About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, August 11, 2008

Time to party...Jannah 2nd Birthday Party..






Kad birthday



Alhamdulillah....atas izinNya maka terjadilah peristiwa majlis hari jadi jannah yg ke-2 ini...tak dapat digambarkan dengan kata-kata bahawa kami amat gembira dgn sambutan majlis ini...sebenarnya cadangan untuk mengadakan majlis ini telah wujud 1 minggu sebelum hari lahir Jannah..mama mengutarakan cadangan dan abah dengan sporting telah setuju 100% tanpa bantahan.,.thanks abang...dari tahun 2007 lagi, after 1st birthday jannah, mama dah berkira2 nak buat birthday jannah,,,mama suker sangat dengan no 08.08.08 ni..bukan senang nak dapat..sekali dalam hidup...
So, segala preparation dilakukan di saat2 akhir..maklumlah minggu bz sebab kolej diaudit.ISO..Aku buat kad jemputan , hubby lak buat bunting...


Bunting..hubby design




Hubby banyak membantu, dialah yg membungkus goodies bag,buat check list dan memberi idea untuk bagi prezent kat kanak2 yg hadir...thanks sayang,,,tahun depan ader rezeki kiter buat lagi kkk...muachhh...Goodies bag

Cenderahati untuk kanak2 yg hadir..


Jannah punya mood hari tu adalah seperti biasa, berkepit jek ngan aku ngan hubby ..lagi ramai org, lagi pemalu sifatnya.ntah ikut perangai sapa?? Aku pun tak tahu....Rizqi lak, boy encem mama tu..maintain ok jer,,berbunyi biler nak susu jer..Sayang anak2 mama ni...

Jannah yg notty



Rizqi yg maintain



Makanan ,minuman dan decoration telah dibuat oleh Faiz dan anak-anak buahnya ( student2 bakery)..thanks tidak terhingga atas penat lelah untuk menjayakan majlis ini dari mula persiapan hingga tamat majlis ini..kata hubby aku ayam bbq tu memang sedap..yummy..yummy..tapi sayang aku tak sempat makan, maklumlah tuan rumah...
Antara menu yg ada pada malam tu ialah ayam/ikan/hot dog BBQ, mee hoon singapore,nasi goreng nanas, garlic & mushroom sup, french fries, salad, coslow, roti canai,castard jagung,kek, cup cakes ,buah-buahan,,,


Kek dan cup cakes telah dibuat oleh Sulaiha..sayangnya,majlis malam tu dia tak hadir, sebab p penang utk majlis perkahwinan kawannya,,,,memang sedap kek coklat tu...pekat giler..kalau kat kedai tak dapat mcm u...

Best tul makan..



Antara acara yg berlansung pd malam tu ialah :
Pukul 9 :: acara penting, apa lagi?? Makan-makanlah..
Pukul 9.30 :: bacaan doa selamat
Pukul 9.35 :: Nyanyian happy birthday to you dan acara potong kek...

Potong kek

Kami ingin mergucapkan terima kasih kepada pihak kolej kerana mengizinkan kami menggunakan kemudahan kolej bagi merakam peristiwa yg amat bermakna dalam hidup kami,,,
Begitu juga utk tetamu2 yg hadir..Hampir 85% dari yg dijemput dapat hadir.Thanks kepada kawan-kawan kolej yg sudi datang utk berkongsi kegembiraan ini.

Hadiah ..thanks..

Antaranya ialah:
1.Bos kolej, En Razak dan isteri
2.Ustaz Hashim dan anak-anak
3. Zaidah
4.Kak Suzi dan anak-anak(mohd,Husna & Huda)
5.Azi,Yusry & Alya
6.Tipah & Qaseh..
7.Hafiz Syukur,Suzi & Husna
8.Diana & Asmah
9.Syukri,Normah,Aina&Aini
10.Halim
11.Hafiz Hamdan
12.Maliki
13.Kak Rohaizah & Hanafi
14.Kak Halina, Izzati
15.Kak Rodziah & anak-anak
16.Mas Ayu & hubby
17.Mak Minah (nenek), Muntaz ( Mak Oda) & Muaazz (Muksu) – pengasuh Jannah&Rizqi...
19.Abu
20. Faiz & students...

Malam tu, kami balik rumah dalam kul 1130 malam setelah serahkan segalanya pada Faiz & geng, . punyalah penat agaknyer, sampai kul 9 pagi baru Jannah ngan Rizqi bangun..
Insyallah, tahun depan kalau ader rezeki, kita jumpa lagi...

Jannah anak merdeka...Berkepit jer ngan abah..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

5 pesanan:

Nazathul Hamimi said...

happy birthday jannah.. ruginyer aku tak dapat joint party ni.. ialah aku masih rasa lagi kehangat birthday jannah tahun lepas.. kau memang kreatif la bab2 party jannah ni.. aku suka..

nanti aku buat bunting tu aku minta tolong buat k.. tak sabar rasanya nak buat besday anak2 aku tu.. ok nanti ada rezeki kita jumpa kat segamat tau..

lieya_latif said...

wah meriah nye kak iena.....kalo ade geng2 FP sure lagi meriah tu....hi hi hi hi

suke gile ngan gaun jannah tu....sgt gojes!!!!!!!!

Zanna said...

happy belated besday jannah
meriah besday jannah...
kreatif ler abah jannah...
zana suke goddies bag tu...comel cam besday gurl...

ramai gark tetamu yg join yerk kak iena...yg best..boss kak iena pon sporting join besday bash jannah...

tembam nyer rizqi....sebijik rupa kak iena....sejuk perut ibu mengandung......

btw...suke ler ngan gown jannah....match plak tu ngan kasut jannah.....sweet sesangat...

Hirda Ibrahim said...

iena, jgn lupa next yr bday party kat kl lak k? he he he..
happy belated bday jannah...
cute la goodies bag tu. altho last minute. semua cunnn la. aku paling respect kat abah jannah, sunnguh kretip design bunting tu...

Anesha said...

Hi Nice Blog . Whether you are Human anatomy , cramming for an exam, or just have a curiosity to find out more about what makes you tick, WinkingSkull is an amazing.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...