About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, June 06, 2011

JR --> Janji Mama : Holiday @ PD

kategori entry : 3 minggu lepas

salam..
lama dah mama janji kat Jannah Rizqi nak tidur kat Hotel..
nak bawak anak mama mandi pool..
tapi alhamdulilah rezeki mama...
hari mothers day, abah belanja makan McD dan jugak belanja pi holiday..
thanks abg....bukan untuk mama sajer tapi untuk anak2 mama...
dan sebagai tanda terima kasih mama, mama ajak Tok Mak joint kiter..
lagipun, jumaat kitaorg nak pi klang..wedding sepupu hubby..
nak hantar mak sekali & nak jemput saudara dari Jogja..

plan memang nak pi Port Dickson ..
nak duduk tepi laut, nak makan seafood , nak mandi pool dan aper2 yg sempat lar..
mr syahrir kata tak yah booking dulu, pilih jer dulu hotel mana (yg dalam budget tak terlalu mahal larr..)..takut ader problem,rugi jer booking..maklumlah dah lama plan nak cuti ni..
so sampai sana terus jer pi hotel berkenaan dan check in.....
hajat di hati nak pi stay Avillion Port Dickson..water chalet..
dah survey..dah calll..
harga pun agak ok, walau sedikit mahal....
water chalet tu dalam RM400 +++..tu belum tolak goverment rate.
 
tapi syarat nyer x leh lebih 2 adult/dewasa..
yg ni memang aku tak tau..masa tanya kat kaunter tu baru dorang bagi tauuu..
seriously ..pak guard akan check.. 
kalao nak tambah gak, kener extra  RM88++++
kalau hotelkan, leh amik extra bed...adoi ler...
takkan nak amik 2 bilik..sangat membazir sehhh....
dan kedaan bilik tak sesuai untuk org tua mcm MIL aku..
yg sakit lutut bagai,,,


so hubby minta 2nd choice...
teringatkan pernah membaca blog member  kolej Azie , yg pernah pi Thirstle..
harga pun agak ok..masih mampu lagikan..
dan yg pasti lebih murah dari Avillion..
tak der rezeki aku anak beranak stay kat Avillon..
nanti insyallah , kalo ader rezeki terpijak ker kan, mama request nak pi Avillon..
harap2 tahun ni gak..aminnnn....

so kitaorg pi terus check in Thirstle..
Ambil Bilik standard, extra 1 bed..breakfast for 3 org..
harganyer dalam RM350...

so. ayuh kita tengok2 gambar lagi..

dah tak sabar nak mandi pool.








and lokasi bilik dekat dengan pool..no bilik 105
dalam pukul 5.30 petang, budak2 tu dah menjerit2 nak mandi pool...




dah jom meh kita layan gambar lagi yg banyak giler ni....





Kat Thisrtle ni yg best ader beberapa things yg ok lar ..
1.Bilik dia cantik dan selesa..untuk family mcm aku ok lar..
2.Pool dia yg besar
3.Ader Movie Room- utk kanak2..bukak kul 9am-10 pm..free
4.Ader Kidz Zone - RM15 per entry

5.di Thirstle ni ader banyak XTVT yg boleh dilakukan!!...







yg tak berapa ok..food dia..
aku sempat bekpes..tak menarik ..ader2 sajer..
tak meriah..tekak org melayu mcm kita ni..
sapa yg jenis pemakan, memang rugi lar...

day 2..
seawal kul 7.30 am,kitaorg dah menyusur laut di belakang hotel..
fuhh..fresh and relaks melihat ketenangan pantai dan ombak..
terasa sedih dan insaf....
lama kitaorg x buat XTVT mcm ni...


ader budak takut anak ketam..


pastu kitaorg pi bekpest..
after bekpest, JR request nak mandi pool lagi..
so, abah dorang layan..aku ngan MIL lepak tepi pool...



JR n tok mak..



kakak tengah selamatkan Rizqi..






dalam kul 1230, kita org check out 
 secara keseluruhannya, aku bagi 4.2/5 utk bercuti diThirstle ni...


pas tu kitaorg  bertolak ke LCCT...
walaupun pakcik makcik syahrir dah ader yg jemput, 
tapi hubby kata tak elok lah kalo tak tunjuk muka...
bab ni puler  akan masuk entry yg lain puler yer...

yahoooo...saya sedang dalam mood untuk bercuti..
membawa anak-anak bercuti..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

1 pesanan:

Legend Port Dickson said...

thistle is a nice place to go.
next time you want to visit PD, why not stay at Legend Port Dickson [now know as Lexis PD].
can get cheaper rate when booking through timeshare members.
let us know.

legend PD

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...