About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, April 15, 2009

Istimewa utk Rizqi 1st Birthday..




Tarikh : 10 April 2009 / Jumaat
Tempat : KFC Tangkak
Masa : 8.00 mlm

Akhirnyer, birthday Rizqi yang pertama secara officialnyer berjalan seperti yang diharapkan ..mama, abah memang tak buat aper2 preparations.. sesimple yg boleh..tengah musim bz.. tu yang buat kat KFC..serahkan jer pada yg pakar, KFC semuanyer..malas nak fikir...invitation card KFC pun tak sempat nak edar... jemput pakai mulut & sms jer..

Ok , pada kengkawan blog semua, aku nak mintak maaf sebab memang tak sempat nak jemput korang.. tak teringan tangan ni nak tulis sepatah dua utk party birthday rizqi ni dalam blog ni..walaupun aku tahu besar kemungkinan korang tak dapat datang ( disebabkan faktor jarak & masa party)..tapi org kata kener lah berbahasakan..sorry erk..aku sempat jemput mimi jer..kot2 dia balik segamat..

So, entry kali kali khas untuk birthday rizqi..banyak tul gambor yg aku upload..jgn boring yer pembaca2 sekelian..

.................................................................................................................................................................................

Persediaan Sebelum Party ::

Ok antara preparation yg sempat aku ngan hubby buat ialah bunting, stiker nama.. (itu pun last minute, malam khamis baru sempat buat)..so, sambil bercerita, kita layan gambar..

Tema??..tiada tema utuk para tetamu..tapi kami anak beranak sepakat nak pakai baju putih ngan seluar jeans..maklumlah birthday boy kan....tapi aku tetapkan tampilkan ciri-ciri kenderaan seperti kereta, lori, basikal, kapal terbang pada bunting, tag nama, tag birtday boy dan juga kek..

kad jemputan


bunting..idea hubby..sticker nama utk semua kids yg datang..


Kek??...tentulah aku tempah pada lecturer Bakery kami iaitu Pn. Normah & Cik Nurul..kek itu adalah idea aku..memandangkan Rizqi memang minat tul ngan bender2 yg berkaitan ngan kenderaan maka aku pun request design kek tu..dan jugak tema warnanyer putih biru dan paling penting dalam bentuk nombor..dan ditambah ngan aksesori toys keta dan kapal terbang..punyalah jenuh aku mencarinyer..nak cari warna putih dan biru..

nampak tak??toys keta ngan kapal terbang??

kek ni memang cedappp..coklat!!


Aku jugak ader order cup cakes dari dorang,,,memang sedap...


*************************************************************************************
So, seperti yang dirancang party bermula pukul 8 malam..tapi aku ngan hubby & kids pegi awal dalam kul 7.30 mlm..melihat persiapan2 yang staf kfc buat..So, dalam kul 8 tu memang dah ramai org datang...dikesempatan ini aku ingin ucapkan thanks pada tetamu2 aku yang sudi datang..hampir 98% yang dijemput dapat datang...memang sporting habis dorang ni..Antaranya bos aku, en razak & family, Tipah & qaseh, Azie,Yusri,Erni & Alya, Kak Ya,Aisyah & Shafiqah, zaidi&isteri&haikal,linda & irfan, kak ina,cik mat,izzati,izzudin & afiqah, kak ana& anak2, isteri ustaz hashim & anak2, kak minah,muntaz & cikgu esa, kak mun& hubby, ammar&ariff ,kak yang& family, hafiz syukur, suzi, husna & hasya, zaidah,suhaida,kak lot, Halim, Maliki, abu, En. Sam, Normah, Nurul, Faiz, hafiz hamdan...Align Left

Tetamu2 ni sampai2 jer kitaorg jemput makan..

Tipah & Qaseh..tetamu yg paling awal datang..



yg belakang tu Su, yg depan Normah, Nurul & Zaidah..thanks..kek korang memang sedap..sebab korang buat dengan penuh kasih sayang...


So, dalam kul 8.30 tetamu dah hampir semua datang....and dalam kul 8.45 sesuatu yg menggembirakan sebahagian tetamu ialah kemunculan Chicky...

Ok, nak citer sikit fasal birthday Boy, rizqi..tersangatlah baik and tak meragam lansung..tapi penakut ngan org..nak berkepit ngan mama jer..sempat gak mama lari2 dari pandangan Rizqi..thanks zaidah sebab jaga Rizqi jap...








Jannah??..keh..keh..mula2 sebelum kemunculan Chicky sangat lah aktif bergerak sana-sini..muncul jer Chicky..terus menangis ketakutan..asyik berpeluk ngan abah....



Dalam kul 8.50 kitaorg pun mulakan ngan acara doa selamat dan cake cutting..masa cake cutting tu chicky pun ader, so dah tentulah Jannah tak mahu dekat ngan aku..tu yang payah nak amik gambor satu keluarga..hingga kini biler tanya nak p KFC , mesti tak nakkk!!!...






