About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Tuesday, March 24, 2009

Updated kisah rumah



Okeh, seperti yg dijanjikan.. atas nama persahabatan, aku akan citer kan perkembangan terkini rumah aku .. Aku akan upload gambar sebelum dan selepas ...


** Gambar Sebelum**

Ini lah rupa rumah aku sebelum buat renovate.. kecil jer.. 70 X 22..3 bilik, 3 bilik air..
Itu pun aku boleh terlupa nak amik gambar masa mula2 dapat kunci,..masa gambar ni diambil pakcik tukang buat rumah tu dah pecahkan dinding dapur,,,sib baik aku sempat..nampaklah lah 70% originalnya lagi

Aku memang nak beli rumah yg ader tanah cikit..sebab aku nak renovate..aku suker rumah ni disebabkan lokasinyer..tak mengadap matahari terbenam..lagi satu sebab nak renovate senang, dia tak bersambung dengan bilik..kalo tak, lagi banyak kos..nak pecah bilik lagi, nak buat bilik baru lagi..nak alih toilet..fuhhh...tanah rumah aku ni aderlah lebih 13 kaki..sebelah rumah aku ni ader jalan dan jugak padang bola sepak..petang2 memang riuh..aku pun dah plan perniagaan utk budak2 bola tu..keh..keh...
Pastu dekat ngan kedai runcit, tak sampai seminit jalan kaki ..esok2 kalo garam. gula habis jer, Jannah & Rizqi pun leh pegi kedai..aku takut J&R buat :buku " lak kat kedai tu....jenuh aku ngan hubby nanti...
dari pandangan depan...masa ni dah beli barang utk renovate..
Parking kete..besar ..kalo pandai leh masuk 4 kereta..
tepi rumah..ader tanah lebih lebih kurang 13 kaki..tu yang buat
living hall aku yang ori..20 x 11...
*************************************************************************************
** Okeh yg ini pulak masa belum plaster lagi**
Hubby ngan aku buat renovate ni sesimple yg boleh..kami tak ubah aper2..cuma sambung jer..umpama buat rumah baru.. tukang buat rumah pun org kg..so harga boleh dirunding dan hasil kerja agak OK..kat tanah lebih tu kita orang buat besarkan living hall (15 x 10), tambah satu bilik ( 15 X 10 ) dan besarkan dapur (15 X 10)..itu pun guna brg2 yg biasa2 jer..kitchen cabinet pun kitaorg tak buat lagi..cuma buat table top ajer tanpa pintu..keh..keh..kemudian nantilah aku baru pikirkan..budget tahun depan...itu pun dah mencecah 38k..lagi satu pagar pun aku tak buat lagi..aku ngan hubby plan nak amik indon jer dalam 2,3 hari..jimat cikit..bayar gaji hari..

pandangan dari depan.. dapur yg dibesarkan..

pintu tepi.. korang nampak tak kat pintu tu, ramai budak2 main bola..pandangan dari tepi..living hall, bilik dan dapur..nampak gayanyer pakai pagar hijau tu lagi lahh...

tempat jannah ngan Rizqi main beskal


bilik tengah..

living hall yang dibesarkan.

parking depan.. nak pasang awning dan nak tile lagi..

******************************************************************************************

Dan ini yg tebaru.. (sehingga hari sabtu 21 Mac 09)

Setakat sabtu lepas, hampir 60% rumah dah plaster..dapur pun dah 30% pasang tile kat dinding...

sinki pun dah siap pasang..

so itu sahaja cerita updated rumah aku sehingga sabtu (21 mac 2009)....tiap2 hari aku p melawat rumah..maklumlah 1 minit jer dari rumah sewa aku..Jannah pun selalu request nak p tengok rumah..

Pening gak nak pindah rumah lagi..belum masuk nak cat rumah, nak pindah, nak kemas..perabot pun nak beli ckit2 gak..lampu lagi, kipas lagi..semuanyer duit tu..

Tahun ni, aku pun nak istihar tahun berjimat cermat..Fokus kepada rumah..terasa woi duit rumah kene potong..tengok kat slip gaji, tinggal cikit jer..tu yg buat part time tu..ambik gambor perantin..alhamdulillah setakat ni dah 5 org kami amik gambor, dan 5 orang booking sehingga bulan dis ni..tapi seperti biasa.. duitkan mcm air..banyak mana dapat, banyak tu gak habis...

