About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Thursday, November 25, 2010

Jadi Doktor telinga segera lah pulak...

alkisah..satu malam..
jannah merengek sakit telinga..
sampai tak boleh tidur..
mungkin sakit itu menghantui dirinya..
mungkin terlalu sakit..
sebab jannah bukan kategori org yg merengek2 kalo sakit..
even demam panas sangat pun dia boleh cool..
jannah dan rizqi sama feelnya ketika sakit..
tapi sakit kali ni..
mungkin tak boleh tahan..


pelik jugak aku dibuatnya..
selalu jugak kami membersihkan telinga Jannah n Rizqi
 paling tidak 2 minggu sekali walaupun dorang tak mengeluh sakit..
dan ia selalunya hanya menggunakan cutton bud..

tapi malam itu, risau dengan rengekan jannah..
hubby telah bergegas bangun..
memang hubby tak leh dengar anaknya merengek2 sakit..
terasa sakit katanyer..maklumkan sikap empati yg kuat dalam jiwa..

mama, satu operasi "opss kasi clear "akan dijalankan sekarang...
sila sediakan peralatan2 seperti berikut :
cotton bud, losyen, kapas, air dan besi pemicit jerawat dan lampu ikea..  


hubby tengah melihat kawasan..ader beberapa langkah yg perlu diikuti

pemerhatian secara teliti perlu dilakukan..

jannah diam

sapu losyen pada cutton bud..
Rizqi pun ok

bubuh air dulu..untuk lembutkan t**k tlinga..

muka kelegaan
AMARAN KERAS : PERALATAN HANYA SESUAI UNTUK KANAK2 YANG TIDAK BERTINDAK AGRESIF...

tu lar selama ini hanya korek telinga pakai cutton bud biasa2 jer..
tak tengok secara terang dan teliti apa yg terjadi dalam telinga..
hah ko..rupanyer ader segumpal t**k telinga yg dah kering..
yg memang confirm 100% tak leh kuar menggunakan cutton bud..
tu yang gunakan besi pemicit jerawat ..
sangat berkesan..sekali tarik jer dah kuar..
tapi kener ikut langkah2 nyer iaitu :

1.masuk sedikit air sejuk kedalam telinga menggunakan kapas(budak2 suka ..sejuk)
2.tunggu dalam 30 saat
3.gunakan lampu yang terang ( disyorkan lampu yg boleh dilentukkan spt lampu ikea) untuk melihat kawasan secara betul dan terperinci
4.Gunakan pemicit jerawat (bersihkan dulu dengan merendam dlm air suam)
5.selepas dah bersih dan clear..bersihkan telinga anak anda dengan menyapukan losyen di cutton bud..

telinga akan jadi bersih dan selesa..
tak percaya??? cubalah
tapi ingat ---> hanya sesuai untuk kanak2 yg duduk diam2 dan pandai cakap..baby tak sesuai kkk..
selamat memcuba..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

2 pesanan:

yong ibu chem said...

klu ikut pesanan doktor, mmg klu buleh jgn cutton bud korek telinga. biar taik tu kuar sendiri..sbb lagi kita korek, lagi ke dalam taik tinge tu..kan

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

fuh jadi doktor dan nurse la korang malam2 tu ek.. sib baik la budak2 tu pun duduk diam. kalau agresif mmg susah la sikit

aku punjarang korek dengan cotton bud, selalu lap2 dengan kain, kasi basah biar lembab. baru senang nak cuci

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...