About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, December 03, 2008

Tag-diapers bag

ni lah rupa begnya..amat mudah dibawa dan disangkut di stroller

Tag yang ke-3 adalah dari Puan Mimi @ Mama F&E..tentang diapers beg..aku ni ader berbagai2 koleksi beg J&R( Jannah & Rizqi) ni.. rambang tul mata biler tengok beg2 yang mcm ni..nanti satu hari yang indah aku akan buat entry fasal beg2 ni k....

Berbalik pada soalan tadi, apa yg ada dalam beg diapers J&R ni..kalo p jalan2 yang melibatkan kene bawak stroller dan jangkamasa antara 1 jam hingga 3 jam aku akan bawak beg ini..sebabnya beg ni banyak compartment ( betul ke aku eja ni??)..serta warna dia sangatlah ceria..mcm2 boleh isi tau..selalunya aku akan isi :

1. Diapers -2 keping utk J&R
2.Baju spare - 1 pasang
3.Wet Tisu
4.Air pancit2-kes malas nak p toilet lah ni..
5.Tuala muka
6.sapu tangan - 2 helai
7. Tisu
8. Pek kecik -losyen, bedak,vicks(Penting ni tau!!!..)
9.Tikar ganti diaper (nama saintifiknya aku luper lak..)
10. Botol susu J&R
11. Bekas letak susu (3 bahagian) - nama saintifik benda alah ni pun aku luper..
12.Tarmos
13.air Mineral
14. Sabun basuh botol susu ngan berusnya sekali
kalo tak caya meh kita tengok...
Bahagian paling bawah..letak diapers

bahagian tengah letak baju spare, tuala muka ngan sapu tanganSemua ni ada dalam beg itu..botol susu biru untuk Rizqi ..botol susu merah untuk Jannah..
dan ini lah rupanya bila disumbat2...

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

13 pesanan:

azie(mama auni& erin) said...

mcm nie la yer akak yer bila ada anak .benda nie sume penting heheehe beg anak lagi handbeg mama lagi.cepat2 besar ok lepas nie mama bawa handbeg je la.

rep: hari2 sampai malam azie nie akak..huhu letih handle sorang2...sabar je la

Zanna_MamaBatrice said...

sumer boleh masuk arr kak iena...
suke nyer...
kreatif ko kak...rizqi biru..jannahnyer pink/merah...senang kan....

mcm2 benda boleh sumbat bila beg besar nie...tp tulah...siap berus cuci botol pun ko bwk kak....

lieya_latif said...

perghhh!!!!!!!! lengkap gile kak...siap ade lapik plastik tu lagi....mmg lengkap!!! lieya yg same cam akak ada 2 ni pun takde lagi beg diapers ni....hu hu hu

Sue@MamaMaryam said...

hehehe wuyoooooooo mcm2 ada.. cayalah.. x thn siap ada berus botol tuh...

~aza...as / ummie afiq~ said...

tuuu diaaa...senang kaann bawak beg besar...semuanya boleh sumbat sekali :D...daku bab nak packing brg2 anak ni lah yang plg malas :(...nasib baik anak sorang...hahahahaha

eMMa@iKKa said...

Oh hai...ini ker beg doreamon kak Iena..Serba lengkap.:)Nie baru ada anak dua..nanti kalau masuk anak yang ketiga mau beg besar mcm gie camping tu..:)

Mimi~Najeeb said...

pandai nyer K.Iena susun barang dlm tu..mcm byk je bunyinyer bila baca list but bila tgk dlm beg tu mmg muat kan..
beg tu cantik la; kalerful and ceria

Hirda Ibrahim said...

iena, serius cantik beg ni. mana ko beli?
compartment dia byk. senang. napsack adidas yg aku dok usung kesana-sini now, x dak compartment, nk cari brk susah gila.

Jasfyra said...

dah ada anak ni kena macam2 bwk..dah cam 7 eleven kan..kekeke..samalah kita.suma nak bwk

re - aaa...gud idea..silalah amik tag tu ye..tepek di blog anda..hehee.tima kaceh..

wanie said...

wanie pun pakai beg sandang camni untuk beg diapers...senang..semua leh sumbat

Sham Ummi Echa said...

cntik la beg ko ni...suker kaler dia yg meriah tu..byk compartment lak tu..sng nk smpn/ susun brg kan.. pndai ko bezakan kaler botol susu tu ek..

~~ciklinn~~ said...

cantiklah beg nie... kompakment pun byk.... akak cari kat mana yerk? geramlak linn tgok beg nie...

hai linn yg anak2 dah besar pun still bawak beg lagi... huhhhuuhuh kalu idak alamat comotlah budak dua tu...

Cik Puan Mimi said...

apapun aku memang tabik spring dengan beg diapers kau.. memang comel, ringkas, padat dan affordable..

cantik jer tersusun barang2 tu.. senang nak amik.. tapi kau untung sebab tak payah sumbat bantal busuk.. kalau beg aku tu, sumbat bantal busuk 2 biji jer dah penuh.. hahahahah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...