About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, September 25, 2008

Kad Raya 2008 & kene tag ..

Kad raya aku mcm nak sambut raye cina lak..tak kira..nak buat gak..keh..keh..
Ok dikesempatan yg ader ni Aku, Hubby, Jannah dan Rizqi ingin mengucapkan :
*** Selamat Hari Raya :: Maaf Zahir & Batin ..
***Jemput datang umah..tapi call dulu tau..
***jgn luper amik gambor maser raya pastu tepek kat blog @ fp tau..bawak kamera tu kemana2..
*** pandu keter jgn laju2 sangat..utamakan keselamatan..
***makan kuih jgn banyak2..terutama geng2 JDM..keh..keh..
***jgn pau duit raya anak tau..tak baik...

::Semoga Syawal kali ini memberi makna yg amat mendalam kepada kiter semua..::

::Aku cuti lamer ..dari 29 sept (birthday aku ni tau) hingga 13 oktober ( birthday hubby aku lak)..

Kene Tag ngan Hirda..
Okeh aku jawab yer..

1) Berapa pasang baju anda tahun ini dan colour apa?
Kirakan aku ader 5 helai baju..2 kurung pahang..3 kurung biaser..kurung pahang tu yg aku tempah ngan tailor sendiri, tapi tak berapa nak best ler...tudung raya aku belum beli lagi.. ingatkan nak p Jakel Segamat..dekat2 nak raya..mesti ader lelong2 punyer..tapi brooch aku dah beli okeh..Brooch Zullian lagi..hah ko amik aku beli 3 bijik..tapi boleh bayar ansuran .3 kali bayar ..keh..keh..keh...ofiismate aku yg jual..
2) Makanan raya tradisional kesukaan...
seperti biaser aku memang family makan daging kerbau,,atuk aku siap ader 100 ekor kerbau lagi..aku lak ader lebih 10 ekor kerbau okehh...so, pagi2 kami makan ketupat ngan rendang kerbau, kuah kacang..tapi paling aku suker atuk aku masak paru kerbau ..fuhhh..aku siap boleh nyorok satu periuk kecik .. kedekut tull..takut org lain kebas..

3) Biskut raya kegemaran..
tentulah mama carrie...

4) Bapa banyak duit raya anda dapat n spend kat budak
tak dapat nyer..dapat bagi pihak Jannah ngan Rizqi aderler..aku kan pemegang amanah dorang..keh..keh..Duit raya dah tukar RM500..sib baik kenal ngan manager RHB..sonang jer nak tukar n dapat sampul angpow banyak lagi..so raser2 RM10 hinggit tuk anak buah ngan RM5 untuk anak saudara2 atau kengkawan yg rapat..tapi tu semua tengok keadaan lah yer...

5) Aktiviti malam raya
Gosok baju.. makan ketupat yg dah siap..telefon mak (aku memang tiap2 kali raya mesti pagi raya kat umah hubby aku,kat muar, sebab nak raya lamer ckit kat segamat..lepas smbhyg raya cau cin cau...)


So, aku dah siap homework aku yerk Hirda..sapa aku nak tag ni yerk??

aku nak tag ::: 1. Wannie mama irfan 2. Ikka mama Tcha ngan Sara..

Jawab yerk, nanti tak dapat duit rayer k..
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

10 pesanan:

wanie said...

la..dah kena tag pulak..nanti wanie jawab ye

Ayong said...

kak iena..selamat hari raya..maaf zahir batin...

heheheh syok lah akak..dua2 cuti lama..kita cuti lama pun tapi asben tak cuti lama...huhuhuhuh

Cik Puan Mimi said...

Selamat Hari raya eina & co.. mimi & co juga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.. jangan lupa projek raya kita tau.. dan jangan lupa bawak kamera canggih kau beserta pendrive sekali.. heheheh

aku pun blom beli tudung.. nak beli gak kat jakel segamat nanti la.. aku balik segamat hari isnin sampai hari sabtu baru balik kulai..

eina seumur hidup aku, aku tak pernah makan kerbau, apatah lagi paru kerbau.. apa rasanya ek..

Hirda Ibrahim said...

tu dia x senonoh betui perangai mak org niii..siap bwk sorok periuk kecik paru...hahhaah...
selamat hari raya iena,
mahap zahir batin k? sorry la kot2 aku termelawak kasar ke..biasala org kedah... bahasa dia kasar skit...isk isk..
aku suka baju kurung pahang..coz dia cam kembang skit style. thn ni baju aku baju kurung pahang le...

Zanna_MamaBatrice said...

selamat hari raya maaf zahir & batin kak iena..
wah...zana pun takpe makan daging kerbau lagi kak...camner erk rasanyer....tp bab2 kambing, lembu kerbau nie...zana tak berapa nak masuk ler kak.....

hu hu hu...siap nyorokkan satu periuk kecik tu.....nak buat camner, sedapkan kak...nanti kalu habis...nyosal ler plak....hik hik hik....

kak, tudung kat jakel segamat murah2 erk.....tp segamat kalu shopping kain baju bestkan...murah2 amat.....wah, kerongsang zhulian sampai tiga.......zana tak leh beli kerongsang mahal2 nie....coz' selalu ilang....zana nie jenis suke letak mana2 jer.....nanti yg ibu ada, anak plak takde....takpu anak ada, ibunyer plak ilang....rugi...

ikka said...

alamak!!! nak raya pun kena tag ker..
nanti emma jawab k!

lieya_latif said...

kak iena ku cayang....

selamat hari raye aidilfitri maaf zahir dan batin jugak buat akak sekeluarga......semoga lebaran tahun ni meriah di sambut.....

org2 kg kak iena semua!!! kalo nampak dari jauh 1 keluarga pakai baju oren haaaa kak iena laa tu ...so sile beli laluan yeak....keh keh keh keh

kak, dgg kerbau....seriusly lieya tak penah rase.....tapi rasenye tak de beza ngan lembu kan...kak, kali ni simpan kan seperiuk besar...lieya datang singgah raye nanti....tak mo laa singgah sahur....keh keh keh

Sham Ummi Echa said...

salam aidilfitri...maaf zahir n batin wat ina n co...
jom kita raya sakan woi...pas2 tepek gambat byk kt fp n blog..biar smpai muntah org nengok..hahahha...
tp thn ni mmg pesen kurung pahang kan..sana sini kurung pahang...ada plak beraya dgn org yg sama baju ni nnti..ehhehe..

Ayong said...

re: salam kak iena..kebaya tu reganya kalau tak silap RM60...kalau tak silap lah..pasal adik yong yg tlg belikan..akak belilah..kat bazaar ampangan..gerai tu side yang dekat dgn tabung haji...

Mimi~Najeeb said...

K.Iena..Selamat Hari Raya..Maaf Zahir dan Batin..Semoga K.Iena & keluarga ceria sentiasa..
Sedapnya paru..saya pun peminat paru..makan dengan nasi lemak sedaapp :P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...