About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Friday, January 02, 2009

KL - Tawau - Kota Kinabalu ( 21 - 22 dis 2008)

21 dis ::
Kul 3 pagi lagi, aku dah bertolak ke KLIA, sebab flight kul 7.30.. mula2 amik KJ ngan wife dia kat Jasin..pastu anto dia ke LCCT then p MAB (Malaysia Aiport Berhad) amik pas parking dari member kamcing hubby aku ( tu yg syok, tak yah risau pasal parking)..

So, memang tak sempat nak breakfast kat R&R.. so kami makan kat KLIA..fuhh mahal tu..harga pun international..makan mee ngan nasi goreng, ada rendang ngan telur, 2 air dah mencecah RM30 ..tak per, claim makan kami kalo p Sabah Sarawak RM65 sehari...

Kat KLIA tu, ramai tul pak haji & mak haji yang dok menunggu utk transit ke Kelantan, Penang..so nampak putih2 sana sini kat KLIA tu...

Mula-mula flight kami dari KLIA tiba ke Kota Kinabalu ( kene transit dulu)..perjalanannya dari KLIA ke KK dah 3 jam..pastu transit lagi dah 3 jam..kalo naik Air Asia mcm KJ aku direct terus ke Tawau..sebab tu kul 11 dah sampai .. sepanjang naik flight ni perut asyik lapor jer ler..sib baik dalam MAS tadi dah makan ( walopun makanannyer tak masuk tekak aku nyer)..tapi disebabkan kebulur aku pulun gak nasi lemak, sambal tak masak tu...

Transit kat KK

Ok kat KK, aku ingat kan WIFI free..rupanyer hampes..kalo dak leh gak aku ngadap blog2 korang..buat penat aku suruh hubby aku hangkut laptop yg berat tu.mana nak bawak kamera lagi, mana nak bawak laptop lagi..tapi sebab sayang bini, ngan tak mau mulut aku membebel sebab boring menunggu dia pun hangkut gak..


Ok kat KK aiport ni aku makan lagi..aku suker tul ngan satu kedai ni Coffee To Go.. laksa itu menawan tekak aku...nanti aku akan makan lagi....dan aku jumpa satu kedai jual toys mickey minnie..Jannah memag suker tul ngan karaktor kartun ni..aku pun niat nak membeli utk Jannah..tapi tak leh beli sekarang..kene survey dulu...


So Flight kami ke Tawau dalam kul 1.30 tgh dan tiba lebih kurang 2.30 ptg..sampai2 sana jer kawan hubby aku Samsir dah menunggu..Samsir ni sama2 berlajar ngan hubby aku kat UPSI dari tahun 1999 - 2002 ... kirakan 6 tahun dah terpisah..maklumlah jauh tu...ok aku nak citer pemandangan Tawau ni..tawau ni 80% adalah ladang kelapa sawit..si Samsir ni kejer hakikinya adalah cikgu, tapi kejer sampingan nyer ialah menguruskan kebun kelapa sawit 60 ekar tu..memang kaya tu...aku pun sempat dibawak ke rumah nya untuk bertemu familynyer..pastu tu Samsir hantor kami untuk check in ke Hotel Marco Polo, antara hotel yg terbaik dan terlama di Tawau....terletak betul2 kat tengah pekan Tawau.. yg bestnyer ader WIFI free..tak sia2 hubby aku hangkut laptop aku...

Masjid tul2 depan bilik akudeco krismas..meriah tul hotel ni..tawau ni pun ramai kristian..KJ ngan wife..aku sajer enterprem..

Berbalik pada citer Tawau, Tawau ni dikenali ngan TAWAU BUMI PELADANG.. sebab kat sini hampir 90% penduduknya adalah peladang.. Kat Tawau jugak terkenal ngan makanan laut yang murah2 giler.. Waktu di Tawau pun cepat lebih kurang 1 jam lebih..kalo kat Tawau, kl 4.46 pagi, dah masuk subuh.. kul 6 ptg dah gelap gelita.. So, lepas check in dalam kul 4,30 ptg, kul 6 ptg kami kuar ngan KJ kami p pasar kering untuk memborong ikan2 masin ngan sotong kering..habis gak dalam RM50 hinggit.

ikan masin & ikan kering. ikan bilis ngan udang kering amatlah murah disini..

Aktiviti malam tu pulak kami p makan sea food kat Restoran 101 kat pekan Tawau tu gak....harga pun berpatutan..memang bestlah, sebab sea food yang tak pernah aku makan pun ader..itu ajerlah aktiviti kami hari pertama..memang tak nak shopping lebih2 kat Tawau ni, sebab nak p Kota Kinabalu..org kata sana lebih banyak pilihanya..cuma kat Tawau, aku sempat memesan ngan wife KJ aku utk beli 5 helai kain batik Ayu.. tempat shopping tu betul2 depan Hotel Marcopolo tu..

Ni daging rusa..kat tawau dipaging "Pauh"..Siput hijau..

Hari kedua - 22 dis ::

Pagi2 lagi aku ngan hubby telah check in dan telah diambil oleh staff Kolej Komuniti Tawau untuk melawat KK Tawau..KJ ngan wife dia tak check in lagi, sebab AirAsia punyer flight dr Tawau ke KK kul 5 ptg..lawatan KK Tawau tu abis dalam kul 11.30 pg..pastu kami telah dihantor ke Airport Tawau..Flight aku kul 2.40 ptg..apa lagi menunggu lagi lah kami...makan siap kat situ..tapi memang hampeh tul..harapkan mahal jer, sedap idak ler..ingatkan sempat nak p Sempurna ker...tapi pegi balik dah makan masa 6 jam...tak per lain kali kot kan bang...abang dah janji kan..kan..kan...
Ngan staf2 KK Tawau
sign buku pelawat..bukti pernah sampai kehh
Ok Flight kami tiba kul 3.00 dan kul 4.00 ptg kami selamat sampai ke Air Port KK.. kami telah ditunggu oleh adik kepada kawan hubby aku, Sabaruddin iaitu adik Samsir yg kat Tawau tu..keh..keh..abis kami gunakan keluarga diaorg ni..

Kami Check in kat Promenade Hotel..bilik penuh, yg tinggal cuma twin sharing jer..so kitaorg pun amik jer ler..oleh kerana gabungan kelayakan claim kami berdua agak tinggi, aku siap amik service internet lagi, 24 jam = RM30.. siap amik 2 hari lagi tu.. lagi pun hubby aku nak check email pengambilan dan aku leh ler godek2 blog..
Laptop dah ready nak surf internet..

Petang tu gak lepas jer letak beg, Sabaruddin bawak kami ke Pasar Philipines ngan Pasar Malam..kat KK ni memang terkenal ngan pasar malam..tiap2 hari ader pasar malam..mcm2 ader..tapi yg banyaknyer ialah org jual mutiara dan kristal..mcm2 rupa ader..pilih ajer,,naik jemu lak aku tengok, tapi tak terbukak hati nak beli lagi..

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

10 pesanan:

~~ciklinn~~ said...

ya alalh kak iena yg paling linn takleh thn tgok food yg melambak atas meja tu..perghhh.....habiss diet linn kalu jump acamtu...

bestnyer gi jalan2... iyerah kak dah terlanjur sampai kan... memborong lah mcm2 kan....

azie said...

wau bestnyer...sedap tengok makanan tue sume...kak ina bawa balik ole2 apa?

Aza...As :) said...

waaahh...iena dah sampai KK yeerr :)...aza dah sampai KK last year...pegi rombongan dengan member2 ofis...

pasar philippines tu memang crowded dengan macam2 kristal & mutiara...mula2 mmg tak bukak hati nak beli...but bila jalan2 tu...terbeli jugak :)

seafood sana best-best kan nampaknya tuuu...daging rusa tu sedap keerr??? :)

eija28 said...

bestnyer g sabah...dah lama x g sabah nie....bila tahun plak mahu sampai sana....

Zanna_MamaBatrice said...

kak, penuh satu meja...tu utk makan baper org tu...mmg puas ler makan seafood tu erk.....camno rasa daging rusa tu kak...kalu daging landak zana pernah ler makan ...he he he

seronok arrr.......

re : kak about, hobby hubby zana tu, dia baru jer minat2 tu....kebetulan ada geng...tu yg diaorg rancang gi sipadan bulan 5 nie....hu hu hu, mmg ler mahai.....tp duit dia...xpe arr....

Mimi~Najeeb said...

meriahnya food atas meja tu...
syoknyer jalan2 KK..chop..bole tau tak apa beza ikan masin n ikan kering..sama ke lain?
Selamat Tahun Baru 2009 to K.Iena & family

Cik Puan Mimi said...

apasal kau naik MAS, boss kau naik Air Asia?? oo pasal dia bawak binik dia ek..

eina, lenkali kalau kau nak makan murah sikit kat KLIA, kau makn kat tingkat 2 (mcm food court).. murah sikit la dari yang lain tu...

aku haritu nyaris gak nak bawak laptop, tapi mengenang nak bawak kehulur kehilir, tak jadi aku nak angkut, buat berata aku jer

kau tak minat ker gelang2 kristal?? rugi la, aku kalau tengok gelang2 kristal tu mau meroyan.. tapi aku sedih la, gelang2 aku semua dah kena curi.. banyak lak tu

Hirda Ibrahim said...

menarik gak tawau kan??
aku xpernah sampai sana...
kalu swak glamer le kan dgn terubuk masin. kat sabah glamer dgn udang besar2 yg murah.

tapi KK aku sukaaaa.... seafood dia sedapppppp.... & murah byk fr KL. time aku pi dulu aku beli pearls for souvenir je.

ko dh try mkn scallop dia? kat kk derang panggil siput. padahal derang dh buang pun kulit dia. tinggal isi je. aku suka gila benda alah ni... rasa dia cam isi ketam.
ko gi snorkling x??

weih, wifi rm30 sehari leh kira murah le ko. kat spore SGD0.54 seminit. mahai gila. kat kl x sure pulak.

Sham Ummi Echa said...

penuh food satu meja..brp org korang mkn nih..tp kalo g sabah puas ler mkn udang kan..udang dia beso2 mrh2 plak tu.. dapnyer aku tgk food tu sumer..

ko x mnt gelang kristal ker..aku pon x brp mnt..sket2 leh la..

mrs khairul said...

akak bestnya keje dpt jalan2 nih..outstasen sana sini..paling best sbb 1 tempat keje ngan hubby..so mestilah p sama2 kan..ala2 honeymoon gitu..anak2 pun xbwk..sapa jaga mreka?

niza ske tgk jannah pakai tudung tuh..ayu mcm mama dia gaks..hehehhe..biaselah kak budak2 mana tahan pakai lama2..tp kalo selalu pakai lama2 nnt bese lah tuh..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...