About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Friday, November 21, 2008

Ropa aku masa pregnantkan Jannah & Rizqi..

Bestnyer tag ni walopun aku tak der org nak tag..tak kira, nak buat jugakkk okeh...(ni kes tag lamer tak buat lagi ler ni, keh..keh..) - hirda, mimi nanti aku buat erks...

1.Berat sebelum mengandung ::
54 kg - 58 kg..(solid jer aku ni..)

2.Berat terakhir mengandung
Sebelum bersalin 60 kg,..Masa jannah berat aku naik ckit jer sebab masa trimester pertama berat aku turun giler2..kes alahan yg teruklah ni (turun dari 59 kg sampai 51 kg)..comel jer aku time tu..tapi rupa serabai habis.. Masa Rizqi lak aku membesar bagai johan..naik dari sampai 69kg..tak der alahan lansung ..perut tak leh kosong....kejernya makan..makan..makan..puasa pun tahan sehari jer...

3.Berat selepas abis pantang
:: Masa jannah dah tentulah aku comel, dalam 52 kg mcm tu..sampaikan org kata aku mcm budak sekolah.. Rizqi lak ok lagi lah..ader perubahan gak 60 kg..la ni usah cakap lah..mcm kuih pau...masyaallah...

4.Apa yang aku suke makan mase mengandung..
:: Aku ngandungkan Jannah aku suker sangat makan kat pizza hut..dalam sebulan dekat 10 kali aku mkn...tu pun start trimester kedua..aku trimester pertama tau2 jer aku pregnant terus aku lemah longlai..hubby aku kata ikutkan perasaan, tapi memang yer aper..yg paling teruk aku kes meludah tak henti2..satu hari adalah dekat 1 baldi..doktor kata kes aku ni 1 dalam 1000..baring mesti dekat ngan besen..pastu tak suka balik umah sewa aku..aku lebih suker duduk umah mak aku..tak dengar hubby aku membebel...masuk hospital 2 kali, masuk air berbotol2..mandi pun nak mandi ngan air limau kasturi..sib baik belakang umah aku ader pokok limau..kalo tak bankruplah nak beli limau jer..Pastu aku punyer ngidam satu jer, nak makan cendol jer.. Rizqi lak, alhamdulillah..semua aku boleh makan..aku bedal jer...

5.Hospital mana anda bersalin
:: Jannah bersalin kat hospital pakar sultan aminah, muar..hospital kerajaan ..
Rizqi - Raja & Lim Specialist Muar-sebab kes nak pilih c-zer..

6. Gambar masa pregnant
:: Ok ni gambor aku masa pregnent kan budak2 comel tu..aku pun tak banyak sangat amik gambor, tapi cukup lah kalo nak dapat 99% untuk assingment ni...



Baju biru (atas) ngan coklat (bawah) masa kat Hotel quality Shah Alam,aku p Uitm Shah Alam.. ..ada Majlis Belia Benci Dadah, mawi & kefli nyanyi..masa ni dah 5 bulan pregnant...aku minat giler kat mawi masa ni..tak caya leh gambor bawah tu..


Masa ni mawi baru jer kuar AF..aku minat giler..tapi la ni hampehhh jer mamat ni..

Masa dah sarat nak lahirkan Jannah..9 bulan..
Gambar Pregnant Rizqi lak5 bulan..kat midvalley..6 bulan.. 8 bulan..hubby aku suruh amik posisi peyut..9 bulan..sarat dah ni..ni pun 9 bulan..
OK, cakap betul2 lah, aku memang tak suker pregnant,,walopun org cakap 40 minggu nan indah ker..aku tak suker..aku tak suker..aku tak suker keh...aku derita..keh..keh..kalo leh aku nak terus dapat anak jer..
so, next aku nak bergelar mak buyung ialah 2011 okeh..aku nak twin ..
aku nak tag :
1.Azie mama aunie&erin
2.Mimi mama najeeb
3.Ikka mama tcha & sara
4. Niza mama kanda & balqis
5. Azie mama Alya..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

12 pesanan:

Fateen said...

hehehee, ghopa iena masa pegnen dua2 comel... syoklah byk gambar kann..

wanie said...

tak naik berat sgt la iena masa pregnant..best la...
comel betul iena masa pregnat..berseri2 lagi

Hirda Ibrahim said...

iena,
ko cam tipuuu je preggy, bdn naik 2 kg je time jannah?? isk isk..
tapi aku tgk muka ko naik skittt je.
cuba ko tgk muka aku..haaa mcm kuih pau. sembab gila..

actually aku x suka preggy masa dh masuk 7 bln ke atas. time perut dh besar & x larat nk bwk.

bagi aku, aku lagi suka pregnant compare to dlm pantang.
Ya Allah.. aku rasa cam laaama gila nk habis 45 hari.
memang bg aku time berpantang tu langsung x best!!!

Puan Iza said...

comel ina masa preggy...
best arrr berat naik sikit jer...leh la maintain kan balik berat asal...:-)

Sue@MamaMaryam said...

akak..yg penting akak cute okeh.. hahaha

eMMa@iKKa said...

kak Iena berseri-seri jer masa preggy. Jealous tengok lah..Kalau kita...tak berseri langsung. Ohh..sungguh huduhhh.:) Tp actually preggy nie best cuma bila dah sarat tu rasa macam eeee....tension..:)

Cik Puan Mimi said...

kau pregnant sweet jer eina, cantik jer aku tengok, pastu tak naik banyak sangat.. kira ok la tu..

aku plak, suka saaaaangggat mengandung sebab masa tu aku boleh makan macam2 tanpa had, tapi bila nak bersalin tu rasa takut plak.. sama dengan hirda, tak suka masa dalam pantang. benci tau..

azie(mama auni& erin) said...

ooppppsss kak ina azie pun plan nak ngandung 2011...baca entry bawah tue terkejut den..hihi cik abg kata nak lg 1.....harap2 boy la plak...

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam perkenalan

harap tak kisah kite exchange link
seronnok baca blog akak

KP

IdzaRis said...

comey jer teman nengok...
tetap maintain giteww...

nor_azida said...

adusss aku tak penah pun wat tag tag ni...smua suh aku wat, aku wat dunno jek...nenantila kalau rajin, barula aku ter buat...hehe

Sham Ummi Echa said...

comei la ko masa peknen...gebu gebas jer aku tgk.. da la putih melepak...

aku peknen x ksh sgt... tp aku sama cam hirda...giler x suker masa dlm pntang.. rasa brtahun jer nk tggu abis hari.. dgn bau busuk rempah tu sumer...heiii.. x lalu aku..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...