About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, September 24, 2008

Sneak Peak ::: Baju melayu utama Rizqi besar gedabak...Arghhhh..

Aku pakai kan jer waktu Rizqi tidur..excited ni...
masih lene lagi walaupun dikejut..picit2 pipi dia..

muka bengang kacau tengah syok tidur..
barulah nak senyum ciput..


Tema raya aku ngan family tahun ni ialah oren..aku buat 2 helai baju melayu untuk Rizqi, satu oren satu kelabu..tapi nak dijadikan cerita baju oren ni bolehlak tailor tu buat terbesar..hangin tul aku..tapi nak buat camner kann..Aku ingat nak outer tapi banyak kejer ler, nak bukak bagai..maklumlah baju baby..last2 aku beli kain lain yg 100% sama dan tempah lagi..sib baik tak mahal, sepasang 10 hinggit jer.. tengoklah betapa gigihnyer diriku..

tengok tu besar gedabak..mcm baju kurung lak..

Masalahnyer baju kelabu tu ok lak..aku siap bawak rizqi tu untuk ukur..tahun ni memang aku tak puas hati ngan tailor aku ni.. baju kurung aku pun ntah haper2..tak selesa pakai..mcm mak orang..aikk memang pun mak orang ..keh..keh...
Rizqi nak mohon maaf tau..
Malu nak cakap..duit raya jgn luper tau...Dah boring..keh..keh..
Alkisah songkok Rizqi ni ingatkan nak tempah, tapi hubby p kedai sepupunyer ader ler saiz untuk Rizqi..cuma songkok tu tinggi sikit...
Sampin lak tak ader kot.. malas nak cari..tapi tengoklah nanti...
comel jer songkok Rizqi..jannah pun tak muat

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

10 pesanan:

Sue@MamaMaryam said...

akak..rizqi comel ya amat bila pakai bj melayu... geramnya tgk..... eeeeeee nak anak lelaki gak !!! huhuhu..

lawa la kaler oren akak ni.. ceria jek.. km dah pakai kaler oren last year..tp bukan oren cam akak..oren tok sami..salah beli kain..+ sakit pala tgk mcm2 kaler.. pastu main amik jek..huhu sedara mara siap buli lg..nampak km suh tutup lampu pasal silau.. hahahaha keji sggh derang...

Mimi~Najeeb said...

ensem la rizqi pakai kaler oren..sesuai dgn dia yg putih melepak tu..sampin wajib ada kak utk 1st hari raya..Najeeb nyer sampin beli kat Mydin - RM6.90je....hihi. Pakai 2-3 kali je pastu da x muat..huhu

Hirda Ibrahim said...

rm10? murahnye wei..
aku tanya kat sini rm30 kalu baju melayu bb. kalu besar hardy mau dekat rm50..
ensemnya anak teruna ko ienaa....
meh sini salam ngan auntie meh...

lieya_latif said...

YA ALLAH kak iena oiiiiiiiiiiii....geram betul tgkanak bujang ko ni kak...dahle putih melepak pakai plak baju oren....mmg masyuk laaaa.... ensem sangat....suke aku!!!!!!! aku pun nak anak laki jugak!!!!!!!!! he he he he

siap posing salam sume haaaaa....tapi yg paling kejam posing songkok terbalik tu...mmg nak kene babab mama ni kan rizqi...saje buli rizqi.....he he eh eh

Jasfyra said...

aduh..jeles nya tgk baby boy pakai baju melayu,...teringin nak anak lelaki..comel sgt rizqi pakai baju melayu kaler oren tu..terserlah kulit dia yg putih melepak tu,..geram

wanie said...

comel nye rizqi pakai baju melayu...hensem pakai color oren tu..sedondon oren la raya nanti ye

Nur a.k.a admansyah said...

mmg comel ler Rizqi bergaya dgn baju raye tu! Aiman & Adam thn lepas pun Oren tapi bkn se-family! Thn ni kami ada tema balik... Blue!

SaLaM AidilFitri buat Iena sekeluarga... Pi amik kad kat blog kami yea? coz nak anto, takde add! heh..heh..

Cik Puan Mimi said...

nasib baik eina sempat lagi nak beli kain baru dan buat baru.. kalau tak mesti boring jer kan pagi raya tu.. tapi memang murah la kalau upah jahit RM10..

dulu time farhan baby cam rizqi aku tak belikan pun songkok. bila dia dah masuk 2 tahun baru aku belikan songkok.

rizqi nak duit raya..meh salam dengan auntie.. nanti auntie bagi duit raya ok.. datang kg. jawa tau.. nak posing dengan rizqi

Ayong said...

comel lak kak iena oiiii si rizqi ni ha...kaler oren tu dah mmg sesuai lah kan..klit putih2 ni..ceria! siap dgn songkok bagai...heheheheh
kak iena..murah lak ai reganya tu..nanti moh le trn kajang..

eija28 said...

chop...chop...first skali eija nak cakap tema kak eina dgn tema eija tahun nie sama lor...warna oren gak...sabtu nie baru nak cari baju melayu iman...besor erk baju melayu rizqi...comel arrr...selamat hari raya utk kak eina sekeluarga...hati2 di jalan raya...anda mampu mengubahnyer!!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...