermakna dia dah besar..
dah sedikit demi sedikit jauh dari kita..
tapi mama percaya Jannah still baby mama lagi..
sampai biler2 pun..masih nak dipeluk,dibelai,dimanja..
masih perlukan mama utk segala2nya..
pergilah Jannah..pergilah timba ilmu selagi boleh..
mama sentiasa ader disisi Jannah..
tika sedih..tika gembira..kakak harus ingat yer sayang..
mama love jannah satu dunia...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

2 pesanan:

Syasmeen said...

pg sek qdees ek..ptg sek agama, bagus nya

Zana Nordin said...

pagi qdess..petang ke TAJ yerk kak?
jannah ada ngadu penat tak kak?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...