About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, September 15, 2014

JR ---> Promosi @ Karnival Minggu Merdeka, Pasar Seni KL

 
yeah.....yabedabedooooo
akhirnya setelah bertahun2 bekerja, tahun ini buat julung kalinya
 hari kemerdekaan aku kener bertugas..
tahniah utk diri aku dan geng2 promosi kk muar...
bertugas  di karnival minggu merdeka kat CM..
5 hari uolls..
kitaorg stay kat Hotel Geo..dekat giler hotel ini ni ngan Central Market (CM)
x sampai 2 minit jalan kaki.
Jannah& Rizqi aku dah pos awal2 kat mak aku..
 
Tugas KK Muar sepanjang karnival ialah membuat pameran di samping 
promosi untuk kolej komuniti ..
aktiviti utama ialah effeck makeup..
so seramai 3 pensyarah pengiring dan 6 org pelajar yg terlibat..
pelajar terdiri dari student beauty dan rambut
bertugas dari kul 10 am hingga 10 pm..
Hari Pertama 28/08/2014
Solekan utk hari pertama ini ialah Fiona , wifenyer si shrek tu..
wah glamour betul fiona ni..
semua org nak bergambar dengan dia...
jeles aiiii
 



hari Kedua 29.08.2014
hari kedua pulak..solekan temanya angry bird..
cantik jugak...


geng2 promosi yg mabelos..hahahah


Hari Ketiga 30.08.2014
yang ni hari kemuncak ..
katanyer ader pak menteri nak datang..
dalam kul 2 gitu , Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Ahmad 
Shabery Cheek datang melawat booth2... 
dan yang paling best ader penampilan optimun prime dan bumble bee(transformers tu)
yg ni di bawa oleh kolej komuniti..
stompers dari kump kolej komuniti pun ader jugak beraksi...
solekan kali ini 2 tema iaitu avatar dan puteri ular..








penapilan istimewa optimum prime dan bumble bee...transformers..
kumpulan stompers kolej komuniti

bersama krew tv al hijrah
Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Ahmad Shabery Cheekbergambar dgn avatar.....
glamour weiii avatar dan puteri ular...
hari ke empat 31.08.2014
hari ke empat pulak..
kk muar tak buat solekan tema..kitaorg buat perkhidmatan face painting..
sempena bulan kemerdekaan..
alhamdulillah...x menang tangan kitaorg
sambutan amat menggalakkan...
penuh giler org beratut nak buat face painting tu...
Dato Amir, KP KK pun ader turun padang..melawat booth2 KK...








tq dato Amir, KP Kolej Komuniti sudi melawat booth dan bergambar ngan team2 KK yang terlibat..
hari ke lima dan hari terakhir 01.09.2014

wajah-wajah penat dah mula melingkari wajah2 kitaorg
malas dah nak amik gambar..
hahah..
namun begitu demi tugas, kami gagahkan jua..
warghh gitu ayat..
utk hari terakhir ni tema kitaorg ulang balik avatar..
maklumlah avatar mendapat rating tertinggi..
kali ni kitaorg bertugas sampai kul 6 ptg jer...
muka penat..senyum pun 45 darjah..

demikianlah kisah promosi team kk muar di pasar seni sempena karnival Minggu Merdeka..
 ucapan terima kasih kepada semua yg terlibat terutama sekali teams promosi kk muar dan pelajar2 yg terlibat..
5 ***** harus diberikan kepada pelajar2 kerana memberikan komitmen yang tinggi..
dengan semangat yang jitu dan sikapm yang sangat berdedikasi terhadap tugas....
dari sebelum bertugas sehingga selesai bertugas...
walaupun berbagai peristiwa berlaku..namun dapat diatasi dgn sebaiknya..
(maklumlah student kk muar kan hot2 gitu...hahhahaah)...
In Sya Allah utk akan datang..
kita akan bekerjasama..
 

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

0 pesanan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...