About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Tuesday, April 07, 2009

Esok Jannah 32 bulan..

Jannah dah besar..dah 32 bulan..lagi 4 bulan dah nak 3 tahun....
ok aku nak citer cikit lah tentang perkembangan jannah..
1.Dia dah leh baca ABC,1-10 (versi BM & BI)..tapi sebutannyer amatlah kelakau..dia ni boleh tahan pelat gak..keh..keh..habis pecah perut aku ngan hubby biler dengar dia baca abc ngan penuh semangat..la ni lagu faveret dia ialah ABC..tak kiralah..naik tangga ke turun tangga, dalam keter ker..dia bantai nyanyi ABC..kalo betul tak per..tapi 90% ader ler rupa ABC...
2. Tapi baca doa makan dia kener bantuan..aku lak yang jadi penyambung wacana ayat dia..kalo tak cepat jer sampai aminnnnn nyer...
3. Dia dah leh sebut nama dia, Rizqi, aku ngan hubby dengan bahasa pelat dia tu...
4. Dia dah boleh bezakan depan belakang. bukak, tutup, menangis, ketawa dll..

aku perasan, sejak kengkawan dia (kat umah pengasuh) pergi tadika kEMAS, dia dah leh baca ABC..aku rasa, budak2 tu balik nyanyi2 ABC kat rumah, tu yang jannah leh ikut...bagus gak kan belajar ikut kawan2 ni (yg baik ler..)..kalo aku ajor, tak nak ikutnyer..berbuih mulut aku..ni yg buat aku tak sabor nak hantor dia sekolah tahun depan ni..tapi Jannah tak free diaper lagi..biler ler aku nak ajor dia ni...

** video abc, 1,2,3 versi Jannah..siap tutup mata tu..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

10 pesanan:

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

memang betul eina, budak2 memang cepat mengikut.. macam farhan tu, masa masuk q-dees tu satu habuk pun tak faham cikgu dan kawan2 cina dia cakap.. tapi alhamdullilah dah 3-4 bulan kat situ, dia dah boleh faham apa yang dorang ajar dan cakap

insyallah nanti jannah dah masuk tadika lagi cepat dia belajar tau.. jangan riasu pasal diapers tu .. ada sesetengah tadika nanti dorang sendiri akan train anak kita free diapers

Sham Ummi Echa said...

da besor anak dara ko nih..
alhamdulillah la jannah da pndai baca ABC wpon 90%... tu kira ok la tu.. sama la cam echa..kalo aku ajar xmo nyer dia ikut.. tp kalo org yg ajar kenmain lagi.. tp echa suka nyanyi la skang.. tah hapa2 lagu tah.. bkn betul pon dia sebut.. peberet lagu echa matahari-agnes ngan nanana-akon..hahahha

☆ lieya latif ☆ said...

ooo dah kepoh nak nyanyi ABC kak yeak...mesti comel ajek kan jannah dok ulang2 lagu ABC tu...sok2 rizqi pun leh hafal dah ari2 dgr akaknye nyanyi....he he he he

video ni aku kene tgk kat umah ni kak...kat opis takleh tgk....nanti aku jenguk lagi yeak

eMMa@iKKa said...

Clever girl!!!! Dah boleh gie kindergarten next year!!!;). Trisyia pun dah sibuk nak gie school..nak gie school...nampak gaya tahun depan kenalah Emma hantar dia ke kindergarten. Dah nak 3 thn anak sulung kita ek kak Eina.:) cepat masa berlalu. Next month insyaAllah emma buat birthday party utk 2 girls emma tu..jgn lupa turun KL nanti ek...;)

~~ciklinn~~ said...

ala comeii baca ABC....sonokkan tgok anak2 makin membesar...

ILA said...

Ya Allah very the cute ler kakak JANNAH baca ABC sambil tutup2 mata wakakakka... x kisah la walau 90% pon kan? asal nampak progress dia...

Sekejap je masa berlalu...happy belated to RIZQI semoga menjadi insan yg berguna dah besar kelak!!

Jue ~ mama DnD said...

cutenya kakak jannah baca ABC...123 siap tutup mata tu..cam yo yo o jer nak mengingat... cerdik lah dia.. tp bab baza doa mkn tu cam dalila kena guide kalo tak cepat ni dah amin...

Aza...As :) said...

cepat betul anak2 kita membesar kan iena....afiq pulak lagi 2 bulan nak masuk 3 tahun....

baguslah jannah nak ikut belajar dgn kawan2 dia tuuu...walau tak pegi tadika lagi...dah boleh ABC...oklah tu...aza pun malas jugak nak mengajar afiq...but Alhamdulillah dia suker tgk VCD ABC, Alif Baa Taa & 123 yg kami beli...dari situ dia belajar....

mrs khairul said...

hepi 32 months..oohh jannah ni sebaya kanda rupanya..beza seminggu jek..heheheh..

alahai sweetnya dia baca ABC,123 tuh kak.sm[pi pejam2 mata..khusyuk sguh..


adik rizqi pun dah tersewrlah hensem dia..tang mata, jannah tu mmg lawa kan..ikut sapa la tuh..heheheh..

Mrs. Hasanif said...

yeyeye jannah dah pandai ...maryam masih bterabut..ada setgh2 huruf je betoi turutan...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...