Insyallah aku akan jemput korang datang rumah aku biler aku buat kenduri nanti dan jugak sambut birthday Rizqi ( lambat 2 bulan tu..)...nak jimat punyer fasal..nanti korang datang tau, boleh kiter semua p picnik kat Air Terjun Gunung Ledang tu...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

14 pesanan:

lieya_latif said...

wah besar gak umah ko kak.....bestnye!!! tak sabar plak nak tgu umah kami siap...tapi betul cam akak ckp tu, lagi byk laa kene spend duit kan....mcm2 bende nak pakai duit kalo masuk umah baru nie....hi hi hi takpe kak, insyallah murah rezeki ko nanti....amin.....

lieya pun mase beli umah cari yg ade tanah extra....cam umah lieya beli tu...ade tanah extra dlm 20 kaki, tu buat ruang tamu n dapur lagi satu tu....

ape2 pun selamat berpindah randah yea kak.....

eMMa@iKKa said...

uhhhh!! besar rumah kak Iena..luas lah..dapur pun besar gak..:) Nanti rajin-rajin lah masak kat dapur baru tu ek....:)Betul cakap Kak Iena..banyak pakai duit nak hias rumah bagi lawakan...Duit cepat jer habis..tp tak apa...nanti hasil nyer berbaloi..:)

Puan Iza said...

Besarnya umah kak iena...dapur pun luas...bila dh siap renovate ne mesti cantikkan....:-)

Betul ka, kalo psl nk pindah umah nie...nak2 umah sendiri lak mmg byk duit nak guna. nak beli itu la...nak beli ini la....so, kena la jimat2 skit :-)

Mimi said...

besarnyer rumah pas renovate...untung sangat beli rumah ada tanah...tengok hasilnya memuaskan hati kan..

Hirda Ibrahim said...

wuuu besar umah ko eina...
nk main bola pun boleh..

betui eina... bab pindah randah ni duit kuar cam air... semuaa nk duit...

lepas pindah umah. dok diam2. x yah pi shopping dh..LOL

Zanna_MamaBatrice said...

yes......cantik umah ko kak
puas hati kan kak bila dah ada rumah sendiri
dpt plak rumah corner lot....mmg puas ler nak renovate kasi perbesar mana yg patut....
zana suka dapur ko coz' besar....xde ler bersesak kalu kat dapur tu......rajin ler jannah nolong ke dapur tu nanti....

erm....masuk rumah baru nie mmg byk guna duit kan kak iena...
tu baru renovation
belum lagi nak mendeco......
beli perabut.......nak touc up sana sini lagi.......
xpe kak.......demi keselesaan bersama.....kena lah berkorban sikit kan........

persekitaran rumah ko nie cam persekitaran rumah yg zana duduk nie kan.........dekat ngan kedai.....dekat ngan padang permainan......

eija28 said...

besar umah kak eina....alang2 sblm pindah tu...renovate ler apa yg boleh kan....untung umah coner lot nie....

Sham Ummi Echa said...

pergh...besar nya umah ko beli nih.. aku suker la umah camnih... setingkat jer tp beso n luas..senang xyah nk penat2 turun naik tangga..

alhamdulillah la ko da beli umah kan..bila la agaknya rezeki aku nk beli umah plak... nk kena bajet betul2..nk pakai byk duit kan..huhuhu.. seramnya..

tp xpe la..nk keselesaan kena la brkorban sket kan.. ko pon da ada side income..ok ler tu

*Azie* said...

AKAK SELAMAT BERPINDAH KE RUMAH BARU...CANTIKNYA UMAH

*Azie* said...

AKAK SELAMAT BERPINDAH KE RUMAH BARU...CANTIKNYA UMAH

As said...

ok arrr kak.. umah dah nak hampir siap... nampak cam besar jerk umahnyer... suka umah bila yang living hall & dapur dia besar...
x sabar nak tgk umah akak siap.. sure cantik

en_me said...

besornyerrr rumah tewww.. hi akak iena teww, salamms dr me dikejauhannns

~~ciklinn~~ said...

wah besarnya rumah nie.... best2.. akak rumah ni kat mana..besar lah kalu bukak 22.... jarang dah ada rumah bukak 22..kalu ada pun..makkk aiiiii mahaheiiii huhuhuhhuh

sonoknyer kak tgok daporr bosar leh larik2 kat dapor...

takpe perabot tu beli pelan2... nanti lama2 mesti penuh..

ILA said...

bestnyer umah kak eina...ni x sabar nak singgah ni kalo blk jementah!! huhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...