So lepas acara cake cutting tu, tibalah acara pihak KFC bagi hadiah untuk besday boy..Tak lupa gak pemberian gift utk budak2 tu..memang penampilan Chicky tu menggembirakan banyak pihak..keh..keh...

aku pun tak faham..konsep gambor ni..konsep tutup muka kot??..keh..keh

Bos aku yg sportingg...

auntie azie tengah amik berkat..

thanks to azie & yusry..jadi photog malam tu..


last acara sebelum balik..amik gambor semua nyer..walaupun ader yg dah balik...

hadiah yg tak nak dibukak lagi..hujung bulan ni, kalo pindah umah baru nak bukak...


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

15 pesanan:

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

happy birthday rizqi.. wah meriah giler bash kat kfc ni.. ramai betul yang datang. sporting2 lak tu..

bagus la kau ni, dlam pada last2 minit pun, tapi sempat buat sticker,banner bagai..

aku pun plan nak buat kat kfc tahun ni.. insyallah kalau tak de aral la.. kalau tak jadi buat kat kfc, aku cari la pat lain

jannah takut dengan chicky ker.. sama la dengan farhan, tak tau la camna nanti kalau buat kat situ

nanti kita calling2 yer pasal pakej kfc ni..

As said...

Happy B'day Rizqi.. kak Iena.. byk tul vresi b'day rizqi ni.. murah rezeki rizqi ni.. hmm ensem boy tuh.. baik jer... muka amat lah ensem.. patung chicky tuh kalo anak dara ku tgk.. harus takut dia .. beso sgt.. jannah pun nampak baik jer...
best nampak buat kat KFC

☆ lieya latif ☆ said...

wah dlm diam ko kak yeak...meriah tuuu..cantik korang anak beranak....biru putih gitu....takpe kak, jgn risau kiteorg tak kecik ati pun ...sebab faham ngan situasi ko kak....

cantik laa kak kek rizqi tu....geram tgk menan atas kek tu he he he he

apepun selamat hari jadi rizqi....semoga membesar bagai johan he he he

Jue ~ mama DnD said...

eppy 1st beday to encem boy Rizqi.. semoga menjadi anak yg soleh... waaa meriah bangat bash kat KFC tu... ramai gak yg menghadirkan diri... sian jannah mood spoil lepas chicky dtg.. sibbaik dia x melalak..just nak berkepit jer... sib baik jugak rizqi steady jer..hehehe...cuma masa chicky nak bg present tu nampak dia cam takot...

~~ciklinn~~ said...

hepi besday....rizqi..

kak iena meriahnya majlis... best best best.... kak chicky tu bukan jannah jer takut aisy pun sama..siap nagis2 kata chicken nak mkn dier...

Zanna_MamaBatrice said...

meriah betul besday bash si rizqi nie...
betul gark kak..buat @ kfc lagi senang kan...sumer diaorg uruskan....kita pun x penat...

keh keh keh
camno kak jannah leh takut ngan chicky tu....agaknyer dia ngeri nengok ayam besar tu kak....batrice aku tak tahu ler...x pernah jumpa mr chicky lagi....he he he

ramai jemputan ko kak
sampai boss pun turun hah!

Eina said...

happy birthday Rizqi...meriah gituh

Mimi said...

happy 1st birthday rozqi..meriah tul bash kt kfc..

budak2 mmg takut kt chicky kan..hihi

Aza...As :) said...

waaahhh...meriahlah iena :)...walaupun last minit & buat kat KFC...tetap meriah dgn kemunculan Chicky tu eekk??? :)

Sham Ummi Echa said...

hepi 1st besday rizqi..

meriahnya wat bash kt kfc.. ramai plak tu jmputan.. kiranya mlm tu kfc korang yg punyer la...hehehe

kreatip la ko ni iena.. dlm last minit pon smpt lg nk wat preparation bunting, sticker bagai.. mmg meriah la..

besday boy pon encem jer.. tp jannah tkt ngan chicky ek.. sama ar ngan echa.. dia mmg takut ngan maskot2 tu sumer..hehehe

Mrs. Hasanif said...

meriahnya besday rizqi..tema yg ringkas tp best... hehehe... hepi 1st besday rizqi...muahhhh nanti dtg sini claim adiah dr k.maryam ye...

eMMa@iKKa said...

wah!! meriah birthday party rizqi!!! Buat kat kfc lagi.Kami di kl phm kenapa tak dpt jemput kami...;)tak kecik hati pun.Rizqi mesti gumbira hari tu kan..byk dpt hadiah!!! kak jannah pun mcm enjoy jer dgn birthday bash adik nya. Nanti hujung bulan depan kalau free turun lah kl dtg double birthday bash dua puteri emma ek!!!

Hirda Ibrahim said...

meriah ko!!
kalu ada kami2 ni lagi meriah. LOL
rizqi.. aunty perasan sumthing...
jeng,,jeng..jeng... apsal zip suar terbuka?? keh keh keh.

apa2 pun rizqi tetap sporting + kak jannah yg maintain cute itu..

yong ibu chem said...

happy belated bday rizqi! aduhh auntie telah terlambat wish lah..

semoha rizqi membesar sebagai anak yang berjaya dunia dan akhirat!

Anonymous said...

hai...

jom cuci mata dekat http://chomelcraft.blogspot.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...