About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, January 05, 2009

Kota Kinabalu - Brunei - KL (23 & 24 dis)

Ini lah hotel kami menginap di KK Permandangan dari depan bilik

Permandangan senja.. Gigih tul mereka berlatih di hotel utk sambut Krismas..


23 Dis ::::: Oleh kerana malam tadi dah penat berjalan2 makan angin, maka perjalanan kami ke Politeknik Kota Kinabalu bermula jam 10 pagi..fuhh dari hotel lebih kurang 40 minit ke Poly KK..Dapat gak jumpa pengarah dia & mendengar sedikit taklimat..Pastu dalam kul 12.00 kami balik ke otel sebab kul 2.30 baru plan nak jalan2.. masa ni aku dah mula tak sihat,selsema..balik hotel makan ubat ..


Kat Poly KK..yg tengah tu lah Sabaruddin..Menunggu Pengarah Poly KK Posing ngan Pengarah Poly KK
Dah nama kerja library bergambar pun ngan library..

Kul 2.30 ptg , masa ni aku tengah ngantuk giler tapi disebabkan nak jalan gak, gagahkan kaki..kami terus p ke Central Point ( shopping complex terbesar di KK)..KK sekarang ni tengah meriah ngan sambutan Krismas..maklumlah mostly agama kat sini ialah Kristian..mana2 kita akan nampak pokok krismas dimana-mana..salesgirl/man pun dah pakai topi santa..hotel memang penuh...org KK pun dah start cuti selasa..


So kami meneruskan perjalanan ke Pasar Philipines..aku memang nak beli kain batik lagi..sebab ramai peminat kain batik ni..plan asal memang aku nak beli mutiara ngan kristal,,tapi memang tak de yg berkenan.. diaorg ikat ngan tali tangsi..tak kukuh..senang tercabut..rugi tul aku tak sempat meronda kat Tawau..wife KJ aku siap beli kristal ikat ngan suasa 1 set RM140..memang cantik...kat KK punyalah mahal..menyesal aku..Tawau!! tunggu kedatangan aku lagi..


Kak Masyanti, wife KJ aku tengah tolong tawarkan.. sib baik kak T ni ader..Kak T ni pandai cakap Sabah..aku malas nak layan, kepala dah pening..Tengah melihat kain batik..Kristal dan mutiara di sana sinibergayutan..tak der satu pun yg menarik..kat kl pun melambak.. Pasar Philipines terkenal ngan gerai air kelapa nyer..
Pastu hubby aku pun menyopping t-shirt utk anak2 saudaranyer.aku pun aper lagi rembat gak 2 helai tshirt..pas tu dah penat jalan2, kami balik hotel naik teksi dan hantar KJ ngan wife dia dulu, ..aku tak turun lagi dr teksi , aku terus ajak hubby aku p satu kedai kat belakang hotel, kedai Toys..punyalah besar 2 tingkat..penuh dgn toys2 yg memenuhi ruang..tapi aku rasa kat Semenanjung lagi murah..aku sempat gak rembat laptop budak2 utk Jannah..Rizqi lak aku belikan bola..

Malam tu pulak, kami kuar lagi ke Pasar Philippines sebab hubby aku nak makan ikan ngan sotong bakar..punyalah sedap...pastu merayap lagi kat pasar malam...Pastu sempat lagi meronda pasar malam..masa ni badan aku memang betul2 tak sihat..rasa mcm nak pitam pun ader..

Ikan bakarsotong ngan udang bakar Ronda kat pasar malam..tengok tu muker nak pitam..

24 dis ::: hari untuk check out..tak sempat p mana2..memang packing barang jer n tidur...dalam kul 11 pagi kami check out...kul 12 tgh kami dah sampai airport KK.. aku menyempat beli Mickey& Minnie Mouse utk Jannah dan sempat jugak makan laksa yg memang sedap kat tekak aku di Coffee To Go..flight kami sepatutnyer terbang kul 1.40 dan sampai KLIA kul 4.40..tapi disebabkan transit di Brunei ,lewat 1 jam.. Kat Brunei bukannyer leh turun..duduk jer ler dalam flight..
Breakfast kat hotelHasil rembatan ..kain batik T-shirt utk dipacking..

Sepasang Mickey & Minnie Utk jannah..

Air Port Brunei ..

Flight Royal Brunei

Sampai KLIA dalam kuk 6.00, keluar dari KLIA dalam kul 7.00..kemudian terus ke segamat utk berjumpa J&R..


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

10 pesanan:

Aza...As :) said...

iena...aza dulu pernah pegi sabah 2 tahun lepas dok hotel promenade jugak...tapi malang nasib kami...bilik ngadap kedai-kedai kat blkg tu :(...bestlah iena dapat bilik ngadap laut depan tu :)...

seafood sana berlambak kaann??/ mcm2 ikan jenis ikan bakar ader....naik termuntah makan byk sgt...hahahhaa

nak tanya iena...iena kejer library keerr??? baru tau iena kejer library bila iena tangkap gambar perpustakaan poly tuu ;)

Cik Puan Mimi said...

Eina, muka kau memang betul2 pucat.. nampak sangat tak sihat tu..

Untung la kau duduk kat hotel promenade.. sebab dekat dengan pasar philipines, aku dulu duduk kat Berjaya Hotel.. jauh sikit leceh kena naik teksi .. dah la mahal tambangnya..

Haah kat situ memang merata2 jual air kelapakan.. pastu ikan bakar dan sotong bakar.. aku masa pergi 3 tahun lepas pun puas jugak le ke pasar pilipines tu.. teringin nak pergi lagik.. tapi kena kumpul duit dulu...

Eina, mana sevenior aku?? wink** wink** eh eina baru aku perasan kita balik kl hari yang sama.. kenapa kita tak jumpa kat KLIA ek?? Aku tiba kat KLIA dalam pukul 4.40ptg gitu ler.. amik beg bagai keluar airport dalam pukul 5.15 ptg.. oo kau sampai lewat ek.. kalau tak mesti kita jumpa kan..

lieya_latif said...

kak iena bestnyer!!!!!!!!!!!! makin teruja lieya nak pi sabah nie...tahun 2009 ni salah satu tempat nak gi jalan2 adalah sabah...cewah!!!! he he hehe

ooo takde yg berkenan ...tak cantik ke kak iena.....tgk dari gambar mcm cantik...

kak oiiii....gile meroyan lieya tgk ikan bakar n sotong bakar tu...sedap2nyer...care susun die pun unik kan....makan camne tuh....cecah air asam or kicap gak ke.......

wah, ibu mithali ...walau jauh tetap ingat beli kan anak menan....hik hik hik...same laa kak kan...kalo dahade anak ni...barang tuk anak kite ingat dlu....kih kih kih

kak, tak borong kuih cincin ker.....peberet tuh!!!

Zanna_MamaBatrice said...

besttttnyerrr.....
untung ko kak, dpt bilik ngadap laut....indah ler sikit pemandangan tu kan...

tu demam coz' rindu kan J&R kot....mmg nampak ketidaksihatan muka ko tu kak...he he he tp demi shopping, gagahkan jugak kan..

comel ler mickey & minnie jannah...sepasang tu mahal tak kak?

byk tul kain batik ko borong kak iena....cantik2 coraknyer...kalu murah & cantik, berbaloi borong bebyk kan kak...

Hirda Ibrahim said...

a ah la ko, muka pucat tu. penat sgt ke ko? siannya...

mahal ek pearls kat KK? aku ingat dh murah.

aku dulu dok sutera harbour. satu je yg best dok kat sana, derang sediakan shuttle free nk pi semua shopping complex & tempat2 lain area KK. so kami memang save duit for taxi. lepas habis shopping pun, tunggu je kat luar shopping mall tu, sampai le shuttle & naik je. rasanya tiap2 1/2 jam ada.

eina, camna pun ko dh sampai brunei...walaupun x turun kan? tapi tetap sampai...

azie(mama auni& erin) said...

BANYAK NYER REMBAT KAIN BATIK ..NAK BAGI KAT KAMI SORANG SATU KER AKAK..HEHEHEH

Sham Ummi Echa said...

ala ciannya..ko dmm yer kt sana.. cuaca kot..kejap sejuk kejap panas ek..

byk tul ko beli kain batik tu..leh wat meniaga..hehehhe..murah ker patung mickey&minnie tu..kt kl nih..yg cenonet pon da 50 hengget satu..xjd aku bli utk echa..hheh dasar kedek..kan..

Puan Suhana said...

akak syoknya buat keja sambil jenjalan..sampai nak pitam ek..hehe.. sy x penah lepas lg.. tah bila la nak p..dl dah plan puny abiak x jadi.. asyik x jd jek.. nyampah betoi...

adusss tliur tgk sotong bakar tu.. mesti sedap...huhu

eija28 said...

eija pernah gak dok kat permonade nie...ngadap laut lg....bila pukul 7 dah terang bederang mcm pukul 8 pagi....sedap plak tgk ikan bakaqq dgn sotong bakaqq tu....tahun nie planning nak g SABAH lah plak...dah lama daku x menjejaki sabah...

eMMa@iKKa said...

Kak iena..Apa pasal pucat??? Tak sihat ek..demam ek. Emma selalu perasan lah..sesiapa yang balik dr KK mesti di landa demam...tak tahu kenapa?? Ada sekali tu office Emma buat event kat KK...majority staffs demam..blia sampai KL lagi worst jadi nyer. Agak nyer angin udara kat sana tak bersih kot. Mak Emma yang selalu ke sana pun mcm tu juga..asal balik jer dr sabah..mesti sakit..mesti batuk..mesti selsema..
Tp apa-apa pun tak tahan tu Emma tgk pearl kat sana cantik-cantik lah...Mahal ek??? Bukan patut murah ker???

p/s//Kak Iena ada homework dr Emma tau..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...