About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, January 31, 2013

JR--->Mari Beramal :: Saham Wakaf Johor..

 
Dunia sekarang sangat mudahkan..
nak dapatkan pahala pun mudah..cuma nak atau tidak..ikhlas atau tidak..
dengan kemajuan dunia teknologi...semuanya di hujung jari..
klik sahaja...insyallah pahala pun dapat..
 
kali ni nak ceriter tentang saham wakaf Johor,
awal bulan Dis 2012 hari, masa bayar fidyah puasa arwah hubby, 
terjumpa pamplet ttg saham wakaf kat pejabat agama Muar..
 
Menarikkan??... 
seperti kita ni, nak berjihad berperang pi sabilillah mungkin sukar..
so, mungkin wakaf adalah pilihan yang baik...
tak mahal..
 
Sabda Rasullullah..
So, mari kta tengok maklumat2 tentang wakaf ni..



 Antara projek-projek Saham Johor ialah Wakaf Mushaf Al Quran, Wakaf Asrama Pelajar Mesir, Wakaf Sekolah Agama dan Wakaf Bangunan Perniagaan..

Cara belian wakaf ini boleh dibuat secara manual (isi borang) atau online..
Bagi aku, on line lagi mudah kan..pi kat website sini...
kener daftar dulu sebagai ahli...so kita adah ada akaun dengan saham wakaf ni..
so bila2 masa2 kita boleh membeli saham wakaf ni..
biler dah daftar sebagai ahli , kita dah boleh start membeli belian wakaf ini..
harga minimun seunit RM10..bagi aku ia tak membebankan...
Boleh belikan untuk diri sendiri, anak-anak,ibu bapa atau 
org2 yang telah meninggal dunia....






sesiapa yang berkesempatan untuk buat secara manual, borang ader disediakan..
Just walk in mana2 pejabat kadi atau pejabat agama muar yang berhampiran..



Pembelian Saham Wakaf.
------------------------------------------------------------------------------

Saham wakaf boleh dibeli melalui dua cara :

1. Hadir ke kaunter Zakat dan Wakaf dan membeli Unit saham wakaf melalui kakitangan yang bertugas. Hujah dan Resit pembelian akan diberikan serta merta

2. Membeli saham wakaf secara online dengan cara pembayaran melalui FPX (Online Banking Financial Process Exchange). Pembelian dilakukan sendiri oleh pewakaf dengan mengakses sistem menggunakan nama pengguna dan katalaluan yang didaftarkan, kemudian pengguna perlu memasukkan unit saham yang dikehendaki. Memilih cara pembayaran FPX dan kemudian pengguna akan di bawa kepada sistem transaksi kewangan terus daripada Online bank yang dimiliki oleh pengguna seperti Mayban2u, Cimbclicks, dan sebagainya.

Setiap pembelian saham wakaf InsyaALLAH akan dapat memberi manfaat kepada umat Islam  dan menjadi pelaburan anda untuk akhirat.
 
semoga amal jariah yang kita buat diterima Allah..
serta mendapat keredhaan Allah...
Aminnn....

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

0 pesanan